Bitvavo-accountgarantie: omdat veiligheid te hoogste prioriteit heeft

Tegenwoordig zijn er meerdere partijen die crypto’s aanbieden, echter eentje is zeker in Nederland heel populair, namelijk Bitvavo. Deze populairiteit heeft men voornamelijk te danken aan het feit dat er een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform staat. Sinds kort is er een nieuwe feature gelanceerd: de Bitvavo-accountgarantie. Wat dit precies is en hoe het werkt vertellen we je in dit artikel.

Wat is de Bitvavo-accountgarantie?

Omdat veiligheid de hoogste prioriteit is van Bitvavo heeft men de Bitvaco-accountgarantie in het leven geroepen. Dit doet men om de veiligheid van de gebruiker tegoeden naar een volgend level te brengen. Mocht iemand ongeoorloofd toegang krijgen tot een Bitvavo account en tegoeden verduisteren, dan komt de klant in aanmerking voor een terugbetaling tot EUR 100.000.

Om de veiligheid van de tegoeden van hun klanten te garanderen wordt het grootste deel van de gebruiker tegoeden opgeslagen bij verzekerde custodybedrijven, die gespecialiseerd zijn in het opslaan van digitale valuta. Men slaat alles op in een veilige omgeving en daardoor is alles verzekerd tot een bedrag van 255 MIO. Door dit te doen worden potentiële risico’s zo veel mogelijk beperkt.

Wanneer kom je in aanmerking?

Om in aanmerking te komen moet je alle gevraagde verificatie-stappen hebben voltooid en op het platform kunnen handelen. Daarnaast moet het account minstens 30 dagen open zijn, nadat je in aanmerking bent gekomen om te handelen.

Er moet sprake zijn van ongeoorloofde toegang tot het account en het opnemen van geld zonder toestemming. Ontdek je dit, neem dan zo snel mogelijk contact op met de support-afdeling om het account te laten vergrendelen. Hierna wordt de zaak onderzocht en wordt er, als er voldoende bewijs is en je in aanmerking komt, een bedrag teruggestort tot EUR 100.00.

 • Je komt slechts eenmaal in aanmerking voor een terugbetaling
 • Latere ongeoorloofde activiteiten worden niet gedekt
 • Als je een aanvraag doet dan dien je een politierapport in te dienen.
 • Heb je deelgenomen aan frauduleuze activiteiten dan kom je niet in aanmerking.

 Wat is gedekt?

De volgende situaties zijn gedekt:

 • Onbevoegde opname van crypto
  Iemand krijgt zonder toestemming toegang tot jouw account en neemt de crypto op in een andere wallet
 • Ongeoorloofde opname van EUR
  De Bitvavo-accountgarantie vergoedt ook na ongeoorloofde opname van EURO naar een bankrekening of online rekening.

Wat is niet gedekt?

De volgende situaties zijn niet gedekt (het betreft hier een indicatieve lijst en deze is dus niet uitputtend):

 • Onjuiste transacties
  Als je crypto hebt verzonden met het verkeerde mailadres of public key, dan kun je je fondsen niet terughalen. Dit komt omdat blockchain transacties niet terug te draaien zijn. Deze situatie is dus niet gedekt omdat er geen ongeautoriseerde toegang tot het account is geweest
 • Alleen ongeoorloofde activiteiten zijn gedekt. Als je crypto koopt, verkoopt, converteert of verstuurd dan kun je dit niet meer terughalen als je er spijt van hebt.
 • Om in aanmerking te komen voor een terugbetaling moeten de fondsen het account hebben verlaten.

Veilig en makkelijk

Bitvavo wil het voor zijn klanten zo veilig en makkelijk mogelijk maken. Zo heb je overal toegang tot digitale valuta, op een prettige manier. De garantie de ze aanbieden is geen wettelijk vereiste en maakt ook geen deel uit van de depositogarantiestelsels van de EU. Je kunt de Bitvavo-accountgarantie niet zien als een verzekeringspolis. Bitvavo is trots op deze nieuwe feature, juist omdat ze op dit moment de enige exchange zijn voor digitale valuta die terugbetalingen aanbiedt tot EUR 100.000.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: