Chinese beurs in jaar tijd 140% gestegen

6

De Shanghai Composite Index (ofwel de 上海证券交易所综合股价指, 简称上证综指) blijft maar stijgen. In de afgelopen 12 maanden steeg de grootste Chinese beursindex met 140%. Dat is een gemiddelde stijging van 0,38% per dag, weekenden meegeteld. Afgelopen dagen streepte de beurs, zoals in onderstaande grafiek duidelijk is te zien, verder naar het Noorden, na de aankondiging dat ze er in China nog 1.97 biljoen yuan (een kleine 290 miljard euro) tegenaan gooien om verder te financieren, bouwen en exploiteren. Hierdoor staat de beursindex inmiddels op het hoogste punt in 7 jaar tijd.chinese beurs grafiek

Economische groei zwakt juist af

Hoewel het hosanna is op de beurs, zwakt de economische groei in China juist af. Een paar jaar geleden groeide de Chinese economie nog met 12%, inmiddels moeten de Chinezen genoegen nemen met een groei van 7%.

groei china

6 REACTIES

  1. Hebbie dat verhaal gelezen biflaten, van die Chinese DGA die in een uurtje tijd de helft van zijn ‘netto waarde’ verloor toen de koers met 47% daalde waarna de handel werd stilgelegd? $14.000.000.000 in een uurtje tijd. Hij heeft nog geld over, wat we niet kunnen zeggen van al die ‘margin-traders’ die denken dat ze op tijd kunnen uitstappen. China is al net zo failliet als de rest van de wereld —->> GAME ON!

  2. De Chinezen zijn meester in spelletjes.
    Wat voor spelletje gaan we nu doen met die 3,5 duizend miljard dollar in reserve,om er zelf een slaatje uit te slaan en die anderen op het verkeerde been te zetten.
    Zij zijn het spelletje begonnen en anderen zullen er mee het schip in gaan.

  3. Wel grappig, dit artikel volgend op die van de mogelijk misleidende statistieken. Aansluitend nog daarbij onder de Biflatie tweets het artikel van Wim Grommen. Helemaal goed, wat mij betreft.
    Alleen waar dat allemaal precies heen moet gaan is natuurlijk een heikel punt van discussie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.