“Marketcap cryptovaluta naar 5 biljoen”

1

Volgens Michael Novogratz, een bekende ex-hedge fund manager, zal de marktkapitalisatie van cryptovaluta zich binnen vijf jaar begeven naar een totale waarde van $5 biljoen. Dat is ruim het 50-voudige van de huidige market cap. Dit zegt Novogratz in een interview met Bloomberg.

5000 miljard dollar

De waarde van 5 biljoen (ofwel 5000 miljard) is niet uit de lucht gegrepen. In 1999 was de Nasdaq $5,4 biljoen in omvang en waarom zou dat niet met de cryptomarkt kunnen gebeuren? Er stroomt zo veel kapitaal en (fiat)geld naar deze nieuwe asset class door mensen vanuit de hele wereld, dat de rek er voorlopig nog niet uit is.

Slechts het begin

We staan volgens de investeerder nog maar aan het beginpunt van een niet te stoppen trend. Nieuwe veelbelovende hightech ontwikkelingen door middel van blockchains staan nog slechts in de kinderschoenen en de eerste grote investeerders en institutionele beleggers hebben zich gemeld. Er zijn talrijke nieuwe startups die het blockchain protocol gebruiken voor nieuwe business. Er is volgens deze Novogratz nog veel potentie. Klik op onderstaande video om het interview op Bloomberg te zien.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie