Bybit Review: Compleet Exchange Overzicht

Bybit is een cryptocurrency derivatenbeurs die eind 2018 zijn diensten lanceerde.

De uitwisseling geeft handelaren de mogelijkheid om Cryptocurrency eeuwigdurende contracten te verhandelen met een hefboom tot 100:1. In hun korte tijd in bedrijf, is de uitwisseling erin geslaagd om een aanzienlijke liquiditeit op te bouwen.

Maar is zo’n nieuwe beurs wel te vertrouwen?

In deze Bybit review geven we je alles wat je moet weten over de beurs. We zullen u ook enkele top tips geven als het gaat om het handelen in crypto futures.

Overzicht

Bybit is P2P cryptocurrency futures exchange die is gevestigd in Singapore. De beurs opereert onder Bybit Fintech Limited, een bedrijf dat geregistreerd is op de Britse Maagdeneilanden.

In hun over ons pagina, beweert de uitwisseling dat ze een team hebben dat bestaat uit experts in blockchain-technologie en financiën. Bijvoorbeeld, hun technologie team heeft mensen die afkomstig zijn van Morgan Stanley, Tencent, enz. Je kunt ze bekijken op linkedin.

Het primaire product dat op de beurs wordt aangeboden zijn eeuwigdurende futures producten met een hefboom van 100:1. Dit betekent dat ze proberen te concurreren met gevestigde beurzen zoals BitMEX en Deribit die vergelijkbare futuresproducten zonder vervaldatum hebben.

Hoewel er veel gelijkenissen zijn tussen de beurzen, zijn er enkele unieke kenmerken die Bybit heeft opgenomen die hen aantrekkelijk kunnen maken. We zullen deze kenmerken bespreken wanneer we hun handelstechnologie behandelen.

De beurs is open voor de meeste handelaren over de hele wereld en de website is vertaald in het Engels, Vereenvoudigd en Traditioneel Chinees, Koreaans, Japans en sinds kort Russisch. Er zijn echter enkele jurisdicties waarin zij niet actief zijn, waaronder de Verenigde Staten, Syrië en de Canadese provincie Québec.

Is Bybit veilig?

Dit is een van de belangrijkste vragen die een gebruiker van een beurs zal hebben. Dit geldt vooral als het gaat om een nieuwe beurs zonder gevestigde veiligheidstrack record om naar toe te keren.

Als we kijken naar de veiligheid van een beurs, zijn we geïnteresseerd in hun veiligheidsbeleid met betrekking tot hun muntenbeheer, beveiligingstools voor gebruikers en natuurlijk risicobeheer.

Beveiliging van de beurs

Om de dreiging van hackers tegen te gaan, maakt Bybit gebruik van een veilige koude opslagoplossing. Dit betekent dat ze het grootste deel van hun cryptoreserves, en alle fondsen van de klanten, opslaan in offline portemonnees die zijn opgeslagen op een veilige “air-gapped” locatie.

Er is slechts een klein deel van hun eigen munten die worden bewaard in hun “hot wallets” om de behoeften van handelaren te dienen als het gaat om opnames. Bovendien, als zij ooit fondsen van koude opslag moeten verplaatsen, moeten zij een multi-signature adres regeling gebruiken.

Multi-signature betekent dat de beurs meer dan één sleutel nodig heeft om een transactie van de ene portemonnee naar de andere te ondertekenen. Dit voorkomt het risico dat ontstaat als één enkel individu alle fondsen op de beurs beheert.

Gecodeerde communicatie

Om het risico van online snuffelaars en phishing-aanvallen te voorkomen, heeft de website van Bybit volledige SSL-versleuteling. Dit betekent dat alle wachtwoorden en adresgegevens die u verstuurt, worden versleuteld.

Dit is ook handig om een phishingsite te herkennen. Als u op een website bent die eruitziet alsof het die van Bybit zou kunnen zijn, maar deze heeft geen beveiligd hangslot in de browser, dan is dat een directe aanwijzing dat u zich op een phishingsite bevindt en moet u deze onmiddellijk verlaten.

Verzekeringsfonds

Om het risico van tekorten in de afwikkeling van futures contracten te beheren, beheert Bybit wat zij noemen hun “verzekeringsfonds”.

In wezen zal dit fonds worden gebruikt in het geval dat een handelaar wordt geliquideerd op een niveau dat onder hun “faillissementsprijs” ligt. Dit is de prijs waarbij de initiële marge van de handelaar volledig is opgebruikt.

Zonder het fonds zou er een tekort ontstaan waardoor de tegenpartij bij de transactie niet schadeloos zou worden gesteld. Het is in wezen een verzekeringspolis die handelaren zal beschermen in het geval dat Bybit niet in staat is om de positie te liquideren tegen faillissementsprijs of beter.

Deze fondsen worden aangevuld met de initiële marge die geliquideerde handelaren hebben bij het begin van hun transactie. Het verschil tussen de prijs waartegen de handelaar wordt geliquideerd en de faillissementsprijs is hoeveel er naar, of uit, het verzekeringsfonds wordt gestuurd.

Twee Factor Authenticatie

Hoewel bescherming aan de beurszijde één ding is, is in de meeste gevallen de grootste bedreiging voor de veiligheid van een handelaar zichzelf. Daarom heeft Bybit een aantal hulpmiddelen opgenomen die helpen uw rekening te beschermen tegen een hacker met uw wachtwoord.

Een van de belangrijkste tools die zij hebben opgenomen is twee factor authenticatie. Dit betekent dat u uw telefoon te gebruiken om te verifiëren in uw account of transacties verzenden. U moet google authenticator inschakelen voordat u munten mag opnemen.

Bybit hefboomwerking

Aangezien Bybit een leveraged exchange is, betekent dit dat ze crypto margehandel toestaan. Handelaren zullen slechts een klein percentage van de initiële positie als onderpand voor hun transacties moeten opvoeren.

Dit betekent dat als u een hefboom van 100x hebt, u een marge van 1% van het initiële notionele bedrag van de handel moet storten. Dus, als de nominale waarde van een 10BTC contract $36.000 is, zult u $360 aan initiële marge moeten storten.

Wat verrassend is aan de eeuwigdurende contracten op Bybit is hun grootte. Elk contract is slechts 1USD waard, wat veel kleiner is dan de contracten op andere beurzen. Hieronder vindt u alle andere bijzonderheden van hun BTCUSD contract.

Ze hebben vrijwel dezelfde voorwaarden op hun ETHUSD contracten en u kunt daar hier meer informatie over vinden. Dit is anders dan andere beurzen zoals BitMEX die, in tegenstelling tot Bybit, nog geen 100x leverage product aanbiedt voor ETH.

Bybit biedt ook futures contracten aan op Ripple (XRP) en EOS. Deze contracten hebben echter lagere hefboomniveaus met een maximale hefboom van 25x. Dit is eigenlijk heel interessant aangezien we nog geen EOS futures contracten hebben gezien op andere beurzen. Dit zou Bybit een concurrentievoordeel kunnen geven.

Hoewel Bybit 100x hefboom op hun contracten aanbiedt, is dit niet constant. Als u een grote handelaar bent en omvangrijke posities inneemt, zullen zij de hefboom die u op uw contract kunt bereiken, verlagen.

Dit beschermt de beurs tegen het risico van grote posities. Hieronder vindt u de tabel met de BTCUSD risicolimieten. U kunt de ETHUSD, EOSUSD en XRPUSD risicolimieten op deze pagina vinden.

Zoals u kunt zien, is de onderhoudsmarge constant op 0,5% voor alle contractgroottes. Voor grotere posities zullen ze echter de minimale initiële margevereiste verhogen, zodat er een veel groter tekort is tussen het liquidatieniveau en het faillissementsniveau.

Liquidatie

Liquidatie is wat er gebeurt wanneer u uw initiële marge bijna hebt opgebruikt en de marktprijs de “liquidatieprijs” bereikt. In dit geval wordt de handelaar geliquideerd en de rest van zijn marge, als die er is, wordt naar het Bybit verzekeringsfonds gestuurd.

Hoewel er veel handelaren zijn die van streek raken door een liquidatie, is het een belangrijk instrument voor risicobeheer op een futuresbeurs. Bybit heeft echter een aantal hulpmiddelen waarmee handelaren het risico van een liquidatie kunnen vermijden. Deze omvatten het volgende:

Dual Price Mechanism: Om het risico van marktmanipulatie op de beurs te voorkomen, zal Bybit een dual price mechanisme gebruiken als de contractreferentieprijs. Deze bestaat uit de “Mark Price” die de liquidatie in gang zet en de “Last Traded Price” die wordt gebruikt om de prijs te berekenen waartegen de positie wordt gesloten. De markprijs is een globale Bitcoin-prijs, terwijl de laatste de huidige Bybit-marktprijs is. Het gebruik van externe prijsinputs vermindert enkelvoudige beursmanipulatie.

Automatisch aanvullen van de marge: Als u er zeker van wilt zijn dat uw positie altijd voldoende marge heeft, dan kunt u deze instellen op automatisch aanvullen. Dit betekent dat wanneer uw marge bijna op is, het uw fondsen zal aanspreken om uw positie open te houden.

Stop Loss: Dit maakt deel uit van de order opties waar we het hieronder over hebben. Het hebben van effectieve stop verliezen op uw posities zal ervoor zorgen dat het nooit tot het liquidatie niveau komt.

Bybit Vergoedingen

Handelskosten zijn om voor de hand liggende redenen een belangrijk criterium voor ons. Dit geldt vooral wanneer het gaat om een futuresbeurs waar u kosten betaalt over posities die veel groter zijn dan uw margin.

Bybit hanteert een zogenaamd “maker-taker” vergoedingsmodel. Dit betekent dat zij handelaren een vergoeding in rekening brengen als zij liquiditeit uit hun boeken halen en dat zij hen een korting geven als zij liquiditeit aan de beurs verschaffen.

De andere kosten die u zult zien wanneer u de transactie opent, is de financieringsrente. Dit is analoog aan een “overnight” tarief en het zijn financieringskosten. Aangezien margehandel gebaseerd is op het “lenen” van posities, zult u ofwel financieringskosten betalen of ontvangen. Echter, in tegenstelling tot de transactiekosten, worden deze kosten rechtstreeks uitgewisseld tussen handelaren en niet tussen Bybit.

Het financieringstarief wordt bepaald door de marktomstandigheden en de rentetarieven. Dit betekent dat het niet vast is en zal variëren op een dagelijkse basis. U zult in staat zijn om de financiering tarief dat van toepassing zal zijn onder de positie details te zien wanneer u uw handel te openen.

In termen van stortings-/opnamekosten, brengt Bybit u hier niets voor in rekening. Echter, wanneer u uw munten opneemt, kunt u te maken krijgen met een miner of “netwerk” vergoeding als gevolg van de blockchain mining. Dit is echter meestal vrij klein.

Ten slotte heeft u een relatief kleine $5 vergoeding die u moet betalen op elke Asset exchange order voor het omwisselen van fysieke crypto ter plaatse. We leggen dat hieronder uit.

Bybit Registratie

Als u hebt besloten dat u Bybit een kans wilt geven, dan moet u een account aanmaken. Hiervoor hebben ze een e-mailadres of telefoonnummer nodig, en een wachtwoord. Als u een verwijzingscode hebt gekregen, kunt u deze gebruiken (meer hierover hieronder).

Zodra u zich heeft geregistreerd, stuurt Bybit u een bevestigingscode die u moet gebruiken om uw e-mailadres/telefoonnummer te bevestigen. Deze is maar 5 minuten geldig dus zorg ervoor dat je dit meteen doet na het aanmaken van het account.

Zodra u uw account heeft bevestigd en weer ingelogd bent, kan u een stortingsbonus worden aangeboden. Deze zijn een geweldige manier om uw handelsfondsen aanvankelijk te vergroten. Wij geven u al deze details verder hieronder.

Storting / Opname

ByBit is als crypto alleen uitwisseling. Dit betekent dat u uw rekening niet kunt financieren in fiat valuta. Hoewel dit voor sommigen vervelend kan zijn, kunt u uw fiatvaluta gemakkelijk omzetten in Bitcoin op een aantal beurzen zoals Bitstamp of Kraken.

Om crypto te storten moet u een portemonnee-adres genereren en een transactie naar de portemonnee initiëren. U kunt dit doen door naar uw “Activa” sectie te gaan in de header. Dit zal je portemonnee saldi laten zien waar je “storten” selecteert en het zal het BTC / ETH adres laten zien.

Zodra je het adres hebt, kun je de transactie starten. Het zal niet onmiddellijk gebeuren aangezien de transactie nog door het netwerk moet worden verspreid en bevestigd door de Miners.

Opnames zijn net zo makkelijk…

Je drukt op de opnameknop op het betreffende activum. Er wordt gevraagd naar je wallet adres en om de transactie te bevestigen via 2FA. Je krijgt ook informatie over de mijnwerkerskosten die op de transactie worden toegepast.

Bybit verwerkt opnames 3 keer per dag om 0800, 1600, 2400 (allemaal in UTC tijd). Er zijn opnamelimieten die zijn ingesteld op de rekeningen, hoewel deze niet te beperkend zijn. Hieronder staan de min / max limieten:

Bitcoin: 0.002BTC / 10BTC
Etherem: 0.02ETH / 200ETH
Ripple: 20XRP / 100.000XRP
Eos: 0.2EOS / 10.000EOS
Om ervoor te zorgen dat ze altijd geld beschikbaar hebben op hun hot wallet, heeft Bybit ook limieten op dagelijkse opnames in totaal van de exchange. Deze zijn ingesteld op 100BTC en 10.000ETH. Als deze limiet wordt bereikt, zult u moeten wachten tot Bybit het weer aanvult vanuit hun koude portemonnee.

Activa Uitwisseling

Dit is een nieuwe functie die onlangs werd toegevoegd aan Bybit, die in principe handelaren in staat stelt om hun huidige fysieke crypto holdings in te wisselen op de spotmarkt.

In wezen hebben handelaren momenteel vier verschillende cryptocurrencies die ze mogen verhandelen. Met Asset Exchange kunnen handelaren profiteren van snelle prijsveranderingen op de markt om een munt in te ruilen voor een andere.

Wanneer zij een Asset Swap uitvoeren, doen zij dat niet rechtstreeks met Bybit of met andere handelaren in een “orderboek”. Hun order wordt in wezen doorgegeven aan andere spot crypto beurzen om te worden uitgevoerd.

Dit zorgt voor eerlijkheid, omdat zij de beste marktprijs krijgen die Bybit kan krijgen. Er zijn limieten die van toepassing zijn op de Asset Swap-functie die u kunt vinden op hun website.

Bybit Handelsplatform

Een van de belangrijkste dingen voor de margehandelaar is het hebben van een effectief handelsplatform met geavanceerde technologie. Dit geldt vooral wanneer u handelt met een grote mate van hefboomwerking.

Dus, hoe doet Bybit het?

Het handelsplatform lijkt relatief overzichtelijk en intuïtief te zijn. Bovenaan kunt u schakelen tussen uw portemonnees en accountbeheer. U kunt ook schakelen tussen de BTC en ETH futures markten.

Kijkend naar de standaard interface, heb je de grafiek en marktdiepte aan de linkerkant (je kunt schakelen tussen). Dan heb je in het midden het orderboek en de laatste transacties. Aan de rechterkant heb je de orderformulieren en de contractdetails.

Als u vanuit de hoofdinterface naar beneden scrollt, krijgt u andere belangrijke handelsinformatie. Dit omvat zaken zoals de huidige marktactiviteit en uw activa.

Wat ons erg beviel aan hun interface is dat het aanpasbaar en modulair is. U kunt sommige modules loskoppelen, de grootte ervan wijzigen en ze verplaatsen zodat ze in de door u gekozen positie staan.

Voor de doorgewinterde handelaren onder u, zal het u zijn opgevallen dat Bybit de tradingview grafieken technologie gebruikt. Dit grafiekenpakket van derden staat in de branche bekend om de meeste functionaliteit en mogelijkheden.

Met tradingview grafieken kunnen de ontluikende technische analisten onder u gemakkelijk hun studie leggen en de belangrijke trendlijnen volgen. Het is ook in gebruik op een aantal andere platforms, dus het is relatief eenvoudig voor u om aan te passen als u ergens anders naartoe verhuist.

U zult ook merken dat in uw huidige positie / order balk, u de “ADL ranking” indicator heeft. Dit zal u tonen waar u momenteel bent gepositioneerd voor mogelijke deleveraging in het geval dat de ADL wordt geactiveerd. Zoals hierboven vermeld, wordt dit gedaan om risico’s te beheren.

Iets waar Bybit nogal trots op lijkt te zijn, is hun ordermatching engine. Zij beweren dat deze handelsengine in staat is om in totaal 100.000 transacties per seconde per contract uit te voeren. Dus voor elk nieuw actief dat zij toevoegen, zal hun matching engine een speciale 100.000 transacties per seconde hebben voor alleen dat actief.

Waarom is dit van belang?

Wel, een snellere uitvoering van orders betekent dat het risico op slippage en handelsfouten sterk wordt verminderd. Bovendien, met een asset die zo snel beweegt als bitcoin is het echt belangrijk om beide kanten van het orderboek bijna ogenblikkelijk te kunnen matchen.

Bestelfunctionaliteit

Bybit lijkt een behoorlijk geavanceerde orderfunctionaliteit op het platform te hebben. Dit is geweldig omdat het u niet alleen in staat stelt om uw instapniveaus aan te passen, maar ook om uw risico op de uitstapniveaus te beheren.

Wanneer u uw order plaatst, ziet u het volgende orderformulier. Bovenaan het formulier kunt u schakelen tussen de verschillende ordertypes. Daaronder past u de hefboom, prijs en hoeveelheid aan. Er is ook informatie over de contract specificaties.

Er zijn drie ordertypes die u kunt plaatsen op het Bybit platform. Deze worden hieronder geschetst:

Marktorder: Dit is een order die wordt geplaatst tegen de heersende marktprijs. Het zal de order plaatsen op de “bid” als het een verkoop is of op de “ask” als het een koop is.
Limietorder: Dit is een order die op een gekozen niveau wordt geplaatst dat van de markt af kan liggen. De order staat open voor de duur van de order die we hieronder behandelen.
Voorwaardelijke order: Dit is een order die ofwel een markt- ofwel een limietorder wordt zodra bepaalde prijsniveaus worden bereikt. Bij het plaatsen van de order bepaalt u de trigger prijs samen met de richting, hoeveelheid en hefboom.

Zoals vermeld, bij de limiet order en de voorwaardelijke limiet order, zal de order een bepaalde order levensduur hebben. Dit is hoe lang de order open zal blijven totdat hij wordt “gedood”. Er zijn drie opties voor de levensduur van een order bij Bybit:

Good-Till-Cancelled (GTC): Dit is een order die open blijft staan totdat u besluit deze te sluiten.
Immediate-or-Cancel (IOC):: Deze order is ontworpen om onmiddellijk en tegen de beste prijs te worden gevuld. Als er gedeelten zijn die niet worden gevuld, wordt dit gedeelte geannuleerd. Dit betekent dat dit ordertype een gedeeltelijke uitvoering van de order toestaat.
Fill or Kill (FOK): Deze order is ontworpen om in zijn geheel of helemaal niet tegen de beste prijs te worden gevuld. Dit is vergelijkbaar met de IOC order, behalve dat het niet toestaat om gedeeltelijke orders uit te voeren.

Bovenop al deze orders, heeft u ook enige optionaliteit rond hoe deze orders worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld, met uw Limiet en Voorwaardelijke orders kunt u deze instellen als een “Post Only”. Dit zal ervoor zorgen dat wanneer de order wordt uitgevoerd het zal worden gedaan als een “market maker” en u zult de maker vergoeding ontvangen.

Bovendien heeft u de mogelijkheid om van uw limietorder een “Alleen verminderen” order te maken. Dit betekent dat de order alleen zal worden uitgevoerd als het uw positie zal verkleinen. Indien het order de positie zou verhogen, zou het worden teruggeschroefd of geannuleerd.

U hebt ook een gelijkaardige orderparameter op de voorwaardelijke order. Deze heet “Sluiten op Trigger” en kan gebruikt worden in combinatie met uw voorwaardelijke stop verliezen. Het zal ervoor zorgen dat uw stops uw positie verkleinen en niet vergroten.

Nog een handige tool die u misschien wilt bekijken is hun positie calculator. U hebt misschien soortgelijke hulpmiddelen gezien op andere beurzen zoals BitMEX en andere.

Invers vs. USDT contract

Voordat u kunt handelen op Bybit, moet u een zeer belangrijk onderscheid begrijpen tussen de twee soorten eeuwigdurende contracten die zij aanbieden. Ze verschillen op basis van welke marge wordt gebruikt.

Voor het USDT-contract is de onderliggende marge die wordt gebruikt Tether. Je kunt dit zien als analoog aan een contract dat USD als basisvaluta heeft (aangezien Tether een stablecoin is). Dus, de dollarwaarde van uw onderpand zal hetzelfde blijven.

Bij het inverse contract wordt echter de onderliggende cryptocurrency zelf als marge gebruikt. Dus, als u BTC/ETH/EOS/XRP verhandelt als de basisvaluta, dan zal uw marge hier ook in zijn. Dus bijvoorbeeld, voor ETHUSD contracten zult u ETH als marge hebben.

Het inverse contract is iets riskanter dan het USDT contract. Dit komt omdat u niet alleen blootstelling hebt aan de eigenlijke markt, maar u zult ook blootstelling hebben via uw onderliggend onderpand. Dus, om bij ons voorbeeld te blijven, als u long Ethereum bent en de prijs daalt, zal niet alleen uw positie verslechteren, maar u zult ook de USD-waarde van uw onderpand zien dalen.

Als u in iets anders dan Bitcoin handelt, moet het een inverse perpetual zijn. U moet er ook zeker van zijn dat u de munt in kwestie hebt voordat u er daadwerkelijk in kunt handelen.

Het is ook belangrijk op te merken dat, hoewel de vereiste marge in de munt in kwestie is, deze nog steeds in USD wordt genoteerd. Elk omgekeerd perpetueel contract heeft een waarde van 1 USD. Dit is een mooie eigenschap omdat het u in staat stelt contracten te verhandelen van slechts 1 USD. Dit in tegenstelling tot het USDT-contract dat op 1 BTC wordt geschreven.

Geïsoleerde & Cross Marge

Iets anders dat u zal opvallen wanneer u BTCUSDT op het Bybit platform verhandelt, is dat u twee opties hebt rond de verdeling van de marge in de rekening. Deze zijn geïsoleerde en cross margin.

Wanneer u Geïsoleerde marge selecteert, is de marge die u heeft op de transactie alleen van toepassing op die positie. Er wordt geen rekening gehouden met de equity levels en posities PnL die u heeft op andere orders voor hetzelfde handelspaar. Dus zelfs als u winst maakt op een andere transactie, heeft dit geen invloed op de vraag of u waarschijnlijk geliquideerd zult worden (en vice versa).

Wanneer u echter voor cross margin heeft gekozen, betekent dit dat alle beschikbare saldi zullen worden gecombineerd om een liquidatie te voorkomen. Dus, als u andere posities open heeft staan voor het corresponderende handelspaar, dan zullen deze worden meegenomen in een berekening van de marginniveaus voordat een liquidatie plaatsvindt.

Eerlijk gezegd zouden wij voorstellen dat u liever Geïsoleerde Margin gebruikt. Niet alleen kunt u dan de margin aanpassen, maar het betekent ook dat u volledige controle heeft over uw risico op een bepaalde positie. Als u de inverse perpetual swaps verhandelt, dan is de geïsoleerde marge standaard ingesteld.

Markt Analytics-gegevens

Iets anders dat we erg leuk vonden was hun marktgegevens sectie en in het bijzonder hun geavanceerde gegevens sectie. Deze bevat een aantal echt handige grafieken en diagrammen die u kunnen helpen bij uw handel.

U kunt ook een aantal van deze grafieken opvragen en de gegevens downloaden. Dit kan zijn als afbeelding, vectorbestand of als csv. Hier ziet u een voorbeeld van hoe wij dat doen met de volatiliteitsgrafiek.

Hier is een lijst van de gegevens die u kunt downloaden en wat ze betekenen:

Prijs Voortschrijdende Gemiddelden: Dit heeft de prijs van Bitcoin samen met de een aantal voortschrijdende gemiddelde indicatoren van verschillende tijdframes.
Maandelijks prijsbereik: geeft een overzicht van de maandelijkse hoogte- en dieptepunten in de prijs. Zo kunt u zien binnen welk bereik de Bitcoin is verhandeld.
Rolling Volatility: de gerealiseerde volatiliteit over de laatste 30 dagen vergeleken met het gemiddelde voor die periode. Geeft u een gevoel van hoeveel de prijs schommelde in een bepaalde periode.
BTC Dagelijkse Gerealiseerde Volatiliteit: kijkt naar hoe de gerealiseerde volatiliteit was over een bepaalde periode.
Er is ook een groot aantal andere gegevens die u kunt onderzoeken in deze tabbladen. Dat omvat informatie over de specifieke indexprijs, financieringsgegevens en het verzekeringsfonds. Let ook op de gewichten die worden gebruikt om de spotprijs te berekenen.

Testnet

Handelaren die het platform in demo-modus willen uitproberen, kunnen gebruik maken van het Bybit testnet. Demo accounts zijn een geweldige manier om een idee te krijgen van hoe de orders werken voordat u geld stort.

U kunt toegang krijgen tot hun testnet op testnet.bybit.com. Om uw rekening te financieren, moet u munten uit de testnet kraan halen. Ze hebben precies beschreven hoe dit wordt gedaan in deze handige gids.

We moeten toegeven dat we nogal verbaasd waren over de hoeveelheid werk die nodig was om toegang te krijgen tot deze testnet fondsen. Wanneer u deze fondsen ontgrendelt, krijgt u slechts kleine hoeveelheden Bitcoin, aangezien de kraan een vrijgavetarief heeft van 0,01BTC per uur.

Andere platforms, zoals IQ Option bieden demo fondsen op het moment dat u de rekening te openen. Deze zijn vrijblijvend en geven u een realistisch saldo om mee te handelen ($10.000).

Bybit Mobiele Apps

Voor de handelaren die onderweg zijn, zult u ongetwijfeld uw open posities in de gaten willen houden. Dit is de reden waarom Bybit een mobiele applicatie heeft ontwikkeld. Deze is beschikbaar voor iOS en Android en blijkt zeer functioneel te zijn.

In feite heeft het de meeste van dezelfde functionaliteiten van de desktop versie. Je hebt geavanceerde grafieken en order management allemaal gemakkelijk toegankelijk via de navigatiepijn. U kunt ook een hele reeks prijsniveaus instellen om te worden verzonden als push-notificaties.

U hebt ook die geavanceerde orderformulieren die u op de belangrijkste beurs ziet. Dit is niet iets wat we bij andere beurzen en brokers hebben gezien. Meestal is de orderfunctionaliteit uitgekleed – dus hier top cijfers.

De app is opgenomen in zowel de iTunes store als Google Play. Er zijn meer dan 10.000 Android installaties, hoewel we de iOS installaties niet kunnen zien. De recensies in de iTunes store lijken vrij positief te zijn, terwijl ze in de Play Store iets meer gepolariseerd zijn.

Dus, moet u de Bybit App overwegen?

