“Britten zullen genoeg te eten hebben na de Brexit”, aldus de regering

6

Oef, wat een opluchting! Nou ja, zo gelukkig zien de talloze demonstranten in verschillende steden van het VK er niet uit. En van dat “genoeg te eten hebben”: dit is helemaal niet ironisch bedoeld. De aanvoer van voeding kan best wel maandenlang verstoord worden na 31 oktober 2019. Dan is het echt wel D-Day, of beter: B-Day?

Een gewaarschuwde Brit is…

Die boete voor het uittreden betalen we toch niet, moet Downing Street 10 gedacht hebben. Dus omdat we toch ponden in overvloed hebben (?), gaan we campagne voeren om de Britten te instrueren. Honderd miljoen pond om precies te zijn, gaan de advertenties doorheen heel het VK kosten. Niet zo kritisch, dames en heren, want dit is ook een manier om de plaatselijke economie te ondersteunen, toch? De posters sturen burgers naar een speciale website van de overheid. Een soort FAQ. ‘Audiences including UK citizens intending to travel to Europe, pet owners set to visit the EU and all exporters to the EU will be targeted, alongside groups requiring specific information like the legal professions.’

Deal/no deal

Terwijl de overheid er reeds van uitgaat dat die Britain Exit er komt op 31 oktober 2019, blijven demonstranten dapper hun afkeer tonen. Van het feit dat premier Johnson het parlement zo goed als buiten spel heeft gezet. Hopend ook dat als het land dan toch uit de EU gaat, dit mét een deal zal gebeuren. In plaats van de no deal die altijd al op tafel lag. Boris Johnson is zo fanatiek mensen? Het lijkt wel alsof hij er persoonlijk profijt van gaat hebben, zou je denken.

Simpel of simplistisch

Zerohedge schrijft ‘No Idea What’s Going On With Brexit? Here Is The “Simplified” Flow Chart.’ En dit is wèl ironisch bedoeld. De grafische voorstelling van mogelijke uitkomsten van een Brexit, werd samengesteld door Deutsche Bank.

Zerohedge.com

De kansberekening ziet er dan als volgt uit (Zerohedge); en er worden vast weddenschappen op afgesloten, want Britten zijn dol op gokken:

‘A. Successful no confidence motion before 10th September or in late October: 50% probability. Of which, unity government formed, followed by elections: 30% probability. Of which, no unity government formed, followed by no deal Brexit: 20% probability.

B. Johnson administration completes a no deal Brexit on 31st October followed by snap election: 30% probability.

C. Johnson administration completes successful renegotiation with EU27 and ratifies Withdrawal Agreement by end October: 10% probability.

D. Parliament passes legislation to prevent no deal and Johnson government requests Article 50 extension: 5% probability.

E. Parliament passes legislation to prevent no deal and Johnson government calls election before Oct. 31: 5% probability.

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.