Charles Nenner: Deflatie wordt probleem in 2011

14

Charles Nenner, oprichter van het Charles Nenner Research Center Nederland, voorspelt dat deflatie de komende jaren een groot probleem gaat worden en uiteindelijk zal eindigen in een zeer ernstige crisis. Deze meneer Nenner is niet echt optimisitisch over de toekomst. Dit komt mede omdat de zon in 2011 en 2012 actiever gaat worden.

De voorspellingen van Nenner met betrekking tot deflatie en de huizenprijzen zijn voor een deel gebaseerd op de activiteit van zonnevlekken. De Sunspot Cycle, of wel de zonnevlekkencyclus beïnvloedt volgens hem de financiële markt op aarde. Nenner, die als technisch analist en adviseur voor onder andere Rabobank, Merril Lynch en Goldman Sachs heeft gewerkt, voorziet tevens meer militaire acties in de toekomst. Ook zal de Dow Jones dalen naar 5000 punten.

Nenner’s systeem gebruikt cycli, golven en target algoritmes in een technisch model dat meer dan 200 indicatoren combineert. De basis van het model is dat beurskoersen in cycli bewegen. In zijn analyses geeft hij zowel het tijdstip van een verwachte omslag als het bijbehorende target. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit eerder van Charles had gehoord, maar in Amerika schijnt hij best bekend te zijn. Hij wordt vaak voor een interview gevraagd door Fox, Bloomberg en zoals hieronder door CNBC.

14 REACTIES

 1. Wat is Nenners track record?

  Ik geloof werkelijk geen enkele voorspeller. Er zijn duizenden gokkers op de beurzen en zodra ééntje daar een keer een klapper maakt wordt hij gelijk als voorspeller betiteld. Lariekoek. De kans dat hij de volgende keer ook weer een klapper maakt is zo klein.

  Hou je vooral bij de feiten en mogelijke scenario’s. Artikelen over mensen die beweren een glazen bol te hebben doen echt afbreuk aan je blog.

 2. @Charlie, er zijn vele voorspellers die het goed hadden: Middelkoop, eerst in onroerend goed en op het juiste moment omgeschakeld naar goud. Celente, Faber, Rogers voorspelden ook juist.
  Deze mensen hebben allemaal iets gemeen: de kennis van de Kondratieff-cyclus!!
  Deze cyclus loopt elke 80 jaar op z’n einde. Omdat die 80 jaar duurt kan geen mens uit ervaring spreken. Toch komt elk detail uit die cyclus steeds weer terug.
  Ieder die deze cyclus begrijpt wordt schatrijk. Geloof me, ik spreek uit ervaring!

  Die zonnecyclus ken ik (heet nu: sc24 ) en dat is een 11 jarige cyclus van afkoeling en opwarming van de aarde (door de zontemperatuur). Wat dit met economie te maken heeft??

 3. Niet iedereen met kennis van de Kondratieff-cyclus wordt rijk: ben je wel eens op zoek gegaan naar mensen die er missers mee gemaakt hebben? Prachtig principe van geloven in een hypothese en er bewijzen bij zoeken: die zijn altijd te vinden.
  We zijn als mensen dol op verhalen en wat is er nu mooier dan dat de economie voorspelbaar zou zijn? Dat wil toch iedereen graag: lekker veilig? Da’s veel aangenamer dan leven in een wereld die onvoorspelbaar is.

  Mocht je beste lezer, net als ik, lachen/huilen om de voorspellers op deze wereld en daar wat filosofische achtergrond bij willen lezen, kan ik je het boek: the black swan van Nassim Taleb aanraden.

 4. Geachte Heer Nenner,
  Kreeg vanmorgen Uw naam van een kennis en zou bijzonder graag contact met U hebben.
  Mijn naam is Siegfried Bok.
  In het kort mijn CV.
  Ik ben 66 jaar.
  Ik begon mijn loopbaan als arts/chirurg en ontpopte mij als researcher.
  Ik wilde weten hoe het kon dat de ziekte-incidence gelijke tred hield met het aantal dokters.
  Allereerst bestudeerde ik celfysiologie en biologie.
  Daarnaast was ik gefascineerd wat kanker precies was, aangezien hier in tegenstelling tot de evolutie cellen minder gespecialisseerd raakten.Het leek wel de ”omgekeerde wereld”.

  Halverwege die zoektocht werd ik bang, want alle aspecten van kanker bleken als twee druppels water op onze wereldsamenleving.
  Toen ik dit op een wereldcongres in Utrecht uiteenzette in een lezing ”Cancer, it’s like economy” werd ik niet alleen Staatsvijand, maar tevens verguisd door KNMG.
  Ik verliet het ziekenhuis en begon een ”alternatief” praktijkje en zodoende kwam ik in aanraking met de acupunctuurleer.
  En wat schetste mijn verbazing?
  Kanker werd daar beschreven als ”de omkeringscyclus”.
  Door gebruik te maken van electro-acupunctuur kon ik allereerst vaststellen dat iemands karakter het beeld was van de onevenwichtigheid der organen [ zeikers, hartelijk, mild, iets op de lever hebben enz.]
  Ten tweede bleek iedere generatie de onevenwichtigheid toe te nemen en vreemd genoeg nog vergelijkbaar met een van beide ouders.
  Was dit geen erflast?
  Om kort te gaan…
  Tenslotte kon ik een ziektecyclus herleiden, die naar later bleek volledig samen te vallen met aeonische schommelingen.
  Is dat wat men noemt ”tijdgeest”?

  Mijn eindeloos gevecht met de medische wereld leidde uiteindelijk [ 1992] tot een gekverklaring en zo kon ik mij vanaf die tijd totaal wijden aan iets wat in de oudheid werd nagelaten ”Alle cycli in het Universum zijn elkaars gelijke en alles gebeurt tezelfdertijd”.
  Die studie duurde al met al zo’n 12 jaar en toen wist ik zeker, dat wij – staande aan de vooravond van het waterman-tijdperk – ook aan de vooravond stonden van ”het afscheid van het aardse leven”.
  Toen werd mij ook duidelijk hoe exact de Bijbel ons had geïnformeerd en schreef hierover o.a. het boek ”Krijgt de Bijbel toch gelijk” en ”Christianity, a perfect crime passionelle”.
  Dit kind werd natuurlijk met het badwater weggegooid.

  Wat ik in feite had hervonden was de kabbala-leer met zijn 72 symbolieken waaruit men heden verleden en de toekomst kan lezen.
  Op de website wetenschap-eindtijd.com en een video-interview op http:/21012.jazeg.nl alsmede op het volkskrantblog [http://www.vkblog.nl/archief/1591 ] kunt U genoeg informatie vinden.

  Dit is de reden dat ik graag met U van gedachte zou willen wisselen.

  In afwachting,
  Siegfried Bok.

 5. Beste Siegried.

  Ik denk dat de heer Nenner je nederlands niet zal begrijpen,en ook niet hierzo het berichtje zal lezen.Mischien dat je persoonlijk zijn emailadres kan achterhalen,en het hem persoonlijk kan gaan vragen.

  Overigens ken ik Uw docu’s waarin U de kanker vergelijkt met onze economie.Grotedeels mee eens,hoe u het ziet.

  Succes ermee.

 6. beste Tamso,
  Mag ik U vragen wat U bedoelt met “Grotendeels mee eens”?
  Ik deed hierover wetenschappelijk onderzoek. Die karaktervorming met steeds grotere onrust in het lichaam leiden uiteindelijk in een orgaandefect en dit is de basis voor het ontstaan van kanker.
  Maar het is niet alleen een lichamelijk probleem, maar een probleem van lichaam en geest. Met andere woorden: de geest van leven wordt er een van kanker.
  Ik ben hier niet de enige in, maar niemand wil dit horen.
  En dit is wel begrijpelijk.

  Dan Uw reactie en die van biflatie.
  Ik heb deze reactie eveneens naar e-mail adres gestuurd.
  En wat ik begreep woont en werkt Nenner momenteel hier.
  Mag ik daarmee aannemen dat ik sowieso bericht krijg alvorens dit te vertalen?
  Siegfried

 7. Nenner voorspelde vorig jaar op een bepaalde dag een enorme crash van de goudprijs. t’Is alleen maar verder gestegen…

 8. Ja hoor natuurlijk en in 2012 vergaat de wereld…oh nee, niet, pas over 1000 jaar…oh nee toch niet, helemaal niet….man ga wat zinnigs doen in plaats van de huizenprijs aan de zonnecyclus vast te knopen. Zelden zulke kolder gelezen, het lijkt wel een Marten Toonder-verhaal, hahaha

 9. marten toonder siegfried ze weten niet wat ze zeggen is verder ook niet belangrijk weet dat u niet zo bekend met internet bent gezien u leeftijd is dit niet vreemd en aangezien onze studie ons leert dat de wereld ziek is moet ik zeggen dat u niet alleen staat er zijn meer als u ik wist dit altijd al als kind met t verstand van een kind en nu als volwassen persoon ik word elke dag opnieuw”‘ geboren”‘ vind alles nog even wonderbaarlijk elke dag verbaas ik me weer over vanalles

 10. Geachte heer Blok,

  Hoewel ik het niet op alle punten met u eens ben geloof ik in uw theorie. Ben van mening dat er meer is dan wij weten en dat proef ik ook in uw verhaal. Mijn schoonzus is astrologe en wat ik van haar hoor is voor mij heel waardevol en geloofwaardig. Ik vraag mij af hoe het u is vergaan in de loop der jaren.

  Marianne

 11. Beste Marianne,
  Dank voor je reactie.
  Volgens mij is astrologie als een van de Oude Weetheden over kosmische cyclische processen, die door hun wisselende energieën het leven op aarde volledig bepalen.
  Het moeilijke van deze wijsheid is dat het – net als vele andere weetheden – in de loop der tijd nogal verbastaard is, waardoor vele essenties verloren zijn gegaan.
  De bijbelse vertellingen zijn onderdeel van die oeroude Weetheid en niet voor niets geschreven in vergelijkingen “opdat wij het niet zouden verstaan”.
  Het is ook niet voor niets dat wij geloof en wetenschap hebben gescheiden, want daardoor blijft de waarheid tot het einde der dagen voor ons verborgen en kunnen beide machtsblokken in de wereld ons manipuleren.
  In de 90-er jaren schreef ik een boekje “De illusies van God en wetenschap” en stuurde dit naar de Theologische Universiteit in Tilburg. De reactie was “mogen wij dit in ons archief opslaan”. Lachen toch!!!
  Onze wetenschap is met der tijd veranderd in “zoeken naar oplossingen voor problemen, die wij zelf creëerden.
  En des te meer oplossingen des te groter werden ook de problemen.
  Een van die problemen is dat wij onze levensduur [bijbels voorzegd] verdubbelden van gemiddeld 40 jaar naar 80 jaar met als gevolg dat wij konden uitgroeien tot een mensenplaag die de aarde in ras tempo leegvreet.

  Je vraagt hoe het mij is vergaan , nadat ik in 1981 Staatsvijand werd na een lezing “Cancer, its like economy”.
  Ik kreeg een publicatieverbod voor journalisten opgelegd en dit is nog steeds zo.
  Dit gold tevens voor medische ontrafelingen over ons progressief ziek worden.
  Ook Biflatie vroeg je tijden geleden om een interview, maar dit werd ook genegeerd.
  Onze hoogmoed doet ons denken dat wij voor alles een oplossing zullen vinden en zeggen dat dit niet kan wordt afgedaan met doemdenkerij.
  Nu staan we aan het eind van de geld-wereld en er zijn nu steeds meer economen, die het niet meer zien zitten en zelfs al praten over oorlog als die geld-wereld werkelijk instort.

  Nu- na zoveel jaren tegen de stroom te hebben ingezwommen- is mijn pogen om iets te vertellen over “de zin van evolutie voor kosmisch welzijn” [zie o.a. http://wetenschapeindtijd.blogspot.com/ ] wel tot het minimum gedaald.
  Misschien dat je schoonzus als astrologe haar zegje wil doen op dit blogje. Als ze mij haar verhaal opstuurt, zal ik het daar plaatsen om het ter discussie te stellen.

  Siegfried.

 12. Siegfried Bok

  dat er bepaalde cycli bestaan geloof ik wel, een punt waar ik tot op heden geen antwoord op heb kunnen vinden:
  het waterman tijdperk gaat uit van het feit dat het lentepunt in het sterrenbeeld waterman komt, maar op het zuidelijk halfrond is het op dat ogenblik het herftstpunt, het lentepunt van het zuidelijk halfrond zal in de leeuw zijn, geldt het lentepunt van het noordelijk halfrond voor de hele wereldbol of is het voor de mensen op het zuidelijk halfrond het tijdperk van de leeuw aangebroken?
  ik ben heel benieuwd,

 13. beste Arjan,
  De sterretijden gelden voor de hele aarde.
  In de omslagfasen ervan vindt recycling plaats van kosmisch stof dat afkomstig is van de verbranding van sterren.
  Dit aspect is al sedert ongeveer 6000 jaar bekend en typisch genoeg begint de mens – zeker in de laatste culturen – dan ook met recycling.
  Dit recyclingsproces aan het einde van een cultuur luidde vroeger de eindfase in van zo’n cultuur en liet het grondgebied als een kaalgevreten desert achter na een allesvernietigende oorlog.
  Dit recyclingsproces vindt zich op alle niveaus van de kosmische klok [ van het allerkleinste tot het allergrootste ] plaats.
  Ik kwam hier via een grote omweg op als kankeronderzoeker in de 80-er jaren, waar recycling van intern afval één van de meest belangrijke – maar medisch nog nauwelijks bekende – aspecten is.
  Je behoeft mij daarin niet te geloven, maar dan verwijs ik je maar naar een boek van de Amerikaan Moritz geheten “Kanker is geen ziekte maar een overlevingsmechanisme”.
  Een artikel in een beroemd medisch tijdschrift hierover “Cancer, a reactive mechanism in order to try to survive” werd om politieke redenen geweigerd door de editor, die later mijn vriend werd.
  Wil je hierover meer weten of meediscussiëren dan kan dit op http://www.wetenschap-eindtijd.com en/of http://wetenschapeindtijd.blogspot.com/
  Het is wel effe zoeken, want er staan wel honderd artikelen op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.