Bullish on bitcoin maar bearish op economie

Beide tegelijk; is dat mogelijk? Absoluut, want kijk: Madelon Vos, thuis in economie, technische analyse, goud, cryptomunten en nog veel meer, toont het ons. Onze Nederlandsche maakt ook video´s voor een internationaal publiek dus vandaar dat de voertaal van deze reeks het Engels is. Madelon Praat wordt dan Madelon Talks. Zoals het IMF waarschuwt is de huidige inflatie misschien/waarschijnlijk wel permanent, een blijvertje. Inflatie die dan nog eens van alle kanten, oorzaken lijkt te komen, zoals Madelon vertelt. Maar overheden bevinden zich in een patstelling: de rente verhogen lijkt in de huidige constellatie zo goed als onmogelijk, toch? Wat dan met onze koopkracht? Volgens juffrouw Vos zal dit alleen maar ´harde waarden´ ten goede komen. En u kunt vast raden welke dat dan zouden zijn…´As bullish as we are on bitcoin, as bearish are we on the future of our monetary system and the economy. With inflation rising, stagnant economic growth, a higher unemployment rate and a crazy bond market, the future doesn’t look that bright, except for the things that remain in purchasing power.´ Watch and learn: 

3 reacties

  1. Dag Ivo, goede vraag; het zou inderdaad kunnen dat Gensler heel streng wordt in deze, maar er is al onenigheid tussen zijn SEC en de CFTC die zegt dat zij en niemand anders verantwoordelijk is voor dergelijke materie (!) Plus, ik lees net – breaking news op Cointelegraph, dat vanuit het Witte Huis al een signaal komt, niet te negeren (!): ´White House reportedly supports only minor changes to crypto tax proposal´. Dit heeft niet rechtstreeks met jouw vraag te maken, maar de cryptomarkt rallyt toch al omdat ze dit signaal (van de president!) ervaart als positief in het algemeen voor de sector, en dat het dan ook wel los zal lopen met die ´strenge´ wetgeving. Van professor Gensler kun je trouwens moeilijk hoogte krijgen. Dan spreekt hij zich weer uit redelijk pro, dan weer extreem tegen… We zullen het wel zien, vast! Maar ik geef in ieder geval het signaal (!) af: don´t worry too much. Much ado about (practically) nothing. Hope this helps, greetz, Joost

    1. Hartelijk dank voor de bijzondere aandacht. Ik lees ook dat er in de VS een wetsvoorstel is ingediend om de rol van de SEC en de CFTC inzake cryptomunten duidelijker af te lijnen https://news.bitcoin.com/us-lawmaker-legislation-regulate-crypto-assets-protect-investors/ Je weet dat ik geen liefhebber ben van cryptomunten maar anderzijds vind ik het wel bewonderenswaardig als mensen gepassioneerd bezig zijn met hetgeen ze graag doen. Doe zo verder zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: