China draait duimschroeven van cryptomarkt aan

De cryptomarkt stond deze week andermaal onder grote verkoopdruk. De crypto market cap daalde daarbij sinds onze vorige update een slordige $200 miljard naar $1.384 miljard, waarbij de marktdominantie van de Bitcoin verrassend genoeg verder steeg naar 48,3%. Ethereum (ETH), staat nog steeds op de 2de plaats en heeft een market cap van $231,2 miljard en heeft een market dominance van 16,8%.

China draait duimschroeven van cryptomarkt aan
China heeft zich weer eens van zijn slechte kant laten zien door middel van dictatoriale trekjes om de duimschroeven verder aan te draaien aan cryptogerelateerde activiteiten. De afgelopen week waren de Bitcoin miners de klos. Lokale autoriteiten in de Zuidwestelijke provincie Sichuan hebben Bitcoin miners verordonneerd om de mining activiteiten te staken.

De People’s Bank of China gooide en passant ook nog eens olie op het vuur door (extra) regels op te leggen aan bepaalde banken en payment services companies, zoals China Construction Bank en Alipay.

De aangekondigde maatregelen zijn op zich geen nieuws, maar jaagt de markt wel schrik aan. We vermoeden dat China andere belangen heeft en (te strenge) regels ten aanzien van crypto-gerelateerde activiteiten oplegt. Het is geen geheim dat China bezig is met de ontwikkeling van een Central Bank Digital Currency. Met andere woorden, met deze tool blijft dit communistische land de teugels strak in eigen hand houden.

De Chinese overheid bepaalt precies wat je krijgt en waar je het aan uit kan geven, als je je tenminste gedraagt als een modelburger en je niet kritisch uitlaat over de overheid, want dan verlies je al je social credits. Het ultieme slavernijmodel waarbij de overheid alles over iedereen weet en alles kan sturen. Een horrorscenario dat ook in de Westerse wereld natuurlijk steeds meer opdoemt.
BIS geeft groen licht aan Central Bank Digital Currencies (CBDC’s)
De Bank voor Internationale Betalingen (BIS) heeft groen licht gegeven voor de (verdere) ontwikkeling van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). De BIS wordt ook wel de ‘Bank der Banken’ genoemd omdat zij optreedt als bank voor de nationale centrale banken. Je kunt dus gerust stellen dat zij de ‘Bankster van de Banksters’ is, de capi di tutti capi.

Of dit groene licht een zegen of een vloek is, laten we daarom even in het midden. Feit is wel dat dit signaal niet voor niets is! De gedecentraliseerde cryptomarkt wordt wel degelijk als een gevaar gezien en de (Westerse) overheden en banken willen niets liever dan de macht in eigen hand houden.

Benoît Cœuré van de BIS stelde dan ook: “The train has left the station” en “it is not that we are getting carried away, we are just looking around”.

Cœuré hief zijn vinger ook nog richting de Big Tech: zonder CBDC’s, digitaal geld zal dan worden gedomineerd door Big Tech, zoals Facebook en Google met hun enorme user base.

De volgende opmerking slaat de spijker precies op zijn kop waar het dus echt om draait: “That is a place where you don’t want to be, where governments don’t want to be,” refererend aan: “as a loss of control of sovereign money.”

Kortom, ook hier draait het om macht of de angst hebben om de macht kwijt te raken.

Het spel is derhalve op de wagen betreffende CBDC’s. Illustratief voor de trage handelingssnelheid van de Westerse Centrale Banken is dan ook dat nota bene de Bahama’s al in oktober 2020 een CBDC hebben gelanceerd: de Sand Dollar.

Kortom, de cryptomarkt is volop in beweging en blijft het disruptieve karakter houden om de druk op de ketel te houden van overheden, centrale banken en banken. Geld hoort van de mensen, voor de mensen te zijn en niet van de overheid, voor de burger (tot de burger zich niet aan de regels van de overheid houdt, want dan is al het geld ineens verdwenen). Weliswaar staat de cryptomarkt momenteel onder druk, maar biedt nog steeds volop mogelijkheden. Een olietanker die op koers is, verandert niet zomaar van richting.

Met vriendelijke groeten,
Team CryptoAcademy & Beleggen.com (X10 Crypto Team)
Jan Robert Schutte +31650746210
Harm van Wijk, Beleggen.com
Website: CryptoAcademy
E-mail: info@cryptoacademy.nl

Eén reactie

  1. Wij weten allemaal dat de integrale bank entiteiten door trainerende strategieën, binnen hun eigen bankbubbel proberen tijd te winnen, teneinde hun eigen blockchain bitcoin/crypto te ontwikkelen. Binnen de oude economie, waarin de de banken denken nog in “control” zijn, komen ze steeds meer achter dat de economie alleen te redden is als ze ze de Bitcoin en functionele crypto’s omarmen. If you can’t beat them join them. De banken proberen tevergeefs
    en dat is tegelijk hun valkuil om hun bankcontrol in de nieuwe blockchain technologie in hun eigen coin te implementeren. Hoe langer ze wachten hoe explosiever de economie wordt.
    Zij hebben alleen niet door, door mee te doen met de Bitsoin en Crypt’d ze daarmee de economie weer weer op gaan krijgen. Ik ben van een generatie van de IBM typemachine, terwijl mijn toenmalige werknemers toen zeiden dat alles met de computer veel sneller gaat. Ik wil dit voorbeeld als metafoor aangeven dat de huidige banken nog met een verouderde type machine hun werk doen, terwijl de jongere generatie met de blockchain technologie veel verder zijn? Wij zijn niet ver af van grote veranderingen en de banken kunnen meedoen, zo niet dan is het einde oefening! Als ze halsstarrig blijven, graven ze hun eigen graf!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.