“Bitcoin zal goud vervangen en naar 700.000 dollar gaan”

3

Het is een opmerkelijke uitspraak over zowel bitcoin als over goud. John Pfeffer van Pfeffer Capital, VK, deed ze tijdens de Sohn beleggingsconferentie in New York. Het is traditioneel dé meeting waar topprofessionelen samenkomen om hun beste aanbevelingen uit te wisselen. Ze doen dit voor een select publiek en de opbrengst gaat naar een fonds ter bestrijding van kanker bij kinderen. Nooit eerder heeft een van hen een cryptomunt vernoemd.

Geen kroegpraat

‘World renowned investors to share top market picks at 23rd annual Sohn investment conference’. Zo benoemt CNBC de conferentie. Duidelijk geen plaats waar in een dronken bui aan de toog prietpraat geuit wordt dus. Ook zal niemand van de aanwezigen zijn of haar reputatie te grabbel gooien door onzin te verkondigen. “So if bitcoin becomes the dominant non-sovereign store of value, it could be the new gold, or new reserve currency,” gaat Pfeffer verder. De meeste altcoins zijn volgens hem slechte gokken. Pfeffer voorziet dat BTC ooit 25 procent van de ‘foreign reserves’ zal uitmaken. Vandaar zijn gevolgtrekking van een waarde van 700.000 dollar. Met BTC in oktober 2018 aan nog geen 7000 dollar zou dit een vermenigvuldiging met honderd betekenen.

Hoog, hoger, hoogst

Wie zou denken dat dit wel de hoogste voorspelling voor de bitcoinkoers ooit is, zit dan zelfs nog fout. Hier treft u de lijst aan met de hoogste waarden en door welke expert ze voorzien zijn in de verre of nabije toekomst. Het is Thomas Lee die in deze de kroon spant. Lee is een bekende bitcoin voorstander en mede-oprichter van research bedrijf Fundstrat Global. Hij deed eerder al voorspellingen die achteraf aardig bleken te kloppen. Lee komt tot zijn berekeningen met behulp van ‘strong statistics and data science.’ Indien hij ook nu weer gelijk krijgt, zal BTC nog in 2018 de 25.000 dollar aantikken, en (slik) 1,25 miljoen dollar tegen 2022. Bij leven en welzijn zullen we allemaal in staat zijn dit ook te controleren. Maar wacht toch best even met die Lamborghini te bestellen ja?

Wil je ook investeren in bitcoin of crypto?

Open hier een gratis rekening bij Bitmymoney