Chart of the Day: Spaanse overheidstekort 9,99%

De nieuwe economische cijfers van Spanje druppelen binnen. In het 4e kwartaal van 2012 is de Spaanse economie op jaarbasis met 1,9% gekrompen. In vergelijking met het voorgaande kwartaal kromp de economie met 0,8%. Hieronder een grafiek van het Spaanse overheidstekort. In 2012 is het tekort uitgekomen op 9,9%. Via Dick Darlington

spaanse overheidstekort

8 reacties

  1. Het komt allemaal weer goed dit jaar. Ze zijn weer in stijgende lijn en van Rompuy is vol lof over de inspanningen van de Spanjaarden.

 1. Leuk dat Biflatie een keertje naar de overduidelijke tweets kijkt van Dick Darlington. Ik check ze 2x daags, weet ik meteen hoe de zaken ervoor staan hahaha.
  Ik vind met name zijn reacties leuk waarin hij vlug laat zien wat de personen in kwestie eerder hebben gezegd, zoals de befaamde “On track!” van Olly Rehn en ook vandaag over dit 9,99% onderwerp:

  Spanish official deficit more than double the original target set by the unelected. On track, Rehn?

  Dit is zijn nieuwe: Got me fake mustache, funny hat, mini skirt and pom poms on. Furiously shaking and fist pumping.
  Hahaha. Prachtig.
  Leuk biflatie 🙂

 2. Het stabiliteitspact is een lachertjes. Je moet wel een onnozele hals zijn om te denken dat er ooit een boete wordt opgelegd. Desnoods worden de cijfers aangepast. Laat met toch niet lachen, du moment de EU aan enig land een boete oplegt, is het volk in het betreffende land klaar met de EU, als je dat niet inziet, mis je iets. In dit Europa van list en bedrog is trouwens de waarheid allang dood en begraven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.