Hoe zit het nu eigenlijk met ons collectieve geheugen. En daarbij wil ik het met name hebben over ons geheugen met betrekking tot het Duitse goud over het afgelopen jaar. Een aantal maanden geleden maakte de Duitse centrale bank bekend dat het goud zou gaan repatriëren in zendingen tot een totaal van 50 ton per jaar. Toen was de reden om te kijken of het goud kwalitatief wel zou voldoen. De wolfraam- en tungstenverhalen waren niet van de lucht. Deze verhalen zijn inmiddels weer naar de achtergrond verdwenen.

Vervolgens hoor je enige tijd niet veel meer op dit front, totdat er nu gezegd wordt: we gaan 300 ton terughalen in een tijdsbestek van 8 jaar. Blijkbaar is er onderhandeld tussen de verschillende centrale banken over deze repatriëring waarbij de Duitsers dus bijna volledig hun zin gekregen hebben.

Kijken we echter naar de sensatiepers, dan halen de Duitsers dus 300 ton terug over 8 jaar. Dat betekent dus in feite dat zij geen 50 ton per jaar gaan terughalen maar nog niet eens 40 ton per jaar. Blijkbaar hebben de Duitsers toch niet volledig hun zin gekregen, of het geeft een indicatie dat de voorraden goud op dit moment moeilijk of niet beschikbaar zijn en dat zelfs voor een langere periode. Hoezo amnesia? Lees hier verder.

3 reacties

  1. U.S. Dollar Collapse: Where is Germany’s Gold?

    The financial world was shocked this month by a demand from Germany’s Bundesbank to repatriate a large portion of its gold reserves held abroad. By 2020, Germany wants 50% of its total gold reserves back in Frankfurt – including 300 tons from the Federal Reserve. The Bundesbank’s announcement comes just three months after the Fed refused to submit to an audit of its holdings on Germany’s behalf. One cannot help but wonder if the refusal triggered the demand. http://www.globalresearch.ca/u-s-dollar-collapse-where-is-germanys-gold/5321894

  2. Klopt, waarschijnlijk had hij beter ‘of’ kunnen schrijven, maar dan zouden vele mensen hem waarschijnlijk niet begrepen hebben. Dat hij het fysieke gedoe als een hype beschouwt, haal ik er niet uit. Misschien ziet hij het alleen maar als een veiligstelling van zijn bezit aan koopkracht op lange termijn, terwijl rukkers dat blijkbaar niet zo zien. Het blijft een kwestie van perceptie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: