China koopt grootste goudkluis ter wereld

china goudEen reusachtige kluis, waar maar liefst 2000 ton goud in bewaard kan worden, is in Shanghai geïnstalleerd. Het is de grootste goudkluis ter wereld. Gekocht op de groei, zoals mijn moeder vroeger altijd zei, wanneer ze een trui voor me kocht die nog wat te groot was. Waarschijnlijk zal deze kluis wel weer vlug gevuld raken, want er is afgelopen tijd veel goud gekocht, het zal voor heel het jaar 2013 rond de 1000 ton uitkomen, aldus de World Gold Council. Dat zou dan een stijging van 29% zijn in vergelijking met vorig jaar. China zal hierdoor India voorbij streven als grootste koper van goud ter wereld.

60% van de vraag naar Goud

De vraag vanuit China tezamen met India, Indonesië en Vietnam zal ongeveer 60 % van de wereldvraag betekenen, aldus HSBC Holdings. Een massieve vote of confidence zegt Philip Klapwijk van Precious Metals Ltd, die de goudstromen al sinds 1988 monitort. Niet alleen de Chinese nieuwe rijken kopen goud maar we geven u toch het potentieel mee: China staat op de 4de plaats in de wereld met burgers die 1 miljoen dollar of meer te investeren hebben, er kwamen in vergelijking met 2012 al 14% meer rijken bij en het BNP was vorig jaar 8400 miljard dollar, tegenover 1500 miljard in 2002. Het volume verhandeld goud op de Shanghai Gold Exchange is laatst tot een nieuw hoogtepunt gestegen.

goud china

Goud: van west naar oost

Het goud blijft maar bewegen en gaat vooral van West naar Oost, zoals vanuit het VK (798 ton t.e.m. de eerste helft van 2013); vanuit goudfondsen zoals GLD ook, richting Hong Kong en China, meestal met een tussenstop in Zwitserland waar raffinaderijen alles in de gewenste maat gieten. Hierboven in de grafiek een ontwikkeling van de Chinese gold trade. Veel meer informatie over China, de Shanghai Gold Exchange en de ‘West To East Gold Distribution’ is te lezen op het weblog van Koos Jansen.

Lees het hele artikel op Goudvergelijken.nl

3 reacties

 1. Wel vreemd dat niemand zich afvraagd….,waarom kopen die Chinezen al dat Goud?
  Goud is een waardeloos metaal, de enige tegenwaarde is wat een gek ervoor geeft, als we tenminste de media mogen geloven.

  Met andere woorden , de Chinezen zijn niet zo snugger of weten de Chinezen meer als de Westerlingen?
  Ik vrees het laatste. De Chinezen lopen vooruit op de fanfare. Die fanfare speelt in de Westerse maatschappij het bekende liedje….O,O, O, wat gaat het prima, de economie is aan het herstellen. Alles komt goed.

  Dit melodietje wordt door de pers braaf elk jaar opgerateld. De pers zingt mee uit volle borst, op z’n minst merkwaardig dat de pers geen vraag stelt, zoals , maar U zei 5 jaar geleden hetzelfde, dat het beter zou gaan…niks van waar dus. Al jaren nul, geen groei maar achteruitgang. Alles wordt voor zoete koek geaccepteerd, geen woord van kritiek door de pers.

  Ook nu horen we de loftrompet over hoe goed het gaat herstellen….,de praktijk wordt onder het tapijt geveegd.

  Is de werkloosheid niet gestegen (jaar op jaar). Is het aantal failissementen niet explosief gestegen (jaar op jaar), Is de totale productiviteit in de Westerse wereld niet enorm gedaald (en daald nog veel verder). Is de vergrijzing en aow/pensioengerechtigde niet kwadratisch toegenomen. Is het onderwijs niet gedegradeerd tot derde rangs. Stijgen de kosten voor de gezondheidszorg (welvaart ziektes en ouderdom) niet met het dubbelen. Is het aantal inbraken niet met 20% gestegen. Worden de sociale voorzieningen niet afgebroken? Ga zo maar door, kennelijk niet, want de pers laat geen kritische noot horen.

  Misschien zien de Westerse “domme burgers” niet wat er werkelijk gaande is, maar de Chinezen kennelijk wel. Het sprookje van de keizer zonder kleren.
  Met andere woorden de Chinezen weten dat de Westerse wereld op de rand van de afgrond staat. De keizer loopt naakt.

  Einde Euro……..,dat verklaard alles.

 2. Die kluis hoeft niet eens 110m3 (*) groot te zijn, wisten jullie dat ?

  Bijvoorbeeld 6m bij 8m bij 2,3m

  (*)= kubieke meter, voor de ongesgoolden onder onz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: