China pakt Big Tech hard aan – de officiële reden en de officieuze/Komt ook bitcoin in gevaar?

Alvast 12 megabedrijven in China worden beboet voor het naar verluid overtreden van anti-monopoliewetten. En het zijn inderdaad niet van de minste: ´The companies included Baidu Inc, Tencent Holdings , Didi Chuxing, SoftBank and a ByteDance-backed firm, the State Administration for Market Regulation (SAMR) said in a statement on Friday.´ Even tonen wie de echte macht bezit, of voor alles de Chinese consument beschermen? Het begon al eerder toen een van de rijkste mensen van het land, Jack Ma van e-commerce gigant Alibaba, in 2020 publiek enige kritiek leverde op de handel en wandel van de plaatselijke overheid. De geplande beursgang van zijn Ant Group, die de grootste in de financiële geschiedenis zou worden, werd plots afgeblazen. Wekenlang zag of hoorde je de miljardair ook nergens meer. Werd hem duidelijk gemaakt dat in China niemand meer macht mag ambiëren dan de regering-voor-het-leven?

Officieel/officieus

Er zou trouwens ook Alibaba de grootste boete ooit voor dergelijke overtredingen (1 miljard dollar tegenwaarde in yuan) boven het hoofd hangen, maar dat spreekt de Chinese regulator vandaag tegen. De officieuze reden dan volgens ondergetekende? Met Ant Group zou Jack Ma zich indirect/direct mengen in de financiën van een derde van alle Chinezen! Leest u hier maar eens hoe machtig Alibaba, Alipay en nog een dochteronderneming vandaag al is. En nog veel meer zou worden, had een beursnotering doorgang gezien. Met de digitale yuan in weer een volgende, grotere testfase, kan de Chinese overheid geen concurrentie van dit formaat dulden. Dat is trouwens idem dito voor bitcoin. Just my 2 Satoshi´s opinion, naar áls het gebeurt, denk dan in deze aan Biflatie.nl, waar u het gehoord, gelezen heeft. April aanstaande (geen grap) worden alvast in Mongolië alle bitcoinmijnen gesloten. De regio staat voor rond acht procent van alle gemijnde bitcoin. Denk in dit licht gezien eens aan wat het betekent, dat de accounts van Binance en Huobi in China net zijn afgesloten…?

Wat…als…China…op…zeker…ogenblik…ALLE…bitcoinmijnen…sluit?

Vergeten we niet dat 65 procent van alle bitcoin gemijnd wordt in China. Hier ziet u de wereldmap van bitcoin mining. Wordt vast en zeker vervolgd! btw: u weet toch dat u bitcoin ook kunt shorten…? Geen financieel advies uiteraard! 

Dezelfde commentator op Twitter geeft trouwens nog een aardig overzicht van hoe de de diverse financiële markten straks het weekend ingaan:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.