Bitfinex cryptobeurs beschuldigd van het verhullen van verliezen

Een procureur-generaal uit New York beschuldigt Bitfinex van het verhullen van verliezen tussen $700 miljoen en $900 miljoen. Bitfinex is een van de meest prominente cryptobeurzen. Het onderzoek loopt al sinds november 2018 maar komt nu pas naar buiten. Het nieuws wordt door beleggers als schadelijk gezien voor het imago van de crypto- en blockchainwereld. Want de meeste digitale munten dalen met gemiddeld 5,5 procent op 26 april 2019.

Bitfinex en Tether

Bitfinex is opgericht in 2012 te Hong Kong en heeft zijn hoofdkwartier op de Maagdeneilanden. ‘New York Attorney-General Letitia James said her office had obtained a court order compelling Bitfinex’s owner iFinex and Tether to turn over a large number of documents and to cease alleged activities that could violate New York law.’ Bitfinex zou gecontroleerd worden door dezelfde mensen achter de stablecoin Tether. Deze behoort 1:1 gedekt te zijn door eenzelfde bezit aan Amerikaanse dollars. Die te allen tijde in reserve dienen te blijven.

Breaking news

Het nieuws komt nog maar net in de gespecialiseerde media, dus een en ander is op 26 april nog redelijk vaag. Bitfinex zou de genoemde som hebben overgedragen aan ‘a Panamanian entity called Crypto Capital Corp, “without any written contract or assurance”.’ Dat geld zou ‘verdwenen’ zijn (?) En om dat verlies goed te maken, zou Bitfinex voor minstens 27 procent aan Tether reserves in dollars gebruikt hebben. De koers ven tether valt onderuit, wat eigenlijk niet zou moeten kunnen, want een stablecoin heeft een peg op 1 USD. We zullen moeten afwachten tot er meer duidelijkheid komt. Positief voor het imago van crypto’s in het algemeen is dit alles in ieder geval niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.