Britse pond verder op crashkoers

15

De Brexit plannen worden uiterlijk maart 2017 doorgevoerd. Dat liet Theresa May, de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk (voormalig werkzaam voor de BoE -Bank of England-) weten. De koers van het Britse pond is in navolging hiervan deze week ten opzichte van alle andere valuta fors verder gedaald. Hieronder de grafiek van het pond ten opzichte van de euro.

gbpeur

Forse daling Britse pond

Hoewel de euro de afgelopen weken ook zwakker werd in valutaland door de Deutsche Bank perikelen, werd de Europese munt fors meer waar t.o.v. de Sterling Pound. De koers Briste valuta blijft dalen en de EURGBP is in meer dan 30 jaar niet zo goedkoop geweest. Wat de consequenties op de lagere termijn zullen zijn, blijft afwachten. Als er een harde Brexit wordt uitgevoerd zullen de Britten ook geen onderdeel van de interne markt van de EU blijven. De kans is aanwezig dat de Bank of England de rente in november verder zal verlagen naar 0,1%.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie