Canadese miljardair : “Goud en China zullen de wereld domineren” (video)

17

goudvoorradenHet is de superintelligente Canadees Eric Sprott van Sprott Asset Management die bovenstaande uitspraak doet.  Investeer daarom in goud en in dat waarin China investeert, is zijn praktische boodschap aan beleggers wereldwijd.  Of het nu gebeurt binnen 1 jaar of 2 jaar – komen doet het zegt hij, gebaseerd op feiten.  Kijk naar de enorme fysieke vraag naar goud en zilver.  Kijk naar de overheidstekorten en trek de conclusie dat waar we naartoe gaan is : The End Game!

Valse beloften

Er was ons gezegd : de (wereld)economie herpakt in 2010.  In 2011.  In 2012, 2013. Maar in de praktijk boeren we met z’n allen àchteruit, wat de centrale planners met hun gemanipuleerde cijfers en statistieken nooit zullen toegeven, aldus Sprott.  Nu wordt het weer 2014 als licht aan het einde van de tunnel.

Gold = Currency

De tijd zal komen (altijd dixit Sprott nog) dat goud geaccepteerd zal worden als dekking van een grote munt.  Die met het meeste goud achter zich zal winnen.  Ik verwacht dat dit de Chinese yuan zal worden.  De huidige vraag naar fysiek goud is twee maal de productie van de goudmijnen! In 2012 was er bovenop de 2700 ton goud gemijnd een vraag van 2200 ton new net buying.  In 2013 zal China alleen al 1200 ton gekocht hebben dus…  Er wordt ook duchtig gemanipuleerd van officiële zijde : stel je voor dat zoiets zou plaatsvinden in olie of in graan – de prijs zou exploderen, terwijl de goudprijs integendeel zakt of ter plaatse blijft…

Video

Hier kunt u Eric Sprott zelf aan het woord zien en horen, in het bijzonder met zijn recentste voorspelling van de goudprijs :

[youtube id=”JCt_yXlW3Lk” align=”center”]