Centrale bankiers creëren utopische wereld

19

We lieten u eerder al weten dat Kyle Bass verwacht dat Duitsland over een paar jaar het bijltje er bij neer zal gooien en uit de euro stapt. In het 31 pagina’s tellende document hieronder, die Kyle Bass aan zijn investeerders en relaties stuurde, wordt geschreven over centrale bankiers, Keynes, Hayes, MMT, de eurozone en Japan. Hij begint in de intro met de volgende quote: “De waarde van de bezittingen van alle centrale banken ter wereld is momenteel het equivalent van 25% van het wereldwijde GDP. In 2002 was dit nog 10%.” De afbeelding hieronder geeft duidelijk de trend weer. De ongebreidelde geldcreatie van centrale bankiers gaat volgens Bass echter nare consequenties hebben.

centrale banken balans

Volatiliteit onderdrukken werkt niet

Verderop is te lezen: “Centrale bankiers proberen koortsachtig om hun eigen nieuwe wereld te creëren: een utopie, waarin schulden niet worden geherstructureerd en waar er geen consequenties aan ‘fiscale losbandigheid’ zitten. De volatiliteit die centrale banken willen onderdrukken is nu minder dan de uiteindelijke volatiliteit die gaat ontstaan als deze ponzi scheme tot een einde komt.”

Oorlog is onvermijdelijk

Ook wordt geschreven: “Wij zijn van mening dat oorlog een onvermijdelijk gevolg zal zijn van de huidige wereldwijde economische situatie.” Hieronder kunt u zelf nog even rustig in de overige quotes en grafieken duiken.

Kyle Bass