Chart of the Day: Bitcoin naar nieuw record: $200

27

Dinsdag 9 april is de prijs van één Bitcoin tot boven de $200,- gestegen. Terwijl de banken dinsdagochtend niet voor het eerst deze maand te maken hebben met storingen, waardoor internetbankieren slecht of helemaal niet functioneert en online betalingen niet kunnen worden doorgevoerd, stijgt de waarde van de digitale knaken naar een nieuw record. De grafiek van de prijsontwikkeling van Bitcoin heeft in de afgelopen weken een parabolische vorm aangenomen.

bitcoin 200 dollar

Marktkapitalisatie Bitcoin boven de $2 miljard

De prijsstijging van Bitcoin komt doordat er veel meer vraag dan aanbod is. Steeds meer mensen willen Bitcoin kopen en steeds minder mensen willen hun Bitcoin verkopen, omdat ze denken dat de waarde verder zal stijgen. Een klassieke indicator van een bubbel. Maar bubbel of niet, Bitcoin is inmiddels het meest bekende en de meest succesvolle digitale munteenheid die er ooit is geweest. De marktkapitalisatie van Bitcoin (aantal Bitcoin x de prijs) is inmiddels tot boven de $2 miljard gestegen.

market cap bitcoin

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie