Coinbase Review

Coinbase is een van de meest gevestigde cryptocurrency exchanges in de Verenigde Staten en een van de grootste ter wereld. Maar denk altijd aan de risico’s van het handelen in deze speculatieve valuta’s.

Onze mening

Waar het op neerkomt: Coinbase is de grootste cryptocurrency-uitwisseling in de VS en verhandelt meer dan 30 cryptocurrencies. De kosten van Coinbase kunnen echter verwarrend en hoger zijn dan die van sommige concurrenten. Hoewel Coinbase aantrekkelijke beveiligingsfuncties biedt, is de handel in cryptocurrencies zeer volatiel, dus overweeg altijd de risico’s.

Voordelen & nadelen

Voordelen

  • Biedt toegang tot meer dan 30 cryptocurrencies.
  • Laag minimum om een rekening te openen.
  • Cryptocurrency is verzekerd voor het geval de website gehackt wordt.

Nadelen

  • Hogere kosten dan andere cryptocurrency beurzen

Volledige beoordeling

Coinbase werd in 2012 in San Francisco gelanceerd en is het grootste handelsplatform voor cryptocurrency in de VS. Het staat ook in de top van cryptobeurzen ter wereld op basis van verkeer, liquiditeit en handelsvolumes, volgens CoinMarketCap.com, een marktonderzoekswebsite.

Naast een cryptocurrency-brokerij biedt Coinbase ook custodial services voor cryptocurrency-opslag voor instellingen, een cryptocurrency-betalingsplatform voor bedrijven en een eigen cryptocurrency, USD Coin, een stabiele cryptocurrency gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Deze review richt zich op de brokerage-operatie van het bedrijf. Gebruikers hebben de keuze om te handelen op Coinbase of Coinbase Pro, een premium service die de mogelijkheid omvat om crypto-tot-crypto-transacties en andere geavanceerde handelsfuncties te maken. Coinbase heeft ook een gratis digitale portemonnee voor gebruikers op zowel iOS- als Android-platforms.

Een kenmerk van Coinbase: Terwijl cryptocurrency-makelaars niet verzekerd zijn door de Securities Investor Protection Corporation, of SIPC, verzekert Coinbase zijn site privé voor eventuele verliezen als gevolg van diefstal of hacks van de site.

Coinbase functies die u moet weten

Aangeboden cryptocurrencies: Momenteel biedt Coinbase 32 cryptocurrencies aan Amerikaanse klanten om te verhandelen, en 36 op Coinbase Pro, een groter aantal dan veel andere platforms. Bijvoorbeeld, eToro biedt ongeveer de helft zo veel, en Robinhood en SoFi Active Investing minder dan dat.

Coinbase gebruikers kunnen deze cryptocurrencies verhandelen: Cosmos, Algorand, Band Protocol, Basic Attention Token, Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Satoshi Vision, Celo, Compound, Dai, Dash, EOS, Ethereum, Ethereum Classic, Kyber Network, Chainlink, Loopring, Litecoin, Maker, Numeraire, OMG Network, Orchid, Augur, Stablecoin, UMA, Uniswap, Stellar Lumens, Ripple, Tezos, yearn.finance, Zcash en 0x.

Coinbase Pro biedt ook Civic, district0x, Golem, Loom en Decentraland, maar niet Bitcoin Satoshi Vision.

Handelsplatformen: Coinbase is beschikbaar in alle Amerikaanse staten behalve Hawaï. Coinbase-gebruikers kunnen handelen op twee platforms: het originele Coinbase-platform, waarmee gebruikers Amerikaanse dollars kunnen gebruiken om cryptocurrency te kopen, en Coinbase Pro. Voorheen bekend als GDAX, Coinbase Pro heeft geavanceerde grafiekfuncties en stelt gebruikers in staat om crypto-to-crypto transacties te doen, evenals markt-, limiet- en stoporders te plaatsen.

Dus als u $100 aan bitcoin koopt via uw Amerikaanse bankrekening, zou de vaste vergoeding worden berekend als $2,99 (in plaats van 1,49%, of $1,49, omdat de $2,99 de hoogste van de twee is), samen met de spread, dat is het verschil tussen de bied- en laatprijs van de valuta.

Ter vergelijking, het prijsmodel van Coinbase Pro is meer rechttoe rechtaan. Het is gebaseerd op uw maandelijkse handelsvolume en de liquiditeit van de activa op het moment van aankoop; indien onmiddellijk beschikbaar, wordt u een “taker” vergoeding in rekening gebracht, en als uw order moet wachten op een koper, wordt u een “maker” vergoeding in rekening gebracht. Met Coinbase Pro moeten stortingen en opnames worden gedaan via een bankrekening; kaartaankopen zijn niet toegestaan. Kosten voor bankoverschrijvingen zijn nog steeds van toepassing.

Voor de basisservice op het reguliere Coinbase-platform is het transactieminimum $ 2, tot een totaal van $ 25.000 per dag. Met Coinbase Pro zijn handels- en saldo-niveaus onbeperkt, en terwijl opnames in eerste instantie beperkt zijn tot $25.000 per dag, kunnen gebruikers om een verhoging van dat bedrag vragen.

Veiligheid en verzekering: Hoewel cryptocurrency-uitwisselingen niet worden beschermd door de Federal Deposit Insurance Corporation of de SIPC, zegt Coinbase dat alle digitale valuta die het online bewaart, verzekerd is. Het bedrijf zegt dat het minder dan 2% van de klantenfondsen online bewaart, met de rest opgeslagen in offline koude opslag – weg van mogelijke online inbreuken – en zegt dat als het een inbreuk zou lijden op zijn online opslag, “de verzekeringspolis zou uitbetalen om alle klantenfondsen te dekken die als gevolg daarvan verloren gaan.”

Het bedrijf merkt op dat de verzekering alleen verliezen dekt die verband houden met de cyberbeveiliging van Coinbase of diefstal door werknemers; inbreuken op individuele Coinbase-accounts (zeg, als uw wachtwoord gecompromitteerd zou zijn) zijn niet gedekt.

Geldsaldi worden aangehouden in Amerikaanse bewaarnemingsrekeningen, geldmarktfondsen of Amerikaanse Treasurys. Als uw fondsen worden aangehouden in Amerikaanse banken, zijn ze verzekerd tot $250.000 per persoon door de FDIC.

Coinbase Earn: Een nieuwe manier om te “verdienen terwijl je leert,” Coinbase biedt een reeks videolessen en examens als een manier om jezelf te onderwijzen over cryptocurrency trading en 12 van de aangeboden cryptocurrencies. Gebruikers kunnen meer dan $115 verdienen aan cryptocurrencies die in de klassen worden behandeld.

Is Coinbase geschikt voor u?

Coinbase wordt beschouwd als een van de top cryptocurrency-uitwisselingen in de VS. De interface voor Coinbase-basisservice is snel en gebruiksvriendelijk, maar de kosten kunnen moeilijk te volgen zijn, tenzij u de meer geavanceerde Coinbase Pro gebruikt.

Maar begrijp dat investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin zeer speculatief is en bekend staat om zijn volatiliteit. Een algemene richtlijn: Investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven te verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: