BTC op 1 miljoen dollar: “If not, I will eat my own dick”

0

Indien bitcoin niet boven de 1 miljoen dollar staat in 2020, eet John McAfee zijn ‘edele delen’ op. Op televisie dan ook nog. Het is geen alledaagse uitspraak maar een echte uitdaging en voorspelling. McAfee is nochtans geen nitwit die thuishoort in een gesloten instelling voor zwakzinnigen. Maar een ‘softwareontwikkelaar en oprichter van het populaire computer- en netwerkbeveiligingsbedrijf McAfee.’ Wel lijkt het sinds hij zijn bedrijf verkocht enigszins bergaf met hem gegaan.

CC0 Creative Commons Pixabay

Fans

Toch is hij een uitgesproken fan van de digitale munt. Zelfs in die mate dat hij zijn grootste bezit (?!) in de weegschaal legt. Want weet maar zeker dat de ganse cryptowereld deze boude bewering nauwkeurig opvolgt. Er werd zelfs een website opgericht door een van zijn fans om in dit opzicht de bitcoinkoers te volgen.

Het begon allemaal met een tweet

John McAfee made a bet on July 17th 2017: One single Bitcoin would be worth $ 500,000.00 in three years. The closing price according to CoinDesk was $ 2,244.27 that day. Look what is at stake:

Influencer marketing

McAfee is een van de grootste influencers van bitcoin op het internet. Influencers zijn vloggers of bloggers die via internet hun mening geven over tal van onderwerpen. Van mode tot reizen en van makeup tot auto’s. ‘Doordat ze een groot bereik hebben, oefenen ze veel invloed uit op de volgers van de marketingkanalen waarop ze actief zijn.’ Een nieuw beroep werd geboren dankzij de sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Influencer marketing is dan ook de nieuwste vorm van marketing en een lucratieve manier om producten aan de man en vrouw te brengen. Sommigen verdienen een centje bij, terwijl anderen er daadwerkelijk van kunnen leven.

Doel verdubbeld

John McAfee is geen beroeps influencer want hoeft dit vast niet voor het geld te doen. Wij gewone stervelingen gaan al eens een weddenschap aan voor 10 euro, of iets bepaalds doen wanneer we verliezen,. McAfee gaat wel all the way met zijn voorspelling of weddenschap. Dermate is hij adept van bitcoin, zo groot is zijn geloof. Sterker nog: hij verdubbelde zijn voorspelling. BTC zal niet naar 500.000 dollar gaan maar naar één miljoen! En dit nog steeds in 2020.

Geen alledaagse figuur

John McAfee is geen doorsnee man. Er werd een boek over hem geschreven dat u hier kunt kopen. De korte inhoud ervan doet beslist vragen rijzen over de validiteit van zijn ‘weddenschap’ of voorspelling. Je weet niet goed eigenlijk wat van hem te denken, gezien zijn tumultueuze verleden. In 2016 verscheen er ook een docufilm over zijn leven. Eén zaak staat vast: McAfee heeft bijna een miljoen volgers en dat alleen al op Twitter. De aandacht trekken zijn tweets dus zeker. Met een BTC koers van $6400 op 2 november 2018 zijn we nog heel ver af van dat miljoen. Moeten we nu met z’n allen hopen dat bitcoin inderdaad de 1 miljoen dollar haalt binnen amper twee jaar? Maar dan alleen in de veronderstelling dat de man niét de daad bij het woord voegt, toch?