1911244_10152795825879060_5897751706470704589_o

Klik voor grotere weergave. Via TheEconomist

 

11 reacties

  1. Break even? Voor fracking? Of dient olie als papieren onderpand voor derivaten posities, en dan bedoel ik geen destillaten.

    Van 1:100, naar 1:50, naar 1:10, kauwende op de leugens van het huis Saoud.

    ALLES draait om olie biflaten.

    Boven $80 per vat implodeert ‘eeuwige groei’, daaronder gaan olie exporterende landen over de rooie en draait big oil verlies; EROEI.

    Jaja, eeuwige groei vereist eeuwige goedkope olie. Running out as we speak.

  2. Uit bovenstaand draadje :

    ” As American drillers get better at perfecting the technologies of cracking through shale rock to get to the near infinite treasure chest supplies of energy locked inside, we will soon overtake Saudi Arabia as the dominant player in world energy markets.”

    Samengevat :
    Het (nagenoeg) grondstof-ARME Europa wordt onder de bus gegooid door de V.$.

    Dat verdient ze dan ook, naar mijn stellige overtuiging.

    “Ingnorance is (temporary) bliss” heheh …

    O ja :

    ■ USA heeft voor 2 eeuwen olievoorraden, 120 jaar gas en 460 jaar kolen :
    http://endoftheamericandream.com/archives/the-united-states-has-plenty-of-oil-10-facts-about-americas-energy-resources-that-will-blow-your-mind

    1. & ktm , inderdaad zo is dat en dat is ook de reden om eerst de energie te “verbruiken/stelen” van andere landen, wel zo veilig

    1. ik heb het artikel gelezen en ik moet zeggen de VS speelt de kaarten in het wereldpolitieke spel heel slim, door op dit ogenblik weer zelf te produceren door fracking kunnen ze tijdelijk Rusland en Iran economisch laten instorten,
      heel lang zijn deze kaarten ook niet te spelen , omdat fracking niet lang zal werken en veel vervuilingsrisico’s met zich mee brengt, maar de VS hoopt dat het ze lang genoeg lukt om hun vijand te breken.
      Gek dat China zijn dollar machtspositie niet gebruikt, terwijl China het uiteindelijke doelwit van de VS zal zijn als Rusland en Iran hun broodnodige regime change achter de rug hebben. Blijft raadselachtig hoe China zijn kaarten op het wereldtoneel speelt en zal spelen.

  3. de olieprijs kent een aparte dynamiek, als hij te hoog is stort de westerse economie in, met name de VS als de prijs langere tijd boven de 100$ per vat zit,
    op het ogenblik is hij extra laag (gesteld) om met name de Russische economie te breken, met als bijkomend gevolg dat voor een aantal producenten de kosten van winning niet meer in overeenstemming zijn met de opbrengsten.
    over echte grondstofprijzen valt niet meer te spreken, alles wordt op een bepaald prijsniveau gezet door mensen die we nooit zien of horen maar wel vreselijk veel macht hebben.

    olie is niet enkel voor benzine maar voor een belangrijk deel voor chemie, het is als chemisch bestanddeel onderdeel van veel producten. het is gek dat we ons niet of nauwelijks beseffen hoe olie bepalend is voor de techniek waar we ons luxe leven aan te danken hebben in vergelijking met meer dan honderd jaar geleden. brandstof, asfalt, plastics en nog vele anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: