Bitcoin verwachting: ´naar 65.000 – 70.000 dollar in maart 2021´/De Vlaamse kijk op BTC

Dat is niet ondergetekende aan het woord, maar TradingShot, ´an independent trading management firm´. Onafhankelijke firma die zich toelegt op trading, kopen-en-verkopen. Een boude voorspelling die het aan zijn klanten doorgeeft? Het moet in ieder geval beaamd worden dat de bitcoinkoers velen blijft verbazen. Vooral leken dan, zoals we gisteren, 16 februari 2021 in het avondjournaal zagen.

Universeel en met een brede blik op de wereld

We kijken niet alleen naar het Nederlandse nieuws maar veeleer het buitenlandse. Dat van het VK, de VS, maar ook zo dichtbij als naar de Vlaamse televisie. Vlamingen, met alle respect, staan nu niet bekend als de meest progressieven op technologie gebied. Zeker ook niet om snel met alles méé te zijn. Pas op, ik heb vele Vlaamse – en Waalse, het zuidelijk gedeelte van België – vrienden. Maar (nogmaals, ik wil niet op al te lange tenen trappen) het is een beetje een wantrouwend volkje. Twee voorbeelden. Hun vaccinatiestrategie, hun vaccinatieplannen…tja, dat zijn dan vooral plánnen hé. Vergelijken we even met Israël, 9 miljoen inwoners, en België 11 miljoen. De Joodse Staat waar de overheid al meer dan 3,5 miljoen burgers heeft ingeënt tegen Corona/COVID-19. In België is dat dan…350.000 inwoners. Zo´n 3 procent van het land. Grote plannen hoor; weergaloos ambitieuze en progressieve, gedreven plannen! Plannen.

Morgen wordt het beter

Maar een minister kwam wel weer vertellen in het avondjournaal dat men nu wel écht op dreef…gaat komen. Volgende week zal het allemaal supersnel gaan, vast! Het doet me denken aan dat café waarvan de gevel gesierd is met de boodschap: ´Morgen gratis bier´. De volgende dag kom je dan beslist dorstig en met opgewekt enthousiasme terug om vast te stellen…dat diezelfde boodschap nog steeds dezelfde belofte toont. Morgen gratis bier. Morgen gratis vaccineren… België heeft sinds mensenheugenis 5 regeringen. Met ministers, staatssecretarissen en allemaal hun eigen administratieve aanhang. Iedereen, Jan-en-alleman wil zijn zeg hebben. Politieke inspraak. Het leidt tot eindeloos palaveren, discussiëren, epibreren, vergaderen, nog eens allemaal overlopen om dan…uit te stellen. Afspreken dat we nog eens zullen afspreken. De inertie in beeld, woord en geluid. In the end nothing get´s done dus of: hoe het niét moet!

Oud nieuws

Dit terzijde, want we gingen het over bitcoin hebben. De munt, het digitale geld, digitale goud, de oudste en grootste cryptocurrency en de Vlaamse kijk hierop. Want bitcoin als onderwerp verscheen ook in genoemd avondnieuws! ´t Is geen wonder, ´t is niet de eerste keer afgelopen week, het zal vast ook niet de laatste keer wezen. Het ging in deze (VTM Nieuws van 19:00 tot 20:00) over het stroomverbruik van BTC. Aan de kijkers werd een snelcursus crypto gegeven (snel ging het inderdaad – op anderhalve minuut was ik helemaal mee?) Maar wisten de kijkers wel dat bitcoin gemijnd wordt, dat dit electriciteit kost, en wel zoveel als heel België verbruikt? Tsss, tjonge jonge, wat is me dat?! En verder werd er vlug (nou ja) effe opgemerkt tussen neus en lippen ´dat nogal wat menen dat bitcoin een en al ´´oplichting´´ is. Als dat de kijkers (vast 1 miljoen of meer, want de zender is de populairste van het land) al niet afschrikt? Milieubewust en voorzichtig (oh zo voorzichtig?!) als Vlamingen, Belgen zijn… Nee hoor, die kijkers hebben vast iets heel anders onthouden. Dat BTC, bitcoin, de hoogste koers ooit haalde. Van 50.000 dollar, op 16 februari 2021. En met dat stroomverbruik valt het dus reuze mee hoor, met in 2019 reeds voor 75 procent komend van hernieuwbare bronnen!

Nieuw bitcoin record (weeral)

En laat dat alweer oud nieuws zijn, want de volgende dag – vandaag – is dat record nogmaals verbroken. Bitcoin doet op moment van schrijven 51.000 dollar. Want weeral is er bijzonder bullish en veelbelovend nieuws uit over de digitale munt. Voorspellingen als die 65.000 tot 70.000 dollar voor maart 2021 worden vandaag ook ernstig genomen. Gezien hoe de koers velen blijft verbazen? The sky is the limit dan, niet? Toch, laat ons bij de feiten blijven. Die zijn dan: MicroStrategy dat nogmaals plant voor (slik) 600 miljoen dollar bitcoin te kopen. (en het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf bezit er al voor 3,5 miljard). Een onderzoek onder business executives, Amerikaanse zaakvoerders, toont aan dat bijna 5 procent van hen plant om bedrijfsmiddelen om te zetten in bitcoin (!). Daar zal het online webinar over hoe bitcoin te kopen vanwege de CEO van MicroStrategy niet vreemd aan zijn geweest. Bijna 7000 bedrijfsverantwoordelijken hebben het bijgewoond, op 3 en 4 februari jl.! 

Vreugdevuur

De vaststelling dat institutionelen bitcoin opkopen en blijven opkopen, in versneld tempo zelfs, zal vast ook olie op het bitcoin bonfire, vreugdevuur gooien. Het is zo dat FOMO ontstaat, de schrik om achter te blijven (met lege handen, zonder bitcoin dan). Weeral 15.000 BTC die bij de grootste Amerikaanse cryptomakelaar zijn weggehaald. En dan is er nog de zogemaande ´Miami 2.0 Blockchain Strategy´. De plaatselijke burgemeester wil van zijn stad een de grootste crypto/bitcoin hub maken van de VS. En dat wordt alvast in een ver buitenland heel serieus genomen. ´Miami city’s ambition to bring Bitcoin into its financial ecosystem is set to get additional wings to its plans. In the latest development, Dubai’s private equity investment firm IBC Group has pledged 100,000 Bitcoins worth $4.8 billion to boost the development of the Miami 2.0 Blockchain Strategy Foundation.´ We zien het niet zo gauw in Vlaanderen gebeuren. Of in Nederland…

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.