De strijd tegen cash lijkt verloren, CBDC aangewezen als uitverkoren winnaar

Als we spreken over een uitverkoren winnaar dan is er een ongelijke wedstrijd gespeeld. Ik heb het over de strijd om cash die bij voorbaat verloren lijkt. Een strijd tussen David en Goliath, tussen elitaire machthebbers en de massa dus. Contant geld is de bal waar nu hard tegenaan wordt geschopt. Het zijn vooral de senioren die contant geld gebruiken, de jongere generatie is van het gemak en betaalt digitaal. Centrale banken hebben met hun miljardeninvesteringen de beste spelers ingezet in de strijd tegen cash.

Op naar CBDC

Al geruime tijd zijn ze aan het oefenen om te zien hoe je tactisch het contante geld kunt vervangen door centrale bankgeld(CBDC). Er zijn sponsors met grote namen aangetrokken die de uitslag van de wedstrijd kunnen beïnvloeden. Als fervent voetballiefhebber zie ik het machtsspel van de elite als een voetbalwedstrijd. De rijke clubs in de eredivisie tegen de amateurs in de lagere afdelingen. Voetbal is een handig bruggetje om te schakelen naar de spelers in de samenleving. Daar waar de massa strijdt om rond te komen van hun maandelijks inkomen en waar de 10 procent superrijken zich hebben verenigd in de lobbyclubs van het kapitaal. Ze kijken naar de wedstrijd vanuit de hoog gesitueerde skybox. De sponsors die de massa dwingen in de pas te lopen met de spelregels van de monetaire beleidsmakers. De financiers die achter de schermen plannen uitwerken om het fiduciair geldsysteem te vervangen door een nieuw digitaal betaalsysteem. Het digitale geld van centrale banken, de CBDC(Central Bank Digital Currency).

Kritische WAP(pie)

Soms druppelt er wat informatie naar buiten maar Jantje Modaal heeft geen idee wat er werkelijk speelt omdat we worden afgeleid door beperkende maatregelen i.v.m. onze gezondheid. Sinds de komst van corona staat de burger ineens centraal in het regeringsbeleid. Sinds het toeslagenschandaal van kabinet Rutte hadden we dat niet meer verwacht, maar ineens zet de regering zich met allerlei middelen in om over onze gezondheid te waken. Met hulp van Big Farma en Big Tech worden overheden opgetuigd tot Big Brother zodat onze gezondheid kan worden bewaakt. Voor velen een geruststellend idee maar voor een WAP(Wakker Autonoom Persoon) een ‘wake-up call.’ Gaat het wel om onze gezondheid of spelen er andere belangen. Als kritische WAP denk ik meer zelfstandig dan de gemiddelde burger. Ik volg het grote geld en zie dat het kapitaal de verkeerde kant op stroomt.

Monetaire beleidsmakers in paniek

Ik heb al vaker aangegeven dat het in de coronacrisis niet gaat om gezondheid maar om ons geld. Als het kapitaal regeert zie je dat de politiek corrumpeert. Is het niet toevallig dat het coronavirus kwam(laboratorium?) op een moment dat monetaire beleidsmakers inzien dat het fiduciair geldsysteem door de enorme schuldenberg op punt staat te imploderen. Als je een betaalsysteem wil omvormen dan is het slim om de bevolking voor te bereiden. Een gezondheidscrisis met noodwet en beperkende maatregelen kan helpen om de massa het geloof in de regering terug te geven. De regering doet nu alles om ons te beschermen. Ze verstrekken gratis vaccins met geleend geld op de kapitaalmarkt waar de rentetarieven “toevallig” tot een nulpunt waren gedaald. De uitgifte van allerlei apps die ons controleren op medische status is alleen maar voor ons bedoeld. Zeer handig als voorbereiding om straks CBDC uit te rollen ter voorkoming van het failliet van “ons” geldsysteem. Vorig jaar werd geadviseerd om geen contant geld te gebruiken om overdracht van het virus te voorkomen. Al eerder werd cash afgeraden vanwege het gevaar van beroving en om witwassen uit te bannen. Zit wat in zou je denken, maar als we kijken naar de exploderende digitale fraude dan is het een flauwekul argument. Monetaire beleidsmakers verkeren in paniek.

Cash Alliantie

Het werkelijke doel is het afschaffen van cash om geleidelijk over te schakelen naar CBDC. Vanwege de explosieve schuldenberg is haast geboden, maar haastige spoed is zelden goed. Steeds meer monetaire experts maken zich ongerust en zien andere ambities bij de centrale banken. Niet voor niets is er een alliantie opgericht die zich sterk maakt om contant geld af te schaffen. De “Better Than Cash Alliance” zet zich in voor het digitaliseren van betalingen. Deze club is opgericht door bestuursleden van de VN en het WEF en werkt volgens de afspraken in de Agenda 2030. We komen er niet om heen, daar is ie weer, de inclusieve woke-agenda met z’n 17 SDG’s. De 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die het leven op planeet aarde gaan verbeteren. Kijk op sdgnederland.nl en u fleurt helemaal op. We gaan gouden tijden tegemoet als iedereen meewerkt en grote veranderingen gewillig accepteert. We moeten er wel 100 procent achter staan anders wordt het nooit wat.

Ons geld Als je wil weten wie de sponsors zijn van “The Better Than Cash Alliance” dan zie je o.a. deze namen: de Bill and Melinda Gates Foundation, de Ford Foundation, de Clinton Foundation, Mastercard en Visa, en vele andere invloedrijke VN-agentschappen en NGO’s. Het gaat hun om ons geld. Niet wij maar de machtige elitaire clubjes gaan daarover. Ik mis de vakbonden en consumentenorganisaties in de lijst, het gaat toch om ons geld? Waarom hebben de gebruikers van cash geen zitting in deze alliantie? Ik vrees dat ik het snap. Je kunt niet alle clubjes laten meespelen als je strijdt in de finale wedstrijd om ons geld. De winnaar is bij voorbaat bekend. Mijn laatste hoop is gericht op de scheidsrechter, die moet toch onpartijdig zijn?

GW

20 reacties

 1. Beste Gerrit tja dat programmeerbare geld is toch prachtig voor de overheid/banken.
  Toch gaan ze voorbij aan het belangrijkste punt nl. een volledig failliet systeem kan je ook niet meer redden met CBDC crypto munt. Waardeloos blijft waardeloos of je nu steeds waardelozere fiat munt krijgt of steeds waardelozere cbdc crypto wat is het verschil?

  Daar komt nog bij dat als mensen deze nieuwe cbdc munt niet willen gebruiken het ook echt niets wordt. Je ziet het nu in Nigeria dat werkt gewoon niet. Het enige dat de overheid/banken pogen is tijd te rekken. Hun agenda 2030 dat wordt echt niets dat gaan we snel genoeg zien. Het is niets anders dan een puur kommunistische agenda mooi verpakt in zalvende woordjes. ze staan nu op een kruispunt want zoals altijd zal kommunisme genocide in moeten zetten om de oppositie het zwijgen op te leggen. Het zit goed fout in de hele wereld en deze nep griep dat wordt steeds ongeloofwaardiger. De tijd dringt want er staan een paar schulden bommen op ontploffen.

 2. Het invoeren van een Europees digitale controleerbare munt zal gaan altijd leiden tot een groot alternatief zwart schaduw geldsysteem. En of dat bitcoin achtige crypto munten worden, zwitserse franken of geld uit een ander land (renminbi dollar yen, roebels), edelmetalen (zilveren en gouden munten/baren) of desnoods in ruilhandel, het zal er komen. En het zal groot worden. Ik gok dat er een veel grotere schaduw economie zal ontstaan dan nu het geval is.

  1. Nog steeds vastgeplakt op je stokpaardje khazarenjoden , na 12 jaar?

   Dabbedoelik! Gnnn…gnnnnnn….

   “sorrie!”

   proost!

 3. Citaat: “Gaat het wel om onze gezondheid of spelen er andere belangen.”
  Dit artikel in FTM maakt goed duidelijk dat de huidige gezondheidscrisis goed van pas kwam: https://www.ftm.nl/artikelen/internationale-digid-lobby

  “Grote tech-bedrijven en overheden promoten de komst van een nieuwe, digitale identiteit voor iedereen. De coronacrisis geeft ze de wind in de zeilen. Experts waarschuwen voor de consequenties. ‘Dit is het einde van vrijheid.”

  Gelukkig hebben we nog FTM, graaft een stukje dieper dan de mainstream media.

 4. Stijn goes viral.
  Zoals iedereen. Want dat is de grote omslag: ‘virtuel reality’ in plaats van de barre werkelijkheid. Wég van de pijnen, knellende fysieke boeien en beperkingen van een onwillig lichaam. Samen geestverruimend uit de kast, op weg naar een hoger, onzijdig, digitaal bewustzijnsniveau.
  (Al is de stroomvoorziening volgens zwartkijkers nauwelijks nog in staat om een koffieapparaat op dringend verzoek te laten pruttelen).

  Bij gebrek aan eigen rollend materieel ga ik voor mijn rookbehoeften wekelijks met de bus naar de bewoonde wereld.
  Mijn vrouw (die meestal gelijk heeft) verklaart me voor gek. Nog steeds zonder prik, maar wel degelijk synthetisch verpakt tegen onzichtbare ‘intruders’ waag ik me in de slangenkuil van soortgenoten.

  Ging prima. Totdat de bus-terug onlangs om onnaspeurlijke redenen compleet verstek liet gaan. Terwijl de virtuele conducteur op het digitale mededelingenbord van het busstation nadrukkelijk uitnodigde om in te stappen.

  Wel nondedju! Wat nu? Verveeld rond hangende scholieren, vermoeide huisvrouwen met gevulde boodschappentassen en zat bussen naar andere windstreken, maar geen spoor van een informatieloket of ‘helpdesk’ met een blozende juf voor stokoude idioten die er geen snars meer van begrepen.

  “Waar blijf je?” schaterde mijn schat, meer bestraffend dan bezorgd via de voicemail.
  “Beetje oponthoud”, seinde ik terug, “Maar ik kom eraan!”
  Yes! Geen OV nodig, geen taxi, maar pure onafhankelijkheid, zonder wachttijden, digitale storingen of ergernis. Te voet dus. Ik wist nog een mooie, korte route binnendoor, niet meer dan een koeienpad. Zeg nu zelf (hield ik mij voor): wat is nu een afstand van zes kilometer hemelsbreed, voor een ex-soldaat, naar de lokkende, warme, eigen haard?

  Welnu. ’t Werd niet de verwachte speedmars, want daarvoor waren de omstandigheden iets té moerassig. Vooral omdat het gedachte pad bleek te zijn verdwenen.
  Maar tóch! In iets meer dan een uur bereikte ik de veilige haven, mét overbodig commentaar van mijn wederhelft en ongekende spierkrampen, maar zónder mechanische of virtuele ondersteuning.

  De moraal van het verhaal? Er is maar één middel tegen de ziekten ‘digitaal’ en ‘viraal’: we moeten onszelf en onze kinderen weer zelfstandig leren lopen!

  1. Exact! Een beetje terug bouwen naar vroeger maar geen Build Back Better. Mooi verhaal, met de juiste moraal. We moeten oppassen want anders gaat Big Tech met ons aan de haal.

 5. Er staat geschreven: “Ondanks de toename van cashloze betalingen tijdens de pandemie is de vraag naar contant geld volgens de ECB toegenomen. Dat komt vooral doordat contant geld als spaarmiddel wordt gebruikt.”

  Door de lage en zelfs negatieve rente op deposito’s wordt veel geld onttrokken uit het bancaire betaalsysteem en thuis bewaard onder het matras of in de kluis. Centrale banken hebben de plicht om het contante geld(incl. bankbiljetten) wat in omloop is op peil te houden. Het instellen van een adviesgroep voor nieuwe ontwerpen is puur voor de bühne. Houdt de ontwikkelingen achter de gordijnen van de ECB niet tegen. De overgang naar volledig digitaal zal ook geleidelijk moeten verlopen, rekening houdende met de (hoog bejaarde) senioren.

  1. Bedankt voor dat laatste, maar het is waarschijnlijk niet nodig. De oudjes zijn tegenwoordig niet helemaal van gisteren. Maar nóg belangrijker: een evt. nieuwe munt komt te laat om de gierende inflatie in te tomen. Een gedwongen verkrapping van de stimulantia en een verhoging van de rentevoet zouden daarom veel meer voor de hand moeten liggen. Waatschijnlijk is het dát wat nu achter de gordijnen bij centrale banken wordt voorbereid.

 6. Geachte Heer Welbergen,
  Naar wat ik begrepen heb uit uw eerdere colums bent u vroeger een Belastingambtenaar geweest.
  Welnu, dan heb ik een vraagje : Mijn moedertje (en ik trouwens) woont al 25 jaar niet meer in Nederland, maar wèl binnen de E.U.
  Ieder jaar krijgt ze trouw een brief van de NL-belastingdienst waarin haar “negatieve wereldinkomen” staat vermeld. Ons zegt dat werkelijk niets, maar blijkbaar is de NL-Staat dat wettelijk wèl verplicht aan haar mee te delen.
  Dit bedrag schommelt doorgaans rond de 1700€.
  Mijn vraag is deze :
  – is dat bedrag op te eisen van de Nederlandse Overheid/Belastingdienst, en zo ja :
  – eventueel met hoeveel jaar terugwerkende kracht ?
  Ik dank u bij voorbaat voor uw even objectieve als deskundige antwoord.
  Hoogachtend,
  R Bahlmann

  1. Voor 1 keertje dan, mijn ambtsverleden blijft mij achtervolgen. Het lukt mij niet meer in te loggen in de systemen bij de Belastingdienst. De autorisatie is mij 4 jaartjes geleden afgenomen. Ik zal eerst een opleiding moeten volgen bij cybercriminelen om daarna in uw persoonlijke dossier te kunnen koekeloeren om persoonsgerichte informatie te geven.

   Hier een algemeen antwoord: de Belastingdienst kent een meldingsplicht om negatief vastgestelde inkomens, ook van buitenlandse belastingplichtigen die in NL aangifteplichtig zijn, telkenjare het vastgestelde inkomen schriftelijk te melden. Meestal op een aanslagbiljet.

   In uw situatie kan het worden aangewend om een negatief inkomen eventueel te verrekenen met de positieve inkomens van voorliggende kalenderjaren(max 3 jaar) of volgende jaren(max 9) waardoor in bepaalde situaties teruggaaf kan plaats vinden van in NL verschuldigde inkomstenbelasting. Op de website van de Belastingdienst leest u dit: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/boxen_en_tarieven/box_1/verrekenen-verlies-uit-inkomen-uit-werk-en-woning-box-1

   Verliesverrekening is een vorm van dienstverlening van de Belastingdienst die bij velen niet bekend is. De dienst valt alleen op door de negatieve berichtgeving inzake de uitvoering van beleidsmaatregelen die voortvloeien uit wetgeving. Gelukkig HADDEN we in NL een democratische regering die in het verleden een redelijk sociale fiscale wetgeving doorvoerde met heffing naar draagkracht en diverse aftrekposten. De laatste jaren zien we de fiscale wet- en regelgeving ten nadele van de belastingplichtige veranderen. De vraag hoe dat komt mag iedereen zelf beantwoorden.

   Ik hoop u op deze wijze voldoende te hebben ingelicht, hoogachtend, GW.

   1. Hartstikke bedankt voor uw antwoord. Ik ga het even saven/uitprinten en morgen nog eens rustig doorlezen. Want op dit moment (hips..) begrijp ik ’t nog niet helemaal vrees ik.

    Hetzelfde geldt voor de link van Ivo natuurlijk ; morgen (overdag hihi) klik ik wel op uw link.

    Bijna anderhalf jaar geleden hebben we een aangetekende brief naar de NL-belastingdienst gestuurd om (te kijken of we deze bedragen over 3 of 5 jaar konden tergvorderen, maar er is tot vandaag de dag door hen nog niet op gereageerd.

    En kijk, als mijn moedertje rècht heeft op teruggave / als dat de Wet is, dan heeft ze daar toch ook Recht op, niet dan ?

    Nogmaals bedankt !

    1. Ik bedoel, het zou wel eens om 5 rooitjes of zo kunnen gaan, en da’s niet niks ..!

     Kijk, als m’n ma dit bedrag (of zelfs maar ééntiende ervan) aan Nederland SCHULDIG was geweest, dan hadden we al làng allerlei brieven, inclusief dreigementen om dit van haar AOW in te gaan houden, op de deurmat zien vallen, toch ?

     Want dàn weet De Staat je metéén te vinden !

 7. Hotspot “Ons Geld”. In een speelhol van de penoze. Cash, flash, crash, foetsie! Bubbels, kredieten, schulden: het kan morgen al gedaan zijn. Valt een bibberend dominosteentje om en sleurt alles in de diepte. ‘Evergrande’ bijvoorbeeld, zoiets als Lehman, maar dan tot de zoveelste macht aan gevolgen.
  Ponzi was geniaal, maar allesbehalve duurzaam.

  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/516251/Evergrande-wird-Ende-des-globalen-Finanz-Systems-einleiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: