Coinmerce Review

Algemene informatie

Coinmerce is een in Nederland geregistreerde exchange, met hoofdkantoor in Amstelveen. Nederland is al lange tijd een van de belangrijkste cryptocurrency landen in Europa. Andere exchanges uit Nederland zijn onder andere LiteBit.eu, Bitonic, Deribit, Nocks, NLexch en Bitrush.

Per 9 november 2020 is Coinmerce geregistreerd geraakt bij De Nederlandsche Bank. De exchange verklaarde in verband hiermee:

– ,,We zijn blij, vooral omdat we een van de eerste bedrijven zijn die zowel wallet- als handelsfunctionaliteiten aanbiedt in Nederland die wordt geaccepteerd.

De belangrijkste voordelen van dit handelsplatform lijken snelheid en eenvoud te zijn. Verbazingwekkend genoeg kun je hier cryptocurrency kopen met slechts drie klikken! Dat wil zeggen, nadat je een account hebt aangemaakt natuurlijk. Drie klikken is zeker erg snel.

Bovendien, aangezien u meer dan 130 verschillende cryptocurrencies kunt kopen, zult u hier zeker de meeste cryptocurrencies vinden waarin u geïnteresseerd bent. Ondanks het aanbieden van zo’n groot aantal cryptocurrencies aan haar gebruikers, stelt Coinmerce nog steeds dat ze alleen crypto’s ondersteunen waarvan ze “geloven dat het legitieme projecten zijn”.

Mobiele ondersteuning

Net als veel andere beurzen, is het handelsplatform van Coinmerce ook beschikbaar voor mobiele telefoons. Je kunt de applicatie downloaden in zowel de App Store voor iPhones als Google Play voor Androids.

US-beleggers

US-investeerders mogen hier niet handelen. De voornaamste reden om US-investeerders uit te sluiten van fiat-naar-crypto handel is van juridische aard. Het wettelijke regime van de VS legt verplichtingen op aan veel bedrijven die fondsen van VS-investeerders accepteren. Dergelijke verplichtingen omvatten onder meer het opstellen van marketingmateriaal in overeenstemming met SEC-normen en de registratie ervan bij de SEC (een omslachtig proces). Als u een Amerikaanse belegger bent en op zoek bent naar een platform waar u kunt handelen, gebruik dan onze Exchange Finder om uit te vinden welke alternatieven u hebt.

Coinmerce handelsvisie

Verschillende beurzen hebben verschillende handelsvisies. En er is geen “dit overzicht is het beste”-overzicht. U moet zelf bepalen welk handelsoverzicht het beste bij u past. Wat de weergaven normaal gesproken gemeen hebben, is dat ze allemaal het orderboek of ten minste een deel van het orderboek, een prijsgrafiek van de gekozen cryptocurrency en de ordergeschiedenis laten zien. Bij deze exchange is er alleen een orderbox en een nette koersgrafiek. Dit maakt het gemakkelijk te begrijpen voor nieuwe cryptobeleggers, terwijl het misschien een aantal functies mist waar meer ervaren handelaren naar op zoek zijn.

Coinmerce vergoedingen

Coinmerce handelskosten

Je moet nooit vergeten om de handelskosten en opnamekosten te controleren bij een beurs waar je geïnteresseerd bent in handelen. Coinmerce verschilt van veel andere beurzen op de manier dat het geen handel tussen cryptocurrencies aanbiedt. De dienst die Coinmerce aanbiedt is het kopen en verkopen van verschillende cryptocurrencies. Bij het kopen van een cryptocurrency van de exchange is de aankoopprijs die door de exchange wordt aangeboden iets hoger dan de marktprijs (de exchange moet op de een of andere manier zijn winst maken). Omgekeerd, wanneer je hier een cryptocurrency verkoopt, is de aangeboden prijs iets lager dan de marktprijs. De mark-up of markdown wordt nergens gespecificeerd.

Op de datum van de laatste update van deze review (29 mei 2020) hebben wij echter de aan-/verkoopprijzen bij Coinmerce vergeleken met de actuele marktkoers op Coinmarketcap en zagen toen dat er een prijsverschil was van 1,57%. Dienovereenkomstig hebben we 1,57% genoteerd als de maker/nemer handelskosten voor dit platform.

Coinmerce opname kosten

Er zijn beurzen die lage transactiekosten berekenen en u vervolgens treffen met hoge opnamekosten. Want als je eenmaal binnen bent, kun je er niet meer uit zonder opnamekosten te betalen. Deze beurs, echter, is aan de andere kant van het spectrum. Ze rekenen 0.00042 BTC per BTC-opname. Dit is een fatsoenlijke opnamekosten en het is eigenlijk zelfs onder de wereldwijde industrie gemiddelden (rond 0.0006 BTC).

Stortings methodes

Coinmerce accepteert stortingen via een breed scala aan methoden. Je kunt bijvoorbeeld storten via iDeal, GiroPay, Sofort, Online überweisen, Bancontact, SEPA-overschrijving of EPS. Daarmee kwalificeert Coinmerce zich als wat wij noemen een “instap exchange” waar nieuwe cryptocurrency beleggers hun eerste stappen in de spannende cryptocurrency wereld kunnen zetten.

Credit Card stortingen zijn echter nog niet beschikbaar, maar komen mogelijk in de toekomst, waardoor het voor niet-crypto mensen nog makkelijker wordt om via Coinmerce in de wereld van crypto te stappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.