Nou, het is zonder twijfel heel functioneel, maar wij geven altijd de voorkeur aan web- en PC-gebaseerde handel. Dit komt omdat u nooit echt de effectiviteit van PC trading op een mobiel apparaat kunt repliceren. U kunt niet gemakkelijk grafieken bestuderen en verschillende markten tegelijkertijd in de gaten houden. In het ideale geval gebruikt u het alleen wanneer u niet achter uw bureau zit en uw posities in de gaten moet houden.

Bybit Klantenondersteuning

Gezien het feit dat Bybit een nieuwe beurs is, is er niet veel ervaring van eerdere handelaren met hun klantenondersteuning. We hebben echter geprobeerd contact op te nemen met hun klantenservicelijnen om een idee te krijgen van de typische reactietijden.

In termen van ondersteuningsopties, heb je een zendesk live chat functie die beschikbaar is op hun platform. Deze is 24/7 beschikbaar en wordt aangeboden in alle talen waarin zij hun website hebben vertaald.

U kunt ook contact met hen opnemen via e-mail op support@bybit.com voor klantenondersteuning of it@bybit.com als uw vraag meer technisch van aard is. Helaas is er geen telefonische ondersteuning of directe telefoonlijn naar de centrale.

We hebben de live chat functie uitgetest en we konden vrijwel onmiddellijk een support agent te pakken krijgen. Ondersteuning per e-mail duurde iets langer, maar was eveneens behulpzaam.

Natuurlijk, als uw vraag meer routineus van aard is en niet specifiek voor uw rekening dan kunt u altijd gebruik maken van hun uitgebreide help sectie. Dit omvat hun FAQ bronnen evenals andere nuttige gidsen die uw handel kunnen helpen.

API

De ontwikkelaars onder u zullen blij zijn te weten dat Bybit een behoorlijk robuuste API heeft. Dit stelt u in staat om algoritmen en bots te coderen om de handel programmatisch te beheren.

U kunt alle technische documenten over hoe om te gaan met de API van hun GitHub krijgen. Als u gebruik wilt maken van de API, dan moet u een API sleutel aanmaken. Dit kan worden gedaan in de “API management” sectie van de beurs.

Hier kunt u een nieuwe sleutel genereren die zal worden gebruikt om toegang te krijgen tot de API. U zult ook moeten beslissen welke permissies u de API wilt geven (lezen, schrijven of terugtrekken). Lezen staat u toe om prijzen te monitoren, schrijven staat u toe om transacties te plaatsen en opnemen staat uw bot toe om een opname te verwerken (niet aan te raden).

U kunt ook de API aan uw IP-adres binden. Dit voorkomt dat iemand transacties kan plaatsen op uw rekening, mocht uw API sleutel gecompromitteerd zijn. Hoe dan ook, u zult zeer voorzichtig moeten zijn bij het omgaan met uw API sleutel.

Wij raden u bijvoorbeeld af gebruik te maken van trading bots van derden. Velen hiervan hebben twijfelachtige rendementen en wanneer zij toegang hebben tot uw API sleutel kunnen zij markten manipuleren in hun eigen voordeel.

Bybit Beloning’s Hub

Dit zijn eigenlijk een aantal mooie zoetigheden die Bybit heeft gegooid in de mix.

In wezen, is er een aantal mogelijkheden voor nieuwe gebruikers om wat gratis BTC te verdienen om mee te handelen. Bijvoorbeeld, als uw eerste storting op het platform meer dan 0,05BTC is, dan krijgt u een extra $5. Als het meer dan 0,5BTC is, dan zullen ze u $50 geven. Als je meer dan 1BTC in totaal stort krijg je een extra $20.

Er is ook de mogelijkheid voor u om eenvoudige taken uit te voeren om een beetje meer BTC te verdienen. Bijvoorbeeld, als je je alleen maar registreert en lid wordt van hun sociale media kanalen dan verdien je $5. Gebruik gewoon hun Take Profit en Stop Loss orders en je krijgt nog eens $5. Handel voor meer dan 10 dagen en u verdient nog eens $5. Heck, zelfs het invullen van een korte klantenenquête kan u $5 opleveren.

Deze extra fondsen kunnen een geweldige manier voor u zijn om uw rekeningsaldo te verhogen. Ook als u al van plan was om lid te worden van Bybit en daar te handelen, kunnen deze fondsen gezien worden als gratis handelsfondsen.

Natuurlijk zijn er “huisregels” verbonden aan deze bonus. U kunt deze fondsen bijvoorbeeld niet opnemen en ze kunnen alleen worden gebruikt als marge op uw rekening. Bovendien, wanneer u deze winsten opneemt, verliest u uw bonus.

Bybit Verwijs / Affiliate Programma

Als u Bybit heeft gebruikt en relatief onder de indruk bent van het product, dan kunt u altijd anderen doorverwijzen naar het platform.

Er zijn twee manieren waarop u dit kunt doen. Misschien wel de makkelijkste om mee te beginnen is via het doorverwijzingsprogramma. Voor elke doorverwezen gebruiker die u doorstuurt en die 0,2BTC stort bij Bybit, krijgt u een handelsbonus van $10.

Als u wilt deelnemen aan het doorverwijzingsprogramma, dan moet u uw code krijgen. U kunt dit doen als een unieke code die uw doorverwijzers zullen gebruiken bij het aanmelden of u kunt hen uw doorverwijslink geven. Je kunt deze link online of via je social media kanalen delen.

Dit kan relatief aantrekkelijk zijn als u vrienden doorverwijst die een klein aantal eenmalige stortingen doen, maar als u veel meer handelaren wilt doorverwijzen die gewoonlijk grote handelsvolumes doen, kunt u zich misschien beter aanmelden voor het Bybit affiliateprogramma.

Dit zal u belonen met een percentage van de handelswinsten die worden gegenereerd door uw handelaren. Dit is vastgesteld op maximaal 30% van de handelscommissie die uw verwijzingen genereren. Dit is meer dan de 20% commissie die ze bij BitMEX geven.

Bovendien heeft deze affiliate-structuur verschillende niveaus. U krijgt niet alleen 30% van de commissies die uw directe doorverwijzing genereert, maar u krijgt ook 10% op hun affiliate commissies.

U kunt niet deelnemen aan zowel het verwijzingsprogramma als het affiliate programma, dus u moet een verstandige keuze maken tussen de twee.

Handel Competities

Een ander ding dat we echt heel interessant vonden aan de Bybit beurs zijn hun handelscompetities. Deze worden op een ad-hoc basis gehouden en ze stellen handelaren in staat om het tegen elkaar op te nemen.

Een aantal van deze wedstrijden zijn dit jaar al gehouden, maar de spannendste die we hebben gezien is hun “Are You A Master” handelswedstrijd. Deze liep van april tot mei en Bybit gaf tot $6.200 in BTC weg aan hun handelaren.

Een andere echt interessante wedstrijd die in augustus 2019 werd gehouden, was hun EOS wereldwijde handelswedstrijd. Hierbij streden verschillende teams om tot $60k aan prijzen. Teamcaptains werden gekozen en zij konden een team samenstellen van tussen de 10 – 200 leden.

Natuurlijk houdt Bybit deze wedstrijden niet alleen om liefdadig te zijn. Deze wedstrijden stimuleren het handelsvolume op hun platform, wat hen vergoedingen oplevert. Dus daar moet u rekening mee houden als u geld geeft om hierop te handelen.

Gebieden voor verbetering

Hoewel we over het algemeen onder de indruk waren van Bybit, zijn er een paar dingen die volgens ons voor verbetering vatbaar zijn en het vermelden waard zijn.

Ten eerste, en misschien wel het belangrijkste, hebben ze een beperkt aanbod als het gaat om cryptocurrency activa. Hoewel ze van plan zijn om in de komende maanden meer activa vrij te geven, kun je momenteel slechts 4 crypto-activa verhandelen. Dit zou het voor hen moeilijk kunnen maken om te concurreren met de grotere cryptobeurzen die beginnen met het aanbieden van leveraged trading.

We denken ook dat het gunstiger zou zijn voor de handelaar als ze iets genereuzer zouden zijn met hun testnetfondsen. De faucet fondsen die worden vrijgegeven zijn te klein om een goed gevoel te krijgen van de handelsparameters.

Tenslotte, hoewel hun futures instrumenten tot de beste in de industrie behoren, bieden zij nog steeds geen optie-type contracten aan. Dit betekent dat zij handelaren die dit soort afgeleide instrumenten willen verhandelen, niet tegemoet kunnen komen. Misschien is dit iets dat ze uiteindelijk kunnen vrijgeven.

Conclusie

We hebben Bybit een gebruiksvriendelijke beurs gevonden met sterke technologie, redelijke tarieven en een relatief intuïtieve gebruikersinterface. We zijn ook blij om te zien dat ze ook een verzekeringsfonds hebben ontwikkeld om het marktrisico te beheren.

Ze zijn goed gepositioneerd om een alternatief te bieden voor de status quo in de markt voor crypto-derivaten. In feite heeft de liquiditeit van het orderboek op Bybit onlangs die van Deribit overtroffen.

Hoewel er dingen waren die volgens ons voor verbetering vatbaar waren, zijn deze relatief eenvoudig te implementeren. De beurs is nog nieuw en er zitten ongetwijfeld nog veel verbeteringen in de pijplijn.

Dus, zou u Bybit moeten gebruiken?

We moedigen u aan uw eigen onderzoek te doen, maar op het eerste gezicht lijkt Bybit een aantrekkelijke beurs te zijn die aan de meeste van onze eisen voldoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.