“Bitcoin wordt meer waard dan de $7000 miljard aan goud “

Het zou een gratuite, weinig geloofwaardige uitspraak zijn als ze van eender wie zou komen. Maar de Winklevoss Twins zijn niet ‘zomaar iemand’ in de cryptowereld. Cameron en Tyler (geboren te New York, 1981) zouden reeds in 2013 tezamen zo’n 1 miljard dollar waard zijn. Vroeg ingestapt in bitcoin en daardoor schatrijk geworden, spitst iedereen de oren wanneer zij spreken. De marktkapitalisatie van BTC zal die van de ganse hoeveelheid goud op aarde overtreffen?!

Goud

Hoeveel goud werd er ooit boven gehaald? Volgens de autoriteit World Gold Council zijn er bovengronds in totaal gemijnd: 190.040 ton. Waarvan het merendeel nog moet bestaan. (De ondergrondse voorraad schat de Council op 54.000 ton.) 190.000 Ton afgerond is gelijk aan 190.000.000 kilo. Eén kilo goud is op moment van schrijven begin januari waard: 36.000€ afgerond. Vermenigvuldigen we de hoeveelheid met de prijs komen we op het getal 684 met tien nullen erachter. 6.840.000.000.000. Afgerond 7000 miljard euro. Dat komt neer op iets meer dan 8000 miljard dollar. Maar ja, met zulke bedragen, op zo’n niveau, wie zeurt er om een paar miljard meer of minder (?!)

Dat heet dan àlles mee hebben…

Hun vader was hoogleraar. Beiden studeerden aan Oxford en Harvard, twee van ’s werelds meest gerenommeerde universiteiten. Sportief ook nog, met deelname aan de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Multimiljonairs op de leeftijd van 23 jaar. Ze daagden immers Mark Zuckerberg voor de rechtbank omdat hij hun idee voor Facebook zou hebben gestolen. En ontvingen daarop $65 miljoen. Een weetje: ‘The Social Network‘ is een film uit 2010 over het ontstaan van Facebook. De tweeling komt er inderdaad in voor. Vertolkt door één acteur. Beiden verschenen sindsdien, ook in eigen persoon, wel vaker op het grote en kleine scherm.

Wat ze aanraken verandert in goud, pardon: bitcoin

Amper tien jaar later, we schrijven 2013, zou de Winklevoss Twins 1 procent bezitten van alle bitcoins toen gemijnd. Aldus een bron dichtbij hen, uit hun inner circle. The American Dream maar dan in het kwadraat. Niet van arm naar rijk gaan maar van rijk naar nog veel rijker. Dit en nog veel meer maakte van hen een autoriteit op het gebied van cryptomunten.

De volhouders winnen

Anno 2019 zijn de tweelingbroers durfkapitalisten (venture capitalists). Met niet aflatende pogingen iets groots en duurzaam op te zetten in de cryptowereld. Hun eerste aanvraag voor een crypto ETF (trackerfonds) werd afgekeurd door de SEC (Amerikaanse beursautoriteit.) Een participatie in een bitcoin betaalprocessor draaide op niets uit. Winkdex zag wel het licht in 2014. Deze financiële indexen tracken de koers van bitcoin en ethereum. 2015 bracht opnieuw succes met de goedkeuring van hun eigen handelsbeurs, Gemini (vertaling: tweeling). Voluit de Gemini Trust Company, LLC.

Beter dan goud

De tweeling was te gast op Reddit, een bekende Amerikaanse social news website. Deze haalt met regelmaat de nieuwe en oude ‘groten der aarde’ binnen voor een Ask Me Anything sessie. (Onder meer Microsofts Bill Gates participeerde eerder.) Wie lid is van Reddit mag dan ‘eender wat’ vragen aan de gast of gasten. Op de antwoorden volgen dan verdere commentaren en discussies. Hoewel hun platform Gemini ook toelaat andere crypto’s te verhandelen en op te slaan, blijft bitcoin kopen de favoriete munt van de tweeling.

Opmerkelijkste antwoorden en uitspraken

“Bitcoin is certainly the OG crypto! It’s hard to defeat network effects — so in terms of ‘hard money’ (i.e., store of value) Bitcoin is most likely the winner in the long term.”

We believe bitcoin is better at being gold than gold. If we’re right, then over time the market cap of bitcoin will surpass the (approximately 7 trillion) dollar market cap of gold.”

Indien het Winklevoss orakel juist voorspelt, zal 1 BTC mettertijd (“over time”) meer dan $300.000 waard zijn! Ongeveer, want ook bij zulke bedragen kijken we niet meer op een duizendje meer of minder…

2019: een goed, beter of best jaar?

Reeds in het eerste kwartaal van 2019 staan potentiële gamechangers op het programma. BAKKT, een nieuwe handels- en opslagbeurs, staat te trappelen om te openen. Deze zal voornamelijk institutioneel geld moeten aantrekken. Wat een doorbraak zou betekenen voor de sector. Door de overheids shutdown van tal van officiële administraties (tot wanneer?) is de opening opnieuw uitgesteld tot ‘ergens begin 2019.’ Participeren alvast in de eerste ronde van geldophaling voor een totaal van 182,5 miljoen dollar: tal van big shots.

Indrukwekkende investeerders van BAKKT

‘The partners and investors in the first round include Boston Consulting Group, CMT Digital, Eagle Seven, Galaxy Digital, Goldfinch Partners, Alan Howard, Horizons Ventures, Intercontinental Exchange, Microsoft’s venture capital arm, M12, Pantera Capital, PayU, the fintech arm of Naspers, and Protocol Ventures.’ Onderussen blijft de krachtmeting tussen president Trump en een meerderheid van Republikeinen versus de Democraten voortduren. Hij kan niet opgeven omwille van anders gezichtsverlies lijden. Zij willen niet toegeven omdat ze dat kùnnen. Als houders van de meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden…

2 reacties

  1. ik kom op dit artikel via twitter, maar op de homepage ontbreekt het. Ik denk dat de redacteur nog een vinkje moet omzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: