Brexit: Theresa May vraagt uitstel tot 30 juni

Net binnen: De Britse premier Theresa May vraagt de EU opnieuw om uitstel van de Brexit. Deze keer willen ze in Londen wachten tot 30 juni. Ook zal het VK mee gaan doen aan de Europese parlementsverkiezingen in mei van dit jaar.

Of toch uitstel van een jaar?

Eerder liet een hooggeplaatste bron binnen de EU weten dat het VK een jaar uitstel zou worden verleend. Dit om te vermijden dat telkens weer korte perioden van uitstel zouden verlangd worden. Het zou Donald Tusk zijn, president van de Europese Raad, die dit bepleit. Indien het voorstel van Tusk aangenomen wordt door alle partijen, neemt dit de druk voorlopig wel van de ketel.

‘Tweede uitstel in de maak’

Een eerste uitstel om met een deal tot een Brexit te komen was reeds verleend tot 12 april 2019. Maar het Britse Lagerhuis kon tot nog toe over geen enkele soort deal overeenstemming verkrijgen. Het enige wat de parlementariërs bereikten was het absoluut verhinderen van een harde Brexit. Eén zonder werkende afspraken tussen de EU en Groot-Brittannië dus. Premier May wordt zo opnieuw naar Brussel gestuurd om een tweede maal uitstel te vragen.

En de alternatieven?

Het lijkt typisch voor politieke milieu’s om hete kwesties voor zich uit te schuiven. Maar met afspraken (een deal) uit de EU stappen zou voor iedereen beter zijn dan zonder (no deal). Het afblazen van een Brexit zowiezo, ligt eveneens ter tafel. Maar daar hoor je weinig reactie op. Wij persoonlijk vragen ons af waarom geen tweede referendum houden onder de Britten? Want die lijken zeer van idee veranderd te zijn. Waren ze in 2016 nog voor uittreden, dan zijn die anno 2019 eerder voor binnen de EU blijven.

3 reacties

  1. Ik kan Europa nu niet meer serieus nemen, nu vallen ze door de mand. Hebben ze het over een “machtsblok” tegen China en VS. Spitting Image zullen ze bedoelen. De wereld lacht zich suf bij zo veel onvermogen. De Britten nam ik al lang niet meer serieus.

  2. Dit heeft de EU overgehouden van de migranten. Net zolang de zaak traineren tot er een pardon (referendum} gehouden moet worden

  3. Op https://www.naturalnews.com/2019-03-31-ibm-lays-groundwork-for-global-mark-of-the-beast-cryptocurrency-network.html “IBM, the same company that provided punch card computing systems to the Nazis, lays groundwork for global “Mark of the Beast” cryptocurrency network”.

    En over de Brexit en de gevaarlijke gevolgen daarvan gesproken. Volgens https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/brits-kabinet-secretaris-sir-mark-sedwill-waarschuwt-voor-acute-recessie-bij-no-deal-brexit-12-april/ “Brits Kabinet Secretaris Sir Mark Sedwill waarschuwt voor acute recessie bij no-deal Brexit 12 april” en https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/brexit-en-de-geplande-chaos-voor-europa/ “Brexit en de geplande chaos voor Europa” zal de Brexit wel degelijk tot grote chaos in Europa leiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: