Ik moest helaas vernemen dat collega auteur Joost van Buuren hier vertrekt. Ik vind dat heel spijtig en zeker de manier waarop. Ik heb ook even gedacht om er hier mee op te houden en verder te gaan op mijn eigen niet commerciële blog, mede vanwege de wijze waarop een auteur met een persoonlijke mening werd aangevallen door anonieme figuren. Ik vind het erg goedkoop om onder een schuilnaam een scheldkanonnade af te vuren. Helaas een veel voorkomend fenomeen op het www waar men via sociale media onbehoorlijk digitaal tegen elkaar tekeer kan gaan onder telkens wisselende accounts. Vuilspuiterij van achter een toetsenbordje in de wetenschap dat de aangevallen persoon niet weet wie je bent en waar je zit. Met de komst van sociale media een nieuw fenomeen. De nieuwe toetsenbordridder. Niet met een zwaard op het paard en dan als man tegen man. Nee, het zijn de kinderen die vroeger op straat op grote afstand een persoon staan uit te schelden om vervolgens hard weg te rennen.

Eigen mening

Jammer dat op een discussieplatform een auteur zo lelijk wordt aangevallen. Het verlaagt het niveau van de discussie en uiteindelijk jagen de scheldridders fatsoenlijke lezers weg. Op deze manier verliest een site als Biflatie.nl zijn kracht en vind je geen auteur die hier nog zijn stukjes kwijt wil. Ik weet dat het besluit van Joost vast staat en ik weet dat hij druk is met andere auteurswerkzaamheden. Daarom stond ik versteld van de hoeveelheid kopij wat hij aanleverde naast al het andere werk dat hij verricht. Een schrijver in hart en nieren die zijn ziel op geheel eigen wijze in zijn stukjes liet spreken. Dat was Joost ten voeten uit, met een eigen mening die niet door alle lezers werd gedeeld. Ik heb wel eens een commentaartje geplaatst om aan te geven dat ik over bepaalde thema’s anders dacht. Dat is juist attractief op een platform waar je in discussie kunt gaan. Echter bestaat het gevaar van escalatie. Ik heb daarom wel eens gepleit om een ‘snoeischaar’ aan te stellen om kwetsende commentaren te verwijderen. Dat is niet altijd gedaan omdat zulks veel aandacht opeist van een derde persoon. Dat tast het verdienmodel aan van een website. Ik wil daarom vragen om bij het plaatsen van commentaren de normale fatsoensnormen in acht te nemen en auteurs niet persoonlijk aan te vallen maar een opinie te geven.

Het vrije woord

Ik heb zelf even gedacht om er hier een punt achter te zetten en zelfstandig verder te gaan met mijn eigen (niet commerciële) blog. Deze is puur bedoeld als openbaar archief waar ik mijn schrijfsels deel op het ‘vrije’ internet. Ik ben een vurig voorstander van het vrije woord en kom graag uit voor mijn mening waarvan ik hoop dat anderen daar aanvulling op geven. Dat is mijn manier om te peilen hoe de wereld er uitziet. De discussie met andersdenkenden kan soms mijn mening wijzigen als ik op onderbouwde wijze wordt gewezen op een weeffoutje in mijn hersenspinsels. “Nobody is perfect,” om maar eens een Engelse term er in te mikken zoals Joost graag mocht doen. Mijn Engels is Drents dialect, ik ben daarin niet perfect. Een beetje zelfspot is mij niet vreemd. Dat stelt mij open om de mening van anderen te ontvangen en te waarderen naar hun waarde. Op die manier ben ik hier ooit begonnen als Piet Pineut. De oprichter van Biflatie.nl (Koen Dil) heeft mij ergens in 2009 benaderd om naast  mijn commentaren ook eigen columns te plaatsen. Dat heb ik eerst gedaan onder pseudoniem. Na onderbreking van een jaar wegens drukke nevenactiviteiten heb ik na mijn pensionering de draad weer opgepakt en gemeend onder eigen naam te schrijven. Omdat ik ben wie ik ben. Daarmee verplicht ik mij om eerlijke stukjes te schrijven waarmee ik niemand kwets en geen spookverhalen verkondig. Met de inhoud kan een lezer het oneens zijn en dan hoor ik het graag. Dat is zoals we hier in NL met elkaar van gedachten wisselen. In een land waar ik ooit het vrije woord in een open democratie onverholen kon uitspreken.

Gelijke behandeling

In deze tijd van polarisatie en discriminatie lijken we af te dwalen naar een griezelige maatschappij waar mensen elkaar ontwijken en niet meer voor een mening durven uit te komen. De democratie maakt plaats voor een technocratie. Waar houdt dit op? Gaan we naar een dictatuur waar het vrije woord aan banden wordt gelegd? Dat zijn vragen die in mij opkomen. Dat is de drive om hier verder te gaan met schrijven van columns waarin ik mijn verontrusting uitspreek over de toekomst van Nederland. Een land waar ik 3 kinderen heb groot gebracht die ik graag een betere toekomst toewens. De tijd dat een woonhuis weer een normale prijs krijgt en waar mensen ongeacht hun gezondheidsstatus gelijk worden behandeld.

Joost bedankt

Kortom, er is volop voer voor discussie. Ik leid ‘m in, helaas zonder Joost van Buuren. Ik wil Joost nogmaals hartelijk dankzeggen voor het plaatsen van mijn columns, maar ook voor zijn schrijfsels die menigeen aan het denken hebben gezet. De redactie was ook een taak van Joost. Ik leverde mijn columns in zonder deelname in de redactie omdat daarvoor de tijd ontbreekt. Voorlopig ga ik door en kunt u mijn columns volgen vanaf de zijlijn. Biflatie.nl krijgt een upgrade en zal er na 1 november anders uitzien. Ik hoop niet de enige (gast)auteur te zijn maar dat ook anderen hier een plek vinden. Verandering van spijs doet eten. We gaan het zien maar dan vanaf de zijkant. Ik ga Joost zien op zijn eigen plek, zijn https://www.cryptonieuwsbrief.nl/ . Op Cryptonieuws.nl en  nog wel meer digitale plekken. Ik wens Joost veel succes met het uitbrengen van deze nieuwsbrief die door meer dan 5000 lezers wordt gelezen. Joost, het ga je goed!

GW

30 reacties

 1. Als Biflatie verdwijnt, dan is dat niet zozeer door de criticasters, maar door de stilzwijgende meerderheid die heeft nagelaten om af en toe wat lovende woorden te spreken of een schouderklopje te geven. Wie een verhaal te vertellen heeft wil ook weten of het niet in dovemansoren valt. Niemand schrijft om ofwel beledigd, ofwel genegeerd, te worden. Ik begrijp dat het dan stopt. Wat er verder ook gebeurt, wil ik Joost en Gerrit bedanken voor al hun inzet. Met mij vinden jullie toch al ten minste één persoon voor wie het allemaal zin had.

  1. TOP! En harstikke bedankt Ivo voor vele prettige uren, dagen, weken… Nu ik nog tot 00:00 ga schrijven (reageren) op Biflatie, ff de tour doen voor dit en andere commentaren. Heel fijn, correct, evenwichtig weer beste Ivo; zijn we hier gewend van jou… Het allerbeste gewenst verder!

 2. De site biflatie bezoek ik dagelijks en het is fijn om nieuws te lezen wat niet tendentieus is.
  Verschillende schrijvers met ieder een eigen eerlijke mening geeft kleur en een verrijking aan het hele pallet.

  Juist in deze exceptionele tijden is dit heel waardevol, verrijkend en onmisbaar.

  Als een schrijfstijl je minder aan staat ofwel je geen klik hebt met de schrijver is dat ok en voor iedereen anders.
  Zoals Gerrit zegt is het belangrijk om de schrijver niet persoonlijk en met scheldkanonnades anoniem aan te vallen.
  Dit zorgt er voor dat er geen discussie te voeren is en hierdoor verbinding, wat we juist zo missen tegenwoordig, kwijt raken.

  Dat mensen zich mogen, kunnen en dúrven uit te spreken zonder persoonlijk anoniem te worden aangevallen is dan ook van imminent belang voor een open en gezonde samenleving.

  Ik werd getriggerd door het bericht van Ivo Biesemans om dit bericht te schrijven. Dit is mijn eerste reactie ooit op een nieuwssite.
  Voor het inspirerende bericht, dank.

  Het vertrekken van Joost vind ik jammer en een groot gemis. Hartelijk dank Joost voor alle inzichten die je geleverd hebt!

  Ook hierbij mijn ontzettend grote waardering voor de stukken van Gerrit. Deze zijn altijd zo de spijker op zijn kop en nuchter en fijn geschreven.
  Ze zijn in mijn optiek van groot visionaire waarde.

  Nogmaals een ontzettende hartelijke dank voor jullie inzet, tijd en moeite om jullie inzichten met ons te delen.

  1. Beste Herwin, veel dank! De (meestal) zwijgende meerderheid denk ik, die jij vertegenwoordigt. Dat zegt wat: ´De eerste reactie ooit´. Heel erg gewaardeerd wel hoor, TOP! Het ga u goed, en blijf vooral Biflatie bezoeken. Helemaal mee eens: Gerrit is een zeer getalenteerd schrijver (en mens, nog belangrijker…)

 3. Beste Joost,

  Bij deze wil ik ook van de gelegenheid gebruik maken om u te bedanken voor uw bijdrage op deze site. We waren het zeker niet altijd met elkaar eens, met name wanneer het over het onderwerp Trump ging vond ik uw artikelen vaak een ononderbouwde scheldkannonade. Maar voor de rest mochten uw artikelen er wel zijn welke mij regelmatig nieuwe inzichten brachten. Ik wil u dus van harte succes toewensen in uw verdere schrijfcarrière!

 4. Na zijn bovenstaande tirade over ‘vuilspuiters’ (?) zegt @Gerit eerlijk (over het kuisen of modereren namens de site:

  -Dat tast het verdienmodel aan van een website-

  Hebben we het dan niet over de bekende dubbele moraal, waarbij (enerzijds) de kat willens en wetens op het spek wordt gebonden voor maximaal profijt en (anderzijds) achteraf wordt geklaagd over het ontbreken van normen & waarden op het forum?

  ‘Algememe fatsoensregels’ worden nu eenmaal niet door iedereen nageleefd. Het maakt controle en eventuele correctie nodig, niet minder voor de aanmeld- en inlogprocedure.

  1. Een zelfstandig draaiende website in de lucht houden brengt de nodige kosten met zich mee. Om die af te dekken en mogelijk een paar centen over te houden is het slim om meer bezoekers te trekken. Dat doet deze site o.a. door het ondersteunen van een discussieplatform en binnenkort ook financieel-economische en beurs publicaties. Je moet de nodige bezoekers aantrekken om daarmee ook inkomsten te genereren uit advertising. Dat is een verdienmodel. Bezoekers krijgen gratis leesvoer zonder een abonnement te nemen zoals gebruikelijk voor de premium artikelen bij de dagbladen.

   Dat algemene fatsoensregels niet altijd worden nageleefd is realiteit. Ook op straat kun je worden uitgescholden. Als op gegeven moment scheldkanonnades en verdachtmakingen de overhand krijgen dan lopen fatsoenlijke mensen weg. Dalende bezoekersaantallen brengen daarmee het voortbestaan van een website in gevaar. Er is momenteel een tendens gaande dat kritische platforms worden bestookt door zogenaamde trollen. De ware bedoelingen kom je nooit te weten omdat ze dagelijks van (anonieme) naam en account wisselen. Het zijn vreemde tijden nu ook de polarisering en politisering in onze gezondheidszorg de vrije meningsuiting onder druk zet. Genoeg redenen om te proberen dit kritische platform overeind te houden. Juist de kritische mening van nadenkende burgers zijn bitterhard nodig in een tijd dat we worden gevormd tot slaafse burgers.

   Overigens kan ik hier niet spreken namens de site. Ik maak geen deel uit van de redactie maar ben alleen maar uitgenodigd om hier mijn columns te publiceren alvorens ze vrij te geven op mijn eigen blog waar ik geen actieve discussie voer. Mijn drive is ontstaan uit louter nieuwsgierigheid toen monetaire beleidsmakers vanaf 2009 i.s.m. met globaliserende politici een nieuw stimuleringsmodel ontwikkelden om het failliete fiat geldsysteem overeind te houden. Gratis injecties die ons geld en gezondheid controleren. Kort gezegd, maar absoluut een discussie waard om uit te vinden wat nu de ware bedoelingen zijn van politici en monetaire beleidsmakers.

   Ik roep vaak dat de tijd het zal leren en gaandeweg verneem ik uit de reacties dat er genoeg medestanders zijn die ook op zoek zijn naar de ware bedoelingen, de waarheid dus. Het uitwisselen van informatie die ons wordt onthouden op de msm kan ons helpen de vermiste pion te vinden. De pion die te lang onder een steen heeft gelegen en bij het wakker worden een wereld aantreft in verwarring. Hoog tijd dat we het missende schaakstuk tevoorschijn toveren om ons uit de crisis van desinformatie te halen. Misschien duikt ie op in een discussiedraadje op Biflatie.nl.

   1. Een heel begrijpelijke uitleg Gerrit. Voor niets gaat de zon op. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt omdat ik de financiële crisis – zoals zovelen – niet zag aankomen. Ik wilde weten wat er eigenlijk was gebeurd en waarom het zover was kunnen komen. Grote financiële spelers hadden door de bonuscultuur en de druk om maar zoveel mogelijk rendement te halen op het eigen vermogen onverantwoorde risico´s genomen. Duurzaam ondernemerschap en creatie van aandeelhoudersmeerwaarde moesten plaats maken voor snel gewin van de bonusjagers en van de CEO´s die wouden pronken met goede kwartaalresultaten om een nog hogere beloning in de wacht te slepen. We weten hoe dat afliep. De rest is geschiedenis.

 5. @Gerrit Welbergen (11.04):

  Jaren geleden heb ik mee mogen doen: site in 4 talen (proberen te) runnen en in de lucht te housen. Idealistische, internationale vriendenclub als redactie, veel eigen kennis en ervaring, mét moderator en controleerbare aanmelding voor forumbezoekers. Mét zeer beperkte inkomsten uit reclame, maar zónder uitgesproken commerciële intenties.

  Als redactie hadden we een duidelijk herkenbaar en consistent maatschappelijk statement: geen glaceetjes of rubberzolen, maar duidelijk en recht voor z’n raap! Brandpunt speciaal Nederland, waar altijd wel aangebrande openbar figuren rond dansten, geschikt voor ‘nader onderzoek’ of zomaar een karikatuur. Waar doorlopend wel iets gebeurde dat het buitenland met stomheid sloeg.

  Ironie gepersifleerd. Beetje naar ‘Spitting Image’, ‘Flying Circus’, ‘Dad’s Army’, de onovertroffen oude Britse humor. Maar ook de serieuze actualiteit (enigszins van ‘rechts’) gefileerd, zonder aanzien des persoons. Soms humoristisch, vaak scherp, altijd kritisch. Geen verhaal zonder prachtige, eigen illustraties en een betrokken publieke tribune. Want ook lezers met een leuke reactie kwamen aan bod in een apart, eigen artikel.

  Als jonge honen dolden wij met taal, cultuur en bollebozen, beten we ons vast in het spoor van de vrije nieuwsgaring en lieten het niet meer los (zonder ooit bij de buren op social media te spieken)..

  Weet je wat vooral het verschil was met nu? Het clubje deed het letterlijk en puur voor de lol en de bevrijdende schaterlach! Nu maakt de jacht op gouden kalf en heilige koe alles kapot.

  sb

 6. Hi Joost,

  Wat jammer dat je beïnvloed bent door wat van die eikels die niet ter zake doende flauwe kul en ander hersenloos commentaar aan jou moeten adresseren.

  Ik lees hier al jaren vrijwel dagelijks mee en moet zeggen dat ik in merendeel van de tijd het niet of niet helemaal met jou eens was, maar ik lees altijd wat je te zeggen hebt want het is een mening en ik ben vrij daarin het daar niet mee eens te zijn.

  Een verarming van een van de laatste serieuze platforms dat Biflatie nog is!!

  Het ga je goed, en we komen je vast wel weer ergens tegen.

  MASH

 7. Volgens mij is de enige troll die ex witgoed handelaar geëmigreerd naar Zweden. Eega ging terug, hij bleef. Ik heb achter de schermen contact gehad maar hij ging al snel schelden. Jullie geven een enkeling veel te veel krediet. Regelmatig snoeien en verder negeren had voldaan. Ik heb mijn hulp nog aangeboden maar tevergeefs. Laat ook maar. Net als René Bahlmann aka knowtoomuch heb ik mijn schaapjes op het droge. Ik woon ver weg van het gekakel en geniet in alle anonimiteit onze privacy. Volgend jaar hoop ik een drie decennia oude droom te verwezenlijken namelijk zelf het leeuwendeel van ons eten te verbouwen. Ondertussen lopen onze bedrijven als een tierelier en beheer ik nog enkele portals. Het was niet wat ik in gedachten had maar ik geniet in alle anonimiteit.
  Het gaat jullie goed. Groeten van Jeroen (officieel Hieronymus) Haan aka moerstaal

 8. Mag ik ff op een ‘fatsoenlikjke manier’ provoceren?
  Hallo, wakker worden!
  Beste redacie (?), waar wacht dit op? Miss. heb ik info gemist, maar 1 nov. is al 3 dagen passé, de wereld draait gewoon door, het forum is open, maar geen vlieg te bekennen.
  Er zijn waarschijnlijk nog altijd gasten (zoals deze dus) die dagelijks hoopvol (?) komen kijken, maar met een zucht verder klikken, omdat ze nog steeds niets anders zien dan R.I.P. en de gebruikelijke reclame pop-ups voor crypto.
  Als er voor Biflatie toch nog een leven is na het vorige, mag je wel aan je stutten trekken om ook de laatste bezoekers niet te verliezen!

  1. Mee eens.
   Lijkt intussen een beetje op de overheid: ‘Bij u, over u, zonder u!’
   Waarom de ‘familie’ niet een beetje meer vertrouwen en betrekken bij de ‘upgrade’?

 9. Als ‘gastauteur’ maak ik geen deel uit van de redactie. Ik geniet dezelfde status als de bezoekers hier. Intussen heb ik 2 columns ingezonden die nog niet zijn geüpload. Heb via een mail om opheldering gevraagd. Voorlopig ga ik er vanuit dat er vertraging is met upgraden van de site. Omwille van verlies van de actualiteit geef ik hieronder de links naar mijn beide columns op mijn eigen blog. Zodra mijn plekje hier is ingericht verschijnen mijn schrijfsels hier als eerste.

   1. Namens de ziekenhuizen verwacht Ernst Kuipers dat de komende covid wintergolf een kopie wordt van een jaar geleden, met alle bekende gevolgen voor de getroffenen, het zorgpersoneel en de reguliere zorg.
    Wat is dan eigenlijk per saldo het effect van de in de afgelopen 12 maanden tot stand gebrachte hoge vaccinatiegraad van (bijna) 90%? Kloppen de bijsluiters van de vaccins bij nader inzien niet?

    1. De bijsluiters zijn onvolledig en de vaccins kloppen niet. Bij vaccinatiegraad van ongeveer 85 % zouden we een normale “griepwinter” mogen verwachten. Echter liggen nu meer dan 50 % gevaccineerden op de verpleegafdelingen: https://twitter.com/danvandertuin/status/1456012980844474383

     De balans zal naar verwachting nog verder doorslaan als zo meteen ook bij de jongeren na een half jaar de werking van vaccins afneemt. Op naar nummertje 3, 4, 5 enzovoort.

    2. Voorlopig lijkt officieel te worden gejongleerd met de werkelijkheid in de ene en theoretische aannames in de andere hand. Een walhalla voor statistici.
     Dat ontlokt bij de Duitse Min. van Volksgezondheid de constatering dat we nu te maken hebben met een ‘pandemie van de ongevaccineerden’.
     So, boost and boost again. Net zo zinloos en funest als het openzetten van alle geldsluizen voor de economie.

     Er is meer. Waar zijn bijv. de meldingen over virusmutaties gebleven? Hebben we soms al de door deskundigen gevreesde vaccinresistente variant in ons midden? Dan mogen we binnekort ook nog een herhaling van de Chinese ‘ophokplicht’ en lockdowns verwachten.

     De informatie rammelt aan alle kanten, maar dat is niet nieuw. Zelfs de Tweede Kamer, die zich steeds heeft geconformeerd aan het kabinetsbeleid, is het opgevallen.
     Jawel, ‘ergens volgend jaar’ komt er (wellicht) een parlementaire enquête over het coronabeleid. De titel van het rapport staat nu al vast: ‘Ongekend Onrecht II’. De eindconclusies ook.

 10. To see or no to see, that is the question.

  Vaak vragen mensen zich af, waarom het duitse volk in 1940 zich zo achter een idee/leider kon scharen dat de welbekende geschiedenis tot gevolg had.
  Slechts 1 oorzaak : propaganda (lees valse beloftes, gecombineerd met angst.

  Natuurlijk mag dat nooit vergelijken met wat er hedentendage wereldwijd aan de hand is, want oh, oh, oh… wat hebben we toch een vooruitgang geboekt als mensheid, sinds die tijd.

  Elk jaar leggen we nog een een bloemeke opdat we he noooit zullen vergeten!
  Allemaal in de rij , met QR-code natuurlijk, om ons aan te sluiten bij het feit dat we allemaal equal zijn en niemand uit mogen sluiten.

  De regenboog samenleving, opposiet aan de schepping zegt: Do what thou wilt shall be the whole of the Law.
  Terwijl als voorbeeld, in Australia, je bankrekening wordt afgesloten waneer je niet meegaat in de schijnveiligheid van een bewijs dat je gezond bent.
  Maar neeen! Zo mag je dat niet zien!

  Een onderzoekscommissie in Nederland, ingesteld door justitie, onderzoekt ritueel (satanistisch) kindermisbruik waarbij de slachtoffers aangeven dat de daders onder andere bij de top van justitie te vinden zijn.
  Vertrouw ons maar zeggen ze, wij zijn er voor u!

  Makke mensen zonder mening maar met hypotheek en een paar kinderen sluiten zich gezellig aan, want overleven weet je wel, geen ongevaxxineerden op de zolder of in het achterhuis!

  Affijn, de oplossing is nabij! Want in 2030 bezit je toch niks meer maar je zult gelukkig zijn!
  In de hyperlokale stad waar alles op 200 meter in de buurt zit en je ecologische voetstap tot een minimum beperkt is , zie je de privejets overvliegen van de megarijken, op weg naar een meeting om de aarde nog meer te redden.
  De nieuwe Goden, maar nu in menselijke vorm!
  De ‘gehoorzaam of sterf’ samenleving, backed up door kunstmatige intelligentie want facebook , twitter, tiktok en instagram heeft geleerd wie we zijn en wat we willen met zijn allen.
  Denk even aan je sociale credit score voor je commentaar levert aan de leiders, want voor je t weet wordt je QR code gewist en kun je niks meer kopen of verkopen. En dan sta je er mooi op.

  Remember, remember, the 5th of november….

  https://youtu.be/Hm8I8X_jQIE

  Dank u voor uw aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: