China gaat eigen cryptocurrency lanceren

0

De ontwikkeling van blockchain en cryptocurrencies gaat niet onopgemerkt aan centrale banken voorbij. In Duitsland, Singapore, Canada en zelfs Nederland wordt al onderzoek gedaan naar deze nieuwe vorm van betalen, maar de People’s Bank of China ziet nu ook de voordelen van cryptovaluta. Nadat het eerder slechts de markt in de gaten hield, gaat PBOC binnenkort naar alle waarschijnlijkheid zelf een cryptocurrency lanceren.

De achterliggende gedachte is dat deze nieuwe vorm van P2P transacties eenvoudiger, beter en sneller is dat de huidige transactiestructuren en geldsystemen die het land met zijn 1,4 miljard inwoners momenteel gebruikt. Hiermee gaat de PBOC de concurrentie aan met de Chinese techbedrijven Alipay en WeChat.

Printing money and combating counterfeiters is expensive for a country of 1.4 billion people, especially the costs of managing circulation and transactions. Adding digital currency to cash in circulation can improve the speed, convenience and transparency of transactions.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.