Bittrex review

Bittrex is een in de VS gevestigde cryptocurrency-uitwisseling die de afgelopen jaren in populariteit is gegroeid. In de volgende post zal ik de uitwisseling, zijn diensten en ook de belangrijkste kwesties waar u zich bewust van moet zijn, beoordelen.

Bittrex Review Samenvatting

Bittrex is een ervaren Amerikaanse beurs die de nadruk heeft gelegd op de veiligheid van zijn gebruikers. Het handelsplatform van de beurs wordt geprezen om zijn snelheid en stabiliteit, en de beurs is in zijn hele bestaan nog nooit gehackt.

Achterzijde, Bittrex lijkt gebruikersaccounts te schorsen zonder voorafgaande kennisgeving en biedt minimale klantenondersteuning. Hoewel het handelsplatform solide is, zou ik het met voorzichtigheid gebruiken.

1. Bittrex Overzicht

Bittrex is een Amerikaanse beurs die in 2013 is opgericht en zijn hoofdkantoor heeft in Seattle Washington. Het bedrijf werd opgericht door Bill Shihara, Richie Lai en Rami Kawach, die alle drie eerder bij Microsoft werkten.

Bittrex beveiliging

Bittrex beweert de nadruk te leggen op veiligheid door gebruik te maken van de meest betrouwbare en effectieve technologieën die beschikbaar zijn. Het team van oprichters, dat bestaat uit computerbeveiligingsexperts met een gecombineerde ervaring van meer dan 40 jaar, geeft prioriteit aan veiligheid bij al haar ontwikkelingsbeslissingen.

Bittrex heeft een elastische, meertraps portemonnee strategie die altijd 80%-90% van de fondsen veilig offline houdt.

Tussen, aan de klant kant, twee-factor authenticatie is een must voor alle opnames en API-oproepen; als het niet is geactiveerd, wordt een limiet op opnames afgedwongen voor klanten zonder 2FA set up.

Bittrex heeft het zeldzame wapenfeit behaald dat het nog nooit is getroffen door inbreuken of dat het nooit geld van klanten heeft verloren.

2. Bittrex Diensten

Bittrex heeft één hoofddienst en dat is het handelsplatform. Het platform biedt een grote verscheidenheid aan valuta’s en maakt het mogelijk om standaard spot trading orders uit te voeren.

De huidige trading engine lijmt naadloos geautomatiseerde handelsfuncties, zoals stop loss, good ‘til canceled (GTC), en onmiddellijke koop of verkoop, met alle standaard technische grafieken tools die een handelaar nodig heeft.

Klanten prijzen de handelsinterface van de beurs voortdurend voor de snelle laadtijden, zonder incidenten van hangen of vertragingen. Er is geen optie voor margin trading op Bittrex.

3. Valuta’s en betalingsmethodes

Gecontroleerde klanten (persoonlijk of zakelijk) die buiten de Verenigde Staten of in een van de volgende Amerikaanse staten/gebieden opereren, komen in aanmerking voor US Dollar handel, stortingen en opnames:

Alabama , Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Florida, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Maine, Maryland, Massachusetts, Missouri, Mississippi, Michigan, Montana, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Puerto Rico, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Texas, Utah, Washington State, Washington, D. C., Wisconsin, West Virginia.

Stortingen en opnames in US dollars worden uitsluitend via bankoverschrijving gedaan. Rekeningen die niet in aanmerking komen voor handel in USD kunnen nog steeds stablecoins gebruiken zoals USDT (Tether). Meer dan 400 altcoins zijn beschikbaar voor handel tegen Bitcoin, Ethereum, USD en USDT.

Bittrex spant zich in om opkomende altcoins toe te voegen na een zorgvuldige doorlichting van hun broncodes en het verwijderen van inactieve munten. Hoewel sommige pump-and-dump munten erin geslaagd zijn om voorbij het doorlichtingsproces te glippen, is het doel van Bittrex om de kwaliteit van de algemene muntenlijsten te verhogen.

Hard fork munten

Bittrex beoordeelt zorgvuldig alle coins van dreigende hard forks of airdrops voordat het volledige ondersteuning biedt en de rekeningen van klanten debiteert. Vaak, zodra de netwerken stabiel genoeg zijn, verschillende munten geboren uit harde vorken zijn beschikbaar gesteld voor de handel.

4. Bittrex Vergoedingen

Een vaste commissie van 0,25% wordt toegepast op alle transacties.

De transactiekosten zijn bij Bittrex iets hoger dan het gemiddelde in de sector. Bovendien zijn er geen kortingen voor transacties met een hoger volume of stimuleringsmodellen voor takers en makers.

5. Ondersteunde landen

Bittrex is open voor klanten wereldwijd met uitzondering van Noord-Korea, Iran, de Krim, Syrië, en Cuba, alsmede elke persoon met economische sancties tegen hen specifiek geheven door de Amerikaanse federale overheid.

6. Klantenondersteuning en recensies

Bittrex doet redelijk slecht als het gaat om de publieke opinie, voornamelijk over kwesties met betrekking tot geschorste accounts.  Af en toe zullen bepaalde accounts tijdelijk worden geschorst in afwachting van de voltooiing van een review.

Het proces heeft scherpe kritiek opgeleverd van de eigenaars van de bevroren rekeningen, die naar webfora zijn gegaan om hun grieven online te uiten. Blijkbaar is deze situatie al enige tijd aan de gang, met slechts minieme reactie van het Bittrex team.

Over het geheel genomen, volgens Bittrex, slechts ongeveer 0,1% van de accounts worden beïnvloed door schorsingen, sluitingen, of regelrechte verboden. Echter, many threads zijn geopend in verschillende BTC forums over deze kwestie.

Als u een dergelijk ongemak wilt voorkomen, kunt u het beste uw inloggegevens bij de hand houden voor het geval uw account wordt gemarkeerd. De meeste klachten die online zijn gevonden, zijn afkomstig van gebruikers in opkomende markten. Bittrex’s low-tier eisen lijken een beroep te doen op niet-bediende markten.

De beurs biedt een standaard FAQ pagina en een ticketing systeem voor ondersteuning. Echter, in tegenstelling tot zijn top-notch veiligheid rating, Bittrex grootste tegenvaller is de klantenondersteuning.

De publieke opinie over de snelheid van antwoorden op support tickets is bedroevend als het gaat om verificatie, klantenservice kwesties en follow-ups op rekeningen die worden herzien.

7. Bittrex vs. Binance

Door de hoeveelheid altcoins die Bittrex aanbiedt, wordt het vaak vergeleken met Binance als een alternatief. Het strenge verificatieproces en de relatief hoge vergoedingen (0,25% vs. 0,1% op Binance) wijzen er echter al snel op dat Binance een aantrekkelijkere optie is.

Het lijkt erop dat, behalve het feit dat Bittrex USD stortingen en opnames voor geverifieerde accounts kan aanbieden, er geen echt voordeel is ten opzichte van Binance. Als dit belangrijk voor u is dan, met alle middelen, vasthouden aan Bittrex, maar zo niet, misschien de laatste is een betere optie om te overwegen.

8. Vaak Gestelde Vragen

Is Bittrex gereguleerd?

Bittrex wordt niet gereguleerd door de Amerikaanse effectenwetgeving.

Is Bittrex FDIC-verzekerd?

Nee. Bittrex is niet FDIC verzekerd.

9. Conclusie

Hoewel Bittrex beschouwd kan worden als een uitstekende beurs voor beginners en handelaars die op zoek zijn naar een robuust, veilig platform om meerdere cryptocurrencies te verhandelen, maken het gebrek aan klantenondersteuning en het bevriezen van accounts het een twijfelachtige keuze.

Te vaak offeren exchanges klantenondersteuning en -tevredenheid op om te blijven opereren en uit te breiden in de steeds evoluerende crypto-ruimte. In dit geval lijkt de publieke verontwaardiging te luid om te negeren.

Gebruik Bittrex voorlopig met voorzichtigheid, en stort geen bedrag dat je je niet kunt veroorloven om voor een bepaalde periode bevroren te zijn. Dat is echter een onfortuinlijke waarheid voor bijna elke Bitcoin exchange die er is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.