Centralisatie van de macht

12

Ingezonden artikel | Zou het zo kunnen zijn dat de politici en economen, oftewel de beleidsmakers die aan de basis van ons systeem staan, ons naar een onvermijdelijk situatie leiden? Als we de huidige tendens van onze geschiedenis voortzetten naar de toekomst kunnen we tot de conclusie komen dat we naar een climax toegaan waar centralisatie van de macht centraal staat.

Om te beginnen een kleine sprong naar het verleden, namelijk de Tweede Wereldoorlog. Na deze oorlog is de EEG opgericht om te voorkomen dat zoiets verschrikkelijks nooit meer zou gebeuren. Wat hebben ze gedaan? Ze hebben een basis gelegd waarin de landen van het Europese continent afgesproken hebben om op economisch en politiek vlak samen te gaan werken. Dit is langzaam, over een periode van enkele decennia, uitgebreid tot het punt waar we nu zijn aanbeland. Namelijk de eenwording van Europa als één geheel, op zowel politiek als economisch vlak.

De soevereiniteit van alle betrokken landen komt steeds meer in het geding en zal uiteindelijk opgegeven moeten worden om een oplossing te bieden voor de aanhoudende (schulden)problemen. Er wordt openlijk over euro-obligaties gesproken, alsof dit dé oplossing van de crisis is. Dit zijn tekenen dat de macht centraliseert, dat alles vanuit één geheel wordt bewerkstelligd.

Jarenlang is de Europese Unie uitgebreid met landen, met regels en met besluiten. Als je goed naar het verleden van onze Unie kijkt, kan je tot de  conclusie komen dat is toegewerkt naar de centralisatie van macht. Zonder dat nagedacht wordt over de totstandkoming van deze Unie wordt er naar gekeken alsof dit een onontkoombaar en natuurlijk proces is geweest met alleen maar een positieve gedachte erachter. Want het is al die tijd gebracht alsof het niet anders kon en dat het ons meer voorspoed en welvaart zou brengen. Hoe de totstandkoming gebracht wordt is goed te zien aan de periode voorafgaand aan de komst van de euro. De burger is in die intense berichtgeving toen altijd verteld dat de euro tot betere marktwerking zou leiden, tot meer werk en zelfs tot een verlaging van je studieschuld. Eén groot feest!

Nu weten we inmiddels beter. De economie van de eurozone is een groot drama en staat aan de rand van de afgrond zonder enig zicht op herstel. In  slechts tien jaar tijd zijn fenomenen als compleet failliete landen en genationaliseerde banken een begrip geworden waar we destijds nog nooit van hadden gehoord. Hadden onze politici en welbekende economen dit niet zien aankomen? Ik denk van wel, maar met de gedachte dat de uitvoering van de agenda van centralisatie van macht en het opgeven van de soevereiniteit van landen in het achterhoofd, is dat niet belangrijk. Er was namelijk maar één doel; één bestuur en één entiteit voor het Europese continent.

Hoe Europa er tegenwoordig uit had gezien wanneer dit plan niet was uitgevoerd doet niet ter zake. Momenteel praten de gezagvoerders over een fiscaal Europa, met een European Stability Mechanism als vals instrument. Zo ziet u maar weer, in het licht van de realisatie van deze agenda komt dit steeds  meer naar voren. Denk er maar eens over na, het draaide onze politici toch maar om één ding? Die alles omvattende unie zal er komen!

U zult zien, de crisis zal aanleiding zijn voor één Europa, met één bestuur. Dit om beslissingen snel en makkelijk te kunnen nemen. Het credo was en is nog steeds: ‘Als we dit niet doen zal de boel in elkaar storten’. De crisis is de aanleiding en de politieke en fiscale economische eenwording van Europa de oplossing. Dit onderwerp wordt al jaren ingewikkeld en moeilijk gebracht. En nog altijd op zo’n manier dat de burger er niets van begrijpt. Het  vertrouwen in het politieke systeem houdt hierdoor keurig stand en de kritische vragen vanuit het volk blijven uit. De tendens is jaren geleden begonnen en met deze invalshoek zult u begrijpen hoe het spel wordt gespeeld. Niemand die er verantwoordelijk voor  gehouden kan worden, want het is een natuurlijk proces geweest. Of toch niet..?

12 REACTIES

 1. Mooi stuk, het wordt allemaal doorgezet met het NSB kreet Mussert of Moskou, kortom Europa of ellende. Daarnaast zou ik nog graag gezien hebben waar de tendens die je beschrijft toe leidt, nml heel veel sociale onrust die waarschijnlijk met geweld de kop in zal worden gedrukt.

  Overigens bizar te lezen dat Griekse leger klaarstaat om in actie te komen als er as zondag een onwelgevallig uitslag komt bij de verkiezingen. Wat nog een schepje erger lijkt te zijn dat ondanks dat de gewone bevolking in Griekenland kapot wordt bezuinigd de staat van het leger beter is dan ooit (geen bezuinigingen daar), met behulp van veel Franse en Duitse wapendeals

 2. Naar mijn idee gaat het nog een stap verder en is het een “oude bekende” tactiek uitgevoerd door de VS (Goldman Sachs) om de problemen in Europa te verergeren en uit te vergroten om zo de aandacht af te leiden van de mega-schuldenproblemen in de VS.

  Wanneer ten slotte de problemen zover opgelopen zijn dat ze de werkelijke economie (in VS en EU) volledig bereikt hebben (complete armoede), zullen mensen smeken om een oplossing en zal de oplossing aangeboden worden.

  Complete reset. 1 digitale wereldmunt en 1 wereldregering.
  Nieuwe orde uit Chaos….

  De ultieme centralisatie, de ultieme controle.

  http://www.youtube.com/watch?v=qBQWvo-WKpA

  (nederlands ondertiteld, steengoed!)

 3. @ madman
  Klopt helemaal wat je zegt! Met de leiders bedoel ik dan ook de wereldwijde machthebbers. Ze creeeren het probleem en bieden daarna ook de oplossing. Zoals nu te zien is aan de voorstellen van oa Merkel voor 1 europa. Dit is niet zomaar een oplossing, dit is een agendapunt welke gebracht wordt als eventuele en spontane oplossing, maar in werkelijkheid is het het volgende punt op de al jaren oude agenda die afgewerkt wordt. NWO, Bilderberg, CFR of Trilateral Commission, dat maakt niet uit, de mensen in deze clubs hebben dit jaren geleden zo bepaalt en voeren ze nu langzaam uit. Volgens de kikker in de pan methode zeg maar.
  Wanneer je een kikker in kokend water gooit, springt hij er uit als paniekreactie.
  Wanneer je een kikker in koud water gooit en je laat het langzaam koken, dan sterft hij.
  Zo is het ook met de reactie van ons burgers, alles wordt langzaam gebracht…

 4. Ik lees net op een site dat de HongKong Stock Exchange de London Metal Exchange heeft gekocht!?! Er zijn zaken in beweging momenteel…

 5. Goed stuk. Kleine toevoeging: Democratie zal gemarginaliseerd worden (getrapte, getrapte democratie), en de mogelijkheden van de burger om ergens tegen in beroep te gaan idem. Om iets voor mekaar te krijgen moet je 5 miljoen handtekeningen ophalen en zo.

  Word een individu opgepakt, om wat voor reden ook, dan zal hij geen mogelijkheden hebben om naar de rechter te stappen. Is eenvoudigweg te duur. Dat gaat nu al landelijk gebeuren door de verhoging van de griffierechten. Europees zal het helemaal afgeschaft worden.

  Dus idd centralisatie van de macht.

 6. Hoewel we continue met met 180% draaiende politici zitten, ben ik niet zo van de complotten. Mijn idee is dat er gewoon ooit een geld systeem is ontstaan dat zich nu in zijn staart bijt. De mensen die vegeteren op dit systeem zullen er alles aan te doen om dit systeem zo lang mogelijk overeind te houden en daar ook alle gewenste middelen voor inzetten. Echter zijn er teveel zaken die irrationeel en dus onvoorspelbaar zijn, zoals de behaviouralisten in de economie al hebben aangetoond valt een gedrag van de mensen niet te voorspellen hoeveel parameters je er ook in bij haalt. De huidige economie en de sturing ervan leunen sterk op de idee van Friedman en de Chicago School. Absurde rationele ideeen die in de praktijk telkens niet blijken te werken.

 7. @Pe
  Wanneer is een theorie een complot en wanneer is een complot realiteit? Een geld systeem is niet gewoon ooit ontstaan. Dat is bedacht en ontworpen volgens bepaalde fundamenten (zoals oneindige groei en het feit dat er zo maar geld bijgemaakt kan worden uit het niets) En denk eens verder,

  [i]het monetaire systeem is een middel, en geen doel an sich[/i].

  Een middel om ons aan te onderwerpen, tot slaaf te maken van het systeem zelf, zonder dat wij er iets aan kunnen veranderen. We hebben het er mee te doen…
  Als de oprichters en handhavers van dit systeem en vooral de status quo het beste voor de mensheid in gedachten hadden, dan was het anders opgezet is mijn overtuiging.
  En daarbij, het is toch een systeem? Bedacht door mensen? Waarom laten de machthebbers het dan gebeuren dat er zo veel ellende van komt (of staat te gebeuren)? Waarom niet de reset knop? Omdat zij de macht hebben en willen behouden!

 8. @8
  Ik zou even beginnen met de definitie van complot zoals die in de wiki staat: Een samenzwering of complot is een geheime afspraak tussen een aantal personen om iets te ondernemen tegen een andere persoon of groep.

  Ik zie het monetaire systeem als iets dat historisch gegroeid is uit goudsmeden waarbij men uit zijn goud bracht als veiligheid. De rest van het verhaal kennen we. Daaruit is ons bankensysteem voortgekomen waarop onze maatschappij is gebasseerd. Ik geloof niet dat het onstaan van dit systeem iets vooropgezets was. Zoiets van laten een systeem bedenken waardoor we mensen kunnen onderwerpen. Dus een complot van een aantal tegen de rest om ze te controleren om deze slaaf te maken. Ik zie de gevolgen van het systeem echter wel die kant opgaan. Juist omdat de mensen die baat bij het systeem hebben hun posities willen behouden. Zoals jij ook correct aan het einde van posting stelt. Ik geloof echter niet dat het monetair systeem van die aard is dat dit controleerbaar is, omdat gedrag van mensen moeilijk te voorspellen is. Dit geld voor handelingen op de beurs, maar ook voor massa’s mensen die in achterstandswijken leven, of gewoon een groep mensen die elkaar niet kent die door een bepaalde situatie opeens zomaar de handen ineenslaat.

 9. De Nieuwe Wereld Orde zal vanuit Europa geleid worden en zal niet vanuit de V.S. komen, zoals velen dat nog denken.

 10. Nederland heeft geen PLAN B voor een echte EU crisis.
  We willen toch geen FAKE EU chef voor eurobonds ?
  Oeroude centralisatie – decentralisatie – discussie is natuurlijk een kul. Crap centraliseren ? Ken je geschiedenis.

 11. @fd
  Nederland heeft geen plan B: klopt, maar de mensen in de top (waaronder echter wel enkele nederlanders) hebben wel een plan B. Het gebeurt onder je ogen, maar je ziet het niet. Fake EU chef? Wie zijn die mensen in de EU dan eigenlijk? Weet jij het? Ken jij hun CV? Waar en wie ze in het verleden (mee) gewerkt hebben? Kijk, als je geen compot wil zien, moet je wel de feiten kennen.

  Waarom is die discussie kul dan? Is het niet zo dan? Is er met het IMF, Worldbank, UN, WTO, WHO, BIS om maar wat te noemen, geen centralisatie aan de gang dan? Dalijk hebben we ook nog 1 groepering aan de macht in de EU! Zie je het niet dan?

  Ken je geschiedenis inderdaad, geldt ook voor jou.
  Als de geschiedenis zich herhaalt, zou jij die dan herkennen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.