Bodem goudprijs in september?

De cyclus van goud staat tot vrijdag 21 september 2012 naar beneden, zoals hieronder is te zien. Dit is de cyclische analyse van de goudprijs en dus niet de cyclus van de ETF. De weekcycli geven een negatief beeld, omdat lange weekcycli omlaag staan. Deze cycli zijn zeer sterk. De maandcycli gaan echter nog voor weekcycli. En weekcycli gaan voor dagcycli. Weekcycli zijn echter vaak voldoende. Dus de weekcyclus is leidend en de dag is voor finetuning. Het gaat om de 12, 32, 43, 53 en 68 wekencycli. Voor meer informatie, klik op de afbeelding.


Disclaimer: Bovenstaand artikel is puur informatief en is is niet bedoeld als beleggingsadvies of een aanbeveling tot het kopen of verkopen van aandelen, grondstoffen en of andere financiële producten. Auteur heeft geen positie in de GLD en goud op het moment van publiceren.

13 reacties

 1. Tot het moment er volgende week is dat het fysieke spul op is 😉 Kon ineens geen zilveren muntbaren meer bestellen bij mijn reguliere verkooppunt…

 2. ondanks dat de heren bankiers ons beloofden dat de PM’s zouden stijgen gaan ze nu zwaar onderuit,hoe diep gaan ze deze keer?1k voor fysiek goud en 15 dollar voor zilver?wie het weet mag het zeggen…ktm misschien,maar neem eerst een stevige borrel.
  Ben zeer tevreden dat ik nog een redelijke prijs kon vangen en heb daar een mooi stuk grond van kocht,prima om voedsel op te verbouwen.
  PM kan je inderdaad niet eten en als er niks meer is kan je er ook niks voor kopen.

  ps heeft iemand nog een tractor te koop,voor weinig,kan ook in PM betalen…

 3. Jacqueline, dat is precies wat ze willen, dat je de Precious Metals nu gaat dumpen..
  Je moet nu juist koste wat kost vasthouden, de daling lekker door laten zetten, des te lager des te beter, en dan gewoon lekker bijkopen…

  Niet in paniek nu gaan dumpen.. Gewoon bijstapelen als ie daalt.

  En dan gewoon een beetje geduld… Dan koop je met je goud/zilver een 5 of zelfs 10x zo groot stuk grond als dat je nu gedaan hebt..

  P.S. En sowieso niks aantrekken van wat welke bank dan ook adviseert..

 4. Ik heb 2 dagen geleden op de buy-knop gedrukt. Een flinke baar en een aantal munten gekocht. Ben van plan de komende maanden nog wat bij te kopen, misschien nog een onsje goud erbij.

 5. Grappig eigenlijk… Inzetten op het “syndroom van PM” da’s toch best wel “monetair denken” toch ? Hey, kijk jongens ik heb een stukje edelmetaal ! We staren ons blind op een blinkend stukje edelmetaal ! Get back to basic, what is it you really need ?

 6. Raar, dat er wordt uitgegaan van een daling van de EM prijzen! De realiteit is tegenstrijdig. Kijk maar naar de Europese Noodfondsen en de ECB. Deze worden zwaar onderdruk gezet om obligaties te gaan opkopen uit de Zuidelijke landen. Hiermee kan de rente weer naar beneden. Spanje betaald nu ruim 7%. Er zit 750 Miljard in het potje en dit wordt verhoogd naar 1.500 Miljard. Hoe komt men dan aan al dat geld……Juist, de geldpers en NIETS ANDERS DAN GELD PRINTEN UIT LUCHT. Ondanks de enorme aanslag op de werkelijke waarde van de Euro (immers hoe meer Euro’s, hoe lager de koopkracht waarde)
  daalt de EM prijs! DIT IS COMPLEET TEGEN DE DRAAD!

  Hier kan ik maar 1 reden voor bedenken en dat is, dat op GROTE SCHAAL WORDT GEMANIPULEERD. De vraag naar Goud is nog nooit zo groot geweest als heden, alle landen (overheden) kopen massaal Goud!

  Ook de Amerikaanse economie geeft veel zorgen. Helicopter Ben ruilt kort-lopende obligaties massaal voor lang-lopende obligaties. Dit is een tijdelijk spel, omdat iedereen nu de Euro ruilt voor de Dollar. Zodra niemand (geen particulieren of instellingen) meer kort-lopend willen hebben gaat Ben deze ook kopen. Kortom straks is 100% van de Amerikaanse overheidsschuld in handen van de FED. Eigenlijk een blanco check voor de staat, deze kan eindeloos geld uitgeven, zonder ooit een cent terug te betalen.

  [u]Conclusie[/u]; De burgers van de Westerse wereld worden bedrogen door huichelaars uit de politiek en zakenwereld.
  De uitkomst kan maar 1 kant op en dat is een mega afwaardering aan koopkracht voor de Euro en de Dollar.
  Taferelen, zoals in Zimbabwe hoeven we niet te verwachten, daarvoor hebben de landen van Europa te veel bezit aan onroerende goederen, bodemschatten, goud etc.
  We mogen blij zijn als het ophoud bij een achteruitgang van 30% tot 50%. Dat is wel even slikken!

  PS Het aankopen van EM om jezelf te beschermen is zinloos, omdat de staat dit bezit strafbaar zal stellen of onder hoge belastingen vallen. Neem sigaretten, 80% belasting. Aandelen van EM producenten staan onder druk om genationaliseerd te worden. Er blijft niets over dan je lot te accepteren. [b]Mijn advies …ga minder werken en leef met de dag. Hoe minder je bezit, hoe minder er te halen valt![/b]

 7. Historisch gezien, als je naar diverse economisch/financiele crises kijkt, dan waren goud en zilver wel degelijk een manier om je welvaart/kapitaal te bewaken.

  Tijdens de hyperinflataire crises In Chili, Argentinië en Sovjet-Unie waren het perfecte manieren om je koopkracht te behouden of zelfs flink te verhogen.

  In worst case loop je een risico dat de overheid je goud zal willen confisceren, maar zelfs dan zullen ze er veel meer geld voor geven, dan wanneer je je geld op je bankrekening had laten staan. Dus het is verstandig om je goud ook ergens buiten de EU neer te leggen.

  Stel dat je net voor de crisis in Argentinie (2001) je huis verkocht zou hebben. Vervolgens had je goud en zilver gekocht van de opbrengst. In de jaren erna daalden de huizenprijzen met 50% in peso’s, terwijl de peso ook met 70% devalueerde. Reken voor de grap maar eens uit hoeveel huizen je dan terug kon kopen met je stapeltje gouden munten. Ik zal het antwoord geven: Tot wel 6x zoveel koopkracht kreeg je!

  Zie ook http://www.realiteitsblog.nl/economie_crisis/een-huis-kopen-met-een-paar-klompjes-zilver/ . Als je dan 10 jaar wacht, en de economie zet al een paar jaar dubbele groeicijfers neer, en je zorgt dat die huizen in nette staat blijven, dan ben je ineens een zeer rijk persoon geworden.

  Historisch gezien zijn goud en zilver perfecte manieren om je in precies dit soort crises te beschermen. Alleen in het meest extreme geval waarin er wereldwijde chaos en anarchie ontstaat die jarenlang aanhoudt, dan zit je mogelijk wel tegen je glimmende munten aan te kijken, en had je liever een stukje land gehad vol met granen, groente en fruit. Maar zelfs dat is dan betrekkelijk. Wat denk je dat er gebeurt tijdens volledige anarchie in een dichtbevolkt land als Nederland? Denk je dat je je groente zelf kunt houden? In zo’n situatie van totale wereldwijde anarchie is denk ik het allerbelangrijkste dat je niet in een dichtbevolkt land zit.

  Mijn advies nu is: blijft goed doorwerken, maar ga heel zuinig leven en geef niets meer uit aan luxeproducten. In plaats daarvan koop je gewoon continu zilveren of gouden munten bij. Zoveel als je kunt. Dalen de PM’s, dan koop je gewoon bij. Dan bedank je de JP Morgans van deze wereld voor het naar beneden drukken van de zilverprijs. Dankjewel dat ik nu zilver bij kan kopen voor onder de productie c.q. marktprijs!
  Als je echt lef hebt, verkoop je zelfs je huis, desnoods 5 of 10% onder de marktprijs, zodat je snel kunt cashen en flinke stapels glimmend spul kunt kopen. Die moet je dan wel goed gaan verstoppen, op meerdere plekken, en liefst voor een deel ook buiten de EU.

  Volgens deze analist (die er wel wat vanaf weet), kan zilver naar $20 per ounce. Zie http://www.silverseek.com/article/silver-market-update-5 . Pas zodra de geldkranen vol open gaan, zal zilver flink gaan knallen. Idem voor goud. Die kan ook nog wel naar $1200-$1400 zakken voor ie gaat knallen. Zie het als een gestoorde situatie (want iedereen weet dat de geldkranen opengaan op termijn), maar wel een situatie waar JIJ gebruik van kunt maken: goedkoop bijkopen!

  Succes!

 8. In een normale markt zou je weleens gelijk kunnen hebben, maar wij zitten in een abnormale markt, vol met manipulaties..
  Als de dollar en de Euro door het putje zijn gegaan, dan krijgen wij een normale situatie.
  mvg

 9. Vergeten we niet dat de overheid de dienst uitmaakt, anarchie is ondenkbaar, zeker in het brave Nederland. Deze overheden kunnen zowel manipuleren als fiscale maatregelen treffen. Edelmetalen zullen worden verboden, zelfs celstraf kan volgen uit bezit van edelmetaal, als de overheid dat wenst! Deze overheid bestaat in een democratie uit de meerderheid van het volk. En wat is de wens van het volk, juist, ik arm, dan U ook arm. Lang leven de democratie.

  De uitkomst blijft hetzelfde, wie wat ook doet. We gaan gewoon 30% tot 50% achteruit in Europa en deze val zal de komende jaren pijnlijk kenbaar worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: