China geeft bitcoin nog een trap na

Dat doe je toch niet wanneer iets of iemand al tegen de grond ligt? ´China’s financial committee has added Bitcoin mining as a key sector to monitor in an attempt to “resolutely prevent and control financial risks.”´ We kunnen het zelf niet lezen (gebuisd voor het vak Sinologie…) maar naar dit overheidsdokument wordt verwezen. BTC gaat meteen terug 10 procent lager. Van 41.000 dollar naar afgerond 37.000 dollar. Het was de mijnsector al zo goed als onmogelijk gemaakt twee dagen geleden, toen het bericht uitkwam dat geen enkele financiële instelling in China nog wat voor zaken dan ook met haar mag doen. Vandaag, vrijdag 21 mei 2020, om een reeds zeer onprettige week voor cryptobeleggers af te sluiten, komt deze tweede schok. Een natrap. Een psychologische schok, en terecht, maar ook één die serieuze vragen oproept. Met zo´n 63 procent van het bitcoin mijnen in China – wat nu? Eigenlijk zou je kunnen zeggen: dat betekent zoveel minder bitcoin dat gemijnd kan worden, ergo de bestaande coins worden waardevoller. Maar zo ziet de markt het dus helemaal niet. Zowat alle cryptocurrencies worden mee naar beneden getrokken en zelfs nog feller. Ook al hebben ze meestal niets met de toenemende problemen rond bitcoin te maken. Maar dat is eveneens psychologisch, dus alle cryptokinderen worden vandaag met het badwater weggegooid. Voor de tweede keer in drie dagen. Not good, not good…

Het is China´s State Council die het bericht uitstuurt. ´The meeting was overseen by Liu He, the vice-premier of the State Council of the People’s Republic of China. Of the four vice-premiers who report to the premier of the State Council, Liu He is the lowest-ranked. He is also the director of the Central Financial and Economic Affairs Commission to the Chinese Communist Party.´ Een béétje ´goed´ nieuws dan toch: de bitcoin koers daalt niet zo fors meer als eergisteren,  dat was dan zo laag als tot 30.000 dollar. Ook: e.e.a. zou beperkt worden tot die mijnen die géén hydroelektriciteit gebruiken, dat is opgewekt door waterkracht. (Dit is een echte bezorgdheid van de Chinese overheid voor het milieu, als grootste vervuiler ter wereld…maar de hoofdreden van deze crackdown is dat bitcoin in de weg zit van de digitale yuan die er dra aankomt, zoals we al meermaals onthulden). In een eerder artikel meldden we ook al dat slechts 37 procent van het bitcoin mijnen door middel van groene energie gebeurt. De Chinese overheid sluit daarmee niet alle mijnen (maar het praktische effekt is er zo goed als) maar zal ze zeer goed monitoren, zegt ze. ´Monitor in an attempt to “resolutely prevent and control financial risks.”´Verder gaat de State Council nog doen: ´reform of small- and medium-sized financial institutions, dull the effects of illegal securities activities, and “effectively respond to imported inflation.” Het wachten is nu op het volgende bericht: ´China sluit alle bitcoinmijnen´? Of is dat eigenlijk overbodig…

 

4 reacties

 1. Het is gewoon over en uit voor BTC.
  Volgende week gaan we richting de 19K, eind van het jaar is BTC niks meer waard. Er gaat fors gedumpt worden, vertrouwen is weg.

 2. Toegegeven, ik ben blij dat ik voor 0,717btc (*) 12 dagen geleden een 996 Carrera Cabrio 3.6 uit 2003 (**) heb gekocht (met slechts 117dKm), waarna de btc-prijs (tot mijn grote verrassing) ineens (tij-de-lijk) instortte, maar zo zwartgallig als Johnny Grapjas zie ik de dingen toch echt niet in.
  Sterker nog : u zult binnenkort zèlf zien dat de crypto’s ook zonder China een stralende toekomst hebben.
  Dankzij de immer en steeds sneller “bijdrukkende” FED en de ECB natuurlijk !
  Dus “neen-neen, driewerf neen” Johnny Diper : schijt voortaan nou maar lekker alléén maar in je eigen luier aub
  * = : 33.500€ kreeg ik er voor. Ik heb maar 400 kunnen afdingen.
  ** = ik stuur Joost binnenkort wel een paar fotootjes toe van “mijn nieuwe meisje” hihi
  ( Joost, lieve jongen, ZORG dat je een servetje of iets onder je kin houdt hè ? wa-haa-haaa !!!! )

 3. Verder niet bedoeld om de geachte lezerts alhier nog verder te deprimeren, maar die 0,717btc waren afkomstig van de verkoop van een partij Doge aangekocht in mei ’14 voor maar 280€ per miljoen doogjes.
  Ik zit hier niet uit m’n nek te zwetsen of zo.
  Afijn, om een lang verhaal kort te maken kostte die 996 mij nog geen 20€ ; omgerekend naar de Doge-prijs van 7 jaar geleden wel te verstaan.
  Dat kosten 2 pakjes shag momenteel ook.
  Dus HOEZO geen “hyperinflatie van de euro tegenover de crypto’s” ????
  Gaarne laat ik nu het woord over aan Johnny Dipert die luidkeels begint te blèren wanneer (even) de helft verdampt van de krankzinnig lèkkere prijzen die we de de afgelopen 4 maanden hebben mogen meemaken.
  Kan iemand dus even zijn luiers verwisselen aub ?
  Het valt ook niet mee hè Johnny , zomaar ineens af te moeten stappen van je (chinese) borstvoeding ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.