“Blockchain heeft gigantisch potentieel”

0

Het zijn de woorden die (uittredend) Voorzitter Giancarlo uitspreekt wanneer hij geïnterviewd wordt door Bloomberg. J. Christopher Giancarlo is een Amerikaanse advocaat en voormalig bestuurslid die momenteel optreedt als voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten. In de crypto en blockchain wereld staat Giancarlo ook wel bekend als ‘Crypto Dad’. Omwille van zijn welwillende houding tegenover de digitale munten en de blockchain technologie.

Blockchain als gids en redder

Hier ziet en hoort u hem zelf aan het woord. Giancarlo heeft de start van de Kredietcrisis ook van nabij meegemaakt en daar een grote les uit getrokken. Indertijd werd verondersteld dat de blootstelling aan schulden van Lehman Brothers wel 400 miljard dollar was. Achteraf is geweten dat het slechts minder dan 8 miljard betrof. Blockchain geeft ons de kans, aldus de Voorzitter, om zulke belangrijke zaken in de toekomst heel precies te controleren. Hij noemt het “financial carthography.” De financiën van banken, over het hele land zelfs, in kaart krijgen, bedoelt hij. Wij (de CFTC) zijn dus voorstander van de blockchain te exploreren en leren begrijpen. Tot daar Giancarlo. Misschien kan dan in de toekomst een bank die teruggaat tot 1850, met 27000 personeelsleden, wel gered worden…

Nieuwe papa?

Op 5 juni 2019 kwam het bericht vanuit de Amerikaanse Senaat dat Crypto Dad als Voorzitter vervangen wordt. Zijn termijn zit er trouwens al een paar weken op. Dr. Heath Tarbert wordt het nieuwe hoofd van de Commissie. Staat hij even goed gezind als Giancarlo tegenover de crypto en blockchain wereld? Giancarlo blijft nog aan tot 15 juli tot Dr. Tarbert zijn plaats inneemt. Hij kondigt zijn opvolger in ieder geval veelbelovend aan. “During my time of service, it has been a priority to transform the CFTC into a 21st Century regulator for today’s digital markets. With Dr. Tarbert’s confirmation, I know the agency is in safe hands to continue this transition,.”

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.