Consument bespaart niet op boodschappen en woning

Nederlanders besparen liever niet op hun woning en de dagelijkse boodschappen als hun inkomen drastisch omlaaggaat. Dat blijkt uit onderzoek van Cardif (onderdeel van BNP Paribas). Zeker 90% van de Nederlanders is niet van plan te snijden in de dagelijkse boodschappen als het inkomen naar beneden gaat. Ook is 85% bij halvering van het inkomen niet bereid kleiner te gaan wonen.

De onderzoekers vroegen aan ruim duizend Nederlanders welke kostenposten ze het liefst behouden bij fors inkomensverlies. Op de derde plaats komen verzekeringen; 55% van de ondervraagden is niet van plan zijn verzekeringen te herzien. Op een opvallende vierde plaats komen huisdieren. Iets minder dan de helft (41%) peinst er niet over om zijn huisdