Boeren kunnen blijven want woningbouw valt stil

Sorry voor mijn onvergeeflijke fout maar ik moet bekennen dat ik een online-abonnement heb op de Telegraaf. Gewoon een sensatiekrant van de traditionele media vol met inhoudsloze berichten over de showbizz, met spannende verhalen over criminaliteit en familiedrama’s, en schokkende ongelukken op overvolle snelwegen. Als nieuwsgierige nieuwsjager wil je toch wat. Als in de verte sirenes loeien wil ik weten wat er aan de hand is en kijk ik op 112 om zeker te zijn dat mij persoonlijk niets mankeert. Mocht er brand zijn bij de buren dan zal ik zeker mijn tuinslang uitrollen, zo hulpvaardig ben ik wel. Om terug te keren naar de Telegraaf, soms lees ik wel eens interessante stukken die mij tot razernij brengen en mij dwingen om de bullshit te delen met anderen. Gedeelde smart is immers halve smart.

Gedwongen afstand doen

Wat ik in deze column lees vind ik schokkend. Het toont de onkunde van bewindslieden die hopeloos falen in de uitvoering van hun globalistische plannen. Omdat de column achter een betaalmuur zit zult u uit mijn tirade wel begrijpen dat het afschuwelijk mis gaat in ons land. Een land waar mensen uit sympathie met de boeren de nationale driekleur op de kop hangen als symbool voor mensen die van hun land worden gejaagd. Behalve onze vlag staat het hele land op z’n kop. Het is toch absurd dat de regering je land kan opkopen met een zak waardeloze euro’s in een tijd van gierende inflatie met daar bovenop een snel dalende euro op de valutamarkt. Jouw land dat jezelf met je (voor)ouders hebt bewerkt inruilen voor geld, de bank aflossen, en vervolgens een baantje zoeken op Schiphol want daar kun je direct terecht. Dan krijg je tenminste het gevoel dat andere mensen dankzij jou nog kunnen vliegen maar later minder zullen eten omdat je gedwongen afstand deed van vruchtbare landbouwgrond. Intussen lach je stiekem in je vuistje omdat je weet dat ook de luchtvaart wordt ontmanteld vanwege de verstikkende stikstofdeken, zoals wordt uitgelegd door onze Klimaatminister. Als uitgekochte boer ontvang je voor de tweede keer een bonus vanwege vroegtijdige beëindiging van je dienstverband als koffermanager.

Dan maar emigreren

Intussen wordt in Wageningen onderzoek gedaan naar ander voer dat niet van de veeboer en de landbouwer komt maar in kwekerijen wordt gemaakt. Het land van de boeren zou dan nuttig kunnen worden gebruikt voor woningbouw. Echter gooit een storend element roet in het eten. Veroorzaakt door een bewindsman die na zijn falen op het Ministerie van VWS een ander Ministerie kreeg waar hij geen schade zou kunnen toebrengen aan de volksgezondheid en economie. Hooguit wat vertraging in de bouw door de stikstofplannen maar geen repressieve maatregelen omwille van onze gezondheid. Hoewel, indirect misschien toch op onze geestelijke gezondheid, er zijn namelijk lange wachtlijsten van mensen die jaren wachten op een onderkomen om een gezinnetje te kunnen stichten in hun geboorteland. Zoals de boer de grond van z’n (voor)ouders vanuit morele verplichting vruchtbaar bewerkt voor voedselzekerheid van de medemens. Om de vruchtbaarheid van grond en voortplanting van mensen in wettelijke kaders te gieten hebben we bewindslieden gekozen die zich moreel verplichten om het eigen volk te dienen. Zoals de volkshuisvesting voor ingezetenen van wie ook de nakomelingen recht hebben op een zelfstandige wooneenheid. Nu worden ze gedwongen te emigreren.

“Verplaatsing bevolking”

Helaas is er op grote afstand van Nederlands grondgebied veel ellende waardoor mensen uitwijken naar veilige oorden. Via internet ziet men dat in West Europa het gras groener is dan bij de buren en er opvang wordt geregeld voor ontheemden want er is personeelstekort op Schiphol en in de zorg. Daarom is dringend meer woonruimte gewenst en moet snel grond worden vrij gemaakt voor woningbouw. Niet iedereen kan een koophuis betalen dus zijn velen aangewezen op een huurhuis. Daar ligt een groot probleem omdat de huren nu ook voor de middeninkomens onbetaalbaar zijn geworden. De Minister denkt dat huurmatiging de oplossing is. Hij vergeet echter dat door de oplopende inflatie de bouwkosten gierend uit de hand lopen en investeerders hogere kosten moeten doorberekenen om rendabel te kunnen verhuren. Als huren niet meestijgen met hogere bedrijfslasten haken investeerders af en worden bouwplannen bevroren. Toevallig is de nieuwe wet “verplaatsing bevolking” aangenomen dus ligt de oplossing voor de hand. Misschien eerst maar vrijwillig uw leegstaande woonruimte aanmelden?

Voet van het gas

Al weer een nieuwe crisis dus, nu in de bouwsector. Een wooncrisis in kwadraat als je bij de bestaande wachtlijsten ook de massale toestroom van immigranten en vluchtelingen optelt. We hoppen van crisis naar crisis. Het meervoud van crisis is crises. Je ziet nauwelijks verschil. Dat komt omdat een crisis net als een ongeluk zelden alleen komt. Ik durf de opgestapelde crises niet meer in een rijtje te zetten want dat geeft een onvermijdelijke kettingbotsing. Ik kijk angstig in mijn achteruitkijkspiegel en geef geen gas, want ook daar komt de rem op.

GW

20 reacties

 1. Bewuste wef politiek. Eerst chaos creëren (in dat stadium zitten we nu), dan komen de faillissementen ( hierover worden al berichten de wereld ingestuurd), dan de armoede voor de huishoudens die de lasten niet meer op kunnen brengen.
  EN DAN?
  Dan verschijnt Schwabber met zijn uitspraak: in 2030 you Will OWN nothing and you Will be happy. Uit zijn schoolklasje zijn genoeg leerlingen, de zgn. Young global leaders, ontslagen met een tas vol met opdrachten om het westen en haar bevolking te verarmen, dwars te zitten en….. onder de duim te houden. Op weg naar…
  Wat een in en in verrotte wereld voor ons, onze kinderen en kleinkinderen.

  1. Kinderen hebben Sinterklaas…..biflatie reageerders hebben Schwab…..wat zouden jullie toch zonder hem moeten….eerst hadden we de bilderbergers en zbigniew brzezinski met zn trilateral commissie……daar horen we ook niks meer van…..snoepje van de maand is Schwab die is binnekort wel dood…moeten jullie weer wat anders verzinnen…..

     1. Vraagtekens.net zou verplicht leesvoer moeten zijn voor iedere kritische burger. Hier wordt het “complot” achter ‘The Great Reset’ toch even mooi bloot gelegd.

      Natuurlijk is het geen complot, het is gewoon de uitvoering van de afspraken uit een agenda. Gemaakt door idealisten die het beste met planeet aarde voor hebben.

      Daarvoor moeten we allemaal een beetje armer worden, zegt onze Minister van Financiën: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/economie/minister-kaag-waarschuwt-we-zullen-een-stukje-armer-worden .
      Ze heeft goed geluisterd naar die ouwe Klaus.

   1. Dan komt er vanzelf een nieuwe wef Sinterklaas, die zijn opgedragen orders weer doorgeeft aan de zgn wereldleiders. Slaap lekker…

 2. Even een klein excuus richting de Telegraaf. Lees vandaag een zeer interessant artikel met een waar verhaal: https://www.telegraaf.nl/nieuws/842063322/kenners-weerleggen-moderne-misvattingen-de-natuur-kan-tegen-stootje

  „De natuur is niet zwak.”
  “Bodemverzuring gaat vanzelf, valt Henk Rampen hem bij. „Bacteriën leggen in het zand jaarlijks tientallen kilo’s stikstof per hectare vast. Die verrijking leidt tot veranderende vegetatie. Precies zoals verzuring onder heide vergrassing stimuleert. Het is de volkomen normale opeenvolging van stadia in plantengroei”, aldus het voormalig regiohoofd van Natuurmonumenten. Oldenkamp: „Ik zou niet weten waarvan ik boeren hier de schuld moet geven.”

  Stikstof is dus niet de natuurapocalyps. Boeren zijn niet de grote boosdoeners, verre van dat. Goed dat politici reces hebben. Kunnen ze dit artikel lezen en de instructies van het WEF ter zijde leggen.

  1. Ik heb haar afgelopen vrijdag verkocht voor 37K€, waarde Madman.

   Pas nadat ik het “IMS-lager” heb laten vervangen bij “Porsche” voor 2040€ (TTC) ; Fransen weigeren namelijk maakt niet uit wàt voor risico te lopen. Het zij zo.

   Samengevat : na 26 juli a.s. (FED-renteverhoging ?) ga ik (eventueel) 32K in de BTC (her-)investeren, (“Relief Rally” van +20-25%) om eind augustus alles weer te verkopen en pas halverwege of zelfs eind oktober weer opnieuw in te stappen na de volgende (3e golf !) “Tech Crash”.
   Waarna “Het Grote Cryptovuurwerk” (definitief) gaat losbarsten-gn-gnnn…

   Maar intussen zitte gij alleen maar slechtgedraaide joontjes te roken en naar de immer wiegende populierentoppen rond Sas van Gent te staren en jezelf “gelukkig” te wanen.

   Ieder zo zijn of haar “geluk” hè ?

   Afijn.

 3. Watblieft? De meest kritische, alternatieve analist van biflatie haalt zijn inspiratie uit de Telegraaf?
  Die komt pas uit de kast, zeg! Al mag het, gezien zijn boulevardstijl, niet echt een verrassing heten.
  ‘Sorry’ zeggen en (achteraf) afgeven op die krant is natuurlijk niet genoeg. Als argeloze lezer die er in is getuind eis ik een rectificatie van al het gespuid fake news van de afgelopen 10 jaar en terugbetaling van de door mij (ongewild) gestorte influenceer ‘clicks’  

 4. Nogmaals sorry, hier de clicks retour: ******************************************************************************************************************************************************************
  Copy paste naar jouw digitale ECB-rekening, wordt vervolgens verrekend met mijn oplopende negatieve saldo…

 5. Stel je eens voor :

  Alle voetbalvelden in neuterland maken we 50 bij 10 meter.
  Dan blijft er wel al veel plek over voor volkstuintjes waar mensen biologisch kunnen tuinieren.
  De stikstof die de voetballers uitademen tijdens de wedstrijd , voedt meteen de gewassen. die op hun beurt weer voor meer zuurstof zorgen voor de voetballers!!

  win win situatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: