Dinsdag 9 april is de prijs van één Bitcoin tot boven de $200,- gestegen. Terwijl de banken dinsdagochtend niet voor het eerst deze maand te maken hebben met storingen, waardoor internetbankieren slecht of helemaal niet functioneert en online betalingen niet kunnen worden doorgevoerd, stijgt de waarde van de digitale knaken naar een nieuw record. De grafiek van de prijsontwikkeling van Bitcoin heeft in de afgelopen weken een parabolische vorm aangenomen.

bitcoin 200 dollar

Marktkapitalisatie Bitcoin boven de $2 miljard

De prijsstijging van Bitcoin komt doordat er veel meer vraag dan aanbod is. Steeds meer mensen willen Bitcoin kopen en steeds minder mensen willen hun Bitcoin verkopen, omdat ze denken dat de waarde verder zal stijgen. Een klassieke indicator van een bubbel. Maar bubbel of niet, Bitcoin is inmiddels het meest bekende en de meest succesvolle digitale munteenheid die er ooit is geweest. De marktkapitalisatie van Bitcoin (aantal Bitcoin x de prijs) is inmiddels tot boven de $2 miljard gestegen.

market cap bitcoin

27 reacties

  1. Blijft toch interessant die bitcoin. Alleen als het als valuta zou moeten dienen, heeft het niet echt de kenmerken van een stabiele munt. Dat is toch een belangrijk punt. Nu is bitcoin een investering, een manier om geld te verdienen, of om te verliezen natuurlijk, in plaats van een valuta.

    Ik denk dat iedereen het er wel over eens is, dat het om een bubbel gaat. Dat er een keer een crash gaat komen is duidelijk, de grote vraag is alleen wanneer?

    1. Of juist wel, Dre. Hij kan nu zien hoe makkelijk het is om een fictieve wereldmunt tot een succes te maken. Misschien helpt het hem juist om van alle gedoe met bankbiljetten af te komen. Dan kan er in theorie ook nooit hyperinflatie ontstaan, immers het aantal Bitcoins is beperkt. Eigenlijk ben ik bang dat dit alles hem in de kaart speelt en hij hoeft er niet veel voor te doen. De oplossing Bitcoin wordt hem ‘democratisch’ aangedragen en de grootste stap naar één wereldmunt wordt dan veel makkelijker.

      1. De deflatiekrachten zijn goed zichtbaar, maar bitcoin als wereldmunt? En dan heb je toch weer een centrale macht, terwijl dat nu niet zo is. En vergeet niet, er zijn ook veel mensen zeer kritisch over bitcoin.

        Het systeem zelf is wel heel mooi. De instrumenten zijn wel mogelijk een manier om het anders te regelen in de toekomst. Wat dat betreft is het wel heel eerlijk, geen grote fees voor de banken meer, gewoon van persoon naar persoon betalen, zonder instellingen ertussen.

  2. Bitcoin is een onzin valuta. Met de snelheid dat het nu omhoog vliegt is het een speculatief middel geworden en kun je er niets zinnigs meer mee doen. Het duurt het niet lang meer voordat deze bubbel barst en daarna zal het over en uit zijn met Bitcoin. Zo niet dan zullen overheden het de nek omdraaien omdat het te groot is geworden.

  3. Bitcoin is het nieuwe goud, alleen veel praktischer, je kunt er direct online mee kopen.

    Mijn voorspelling is dan ook einde dit jaar > $ 1000,- per bitcoin

    1. Je zou ook 10.000 kunnen zeggen, of 0. Er zit geen verschil in. Er hoeft maar één hacker te zijn die iets manipuleert en de digitale munt valt als een kaartenhuis in elkaar.

      Vergeet niet, wat zo snel kan stijgen, kan net zo hard dalen!

  4. Inlichtingendiensten zoals de NSA hebben de code van btc. Zodra deze digitale munt macht en/of waarde onttrekt aan het establishment zal de koers worden gemanipuleerd of wordt btc simpelweg verboden. Men durft er vanuit overheden openlijk geen aandacht aan te geven, want de stijgingen geven een duidelijk wantrouwen aan in fiat.

    De onderliggende waarde van btc kan nooit zo snel stijgen als de koers, het is een speculatieve variant van ander digitaal geld, een crash is m.i. dan ook aanstaande, al dan niet geensceneerd.

  5. Goud en zilver dalen ten opzichte van het fiat geld en de bitcoin schiet de lucht in…

    Zoals ik gister al zei…99 procent van de maatschappij is gekleurd en nep.

  6. Ongelofelijk dat mensen zich eerst laten bedonderen door fiat geld , wat dan gedeeltelijk bestaat uit papier en nikkel, en nu gaan voor iets wat helemaal lucht is….echt bizar.
    Ik zal wel te eenvoudig denken…maar wanneer ik om mij heen kijk zie ik de matrix ten voeten uit in actie.

  7. tulpenbollen handel, de eerste instappers verdienen erg lekker, de laatste instappers verliezen flink, bitcoin is internet, als de overheid internet aan banden legt: daaag bitcoin, als het door meerdere landen als illegaal wordt verklaard: daaaaaag bitcoin, geld heb je in je handen, niet op de computer, denk terug aan de waarde van de BAAN-aandelen of andere internetbedrijven, de waarde is afhankelijk van het geloof van mensen, koper, zilver en goud kennen tenminste nog industriele toepassingen en doet het ook als de stroom uitvalt.

  8. een ding wil ik wel toevoegen, op dit ogenblik straalt bitcoin meer vertrouwen uit dan het huidige bancaire stelsel, je hebt tegenwoordig vaak iets nodig om internationaal te kunnen betalen, nu geld op de bank uiterst onzeker wordt, is bitcoin een alternatief aan het worden voor internationale transacties

  9. Grappig verhaal die bitcoin maar je bent nog meer afhankelijk van de computer om iets te kunnen kopen dus wat mij betreft is dit soort van digitaal geld nog geen stuiver waard.
    “de bitcoin wordt gedolven door het rekenwerk/vermogen van computers te combineren “???? Wat is dat nou voor lariekoek ?

    Even wat anders ; Ik zie iedere avond die joekel van een oranje vis op het beeldscherm voorbij duiken die naar verluid 29,5 miljoen waard is..
    Stel nou dat ik dat win…. Ik neem aan dat dat geld dan op mijn rekening gestort word ? Kan ik dan de andere dag even 30 miljoen gaan pinnen dan ?? Zie je troela al zitten achter het loket.., “goedendag ik wil graag 30 miljoen opnemen in briefjes van 50 graag…..” ……..heel lang stil…
    Om later die dag met cash in Amsterdam 730 kilo-munten !! te gaan halen..
    Het is echt niet goed als ik zoveel geld zou winnen..

  10. Verdomme !!!

    Als ik een rooitje anderhalf jaar geleden had ingelegd had ik nu iets van TWEE MILJOEN € gehad …

    Het kreng kostte na de hacking-crash slecht 10 cent of zo …

    F*CK – F*CK ! ! ! ! !

    Wàt ben ik toch een loser-gr-grr-GRRRRR ! ! !

    Zit ik hier te kloten met een berg junk zilver-rrrr …

    1. That’s the spirit, KTM. Godfried Bomans zei het ooit zo mooi: humor is verwerkt verdriet.
      Ik kan me trouwens bij je aansluiten voor wat dit ‘geklooi’ betreft.

  11. Bij parabolisch denk ik aan zo eenzelfde beweging als op de grafiek met daarna een ronde piek en eenzelfde beweging keihard naar beneden.

    Bitcoin is een soort piramidespel. Het lijkt op multi level marketing. Het gaat om de miners van de bitcoins. De miners krijgen een hohorarium over iedere toekomstige transactie met hun bitcoins binnen het bitcoinnetwerk. Diegenen die als eerste met minen zijn begonnen krijgen exponentieel meer honorarium dan diegenen die later zijn ingestapt. Minen wordt na verloop van tijd dat het netwerk groeit steeds moeilijker en veel minder winstgevend tot het moment dat het helemaal stopt. Hierdoor krijgen de eerste miners een aanzienlijk deel van alle bitcoins en kunnen ze de meeste opbrengst uit de transacties verwachten. De belangrijkste kopers & gebruikers van bitcoins zijn de miners zelf. Zij verdienen het meest aan het systeem en hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen het gaan gebruiken.

    1. Nee het is geen piramidespel…..het is een soort van goud. Kan niet worden bijgedrukt en de hoeveelheid neemt toe tot de maximale hoeveelheid bitcoins van 21 miljoen zijn bereikt. Tegen die tijd is iedereen miljonair die dan nog bitcoins in bezit heeft.

      1. Uw vergelijking met goud klopt niet. De miljonairs door bitcoinzullen alleen diegenen zijn die als eerste zijn ingestapt of begonnen met minen. Degenen die als laatste instappen blijven zitten met nagenoeg waardeloze bitcoins. Net als bij een piramidespel. Indien de aanwas van nieuwe toetreders stopt dan valt het kaartenhuis in elkaar. Jaarlijks wordt de goudvoorraad marginaal vergroot terwijl het aantal bitcoins aan een maximum gebonden is. Daarnaast krijgt degene die goud delft geen honorarium over toekomstige transacties zoals bij bitcoin. Bitcoin is een ponzi scheme, net als alle fiat-valuta overigens. Het verschil zit ‘m in de snelheid waarmee het proces van opkomst, bloei en ondergang zich voltrekt.

        Last but not least; goud kan je fysiek in bezit hebben en kan je er dus ook mee betalen als de stroom of het internet uitvalt. Bitcoins kan je niet fysiek bezitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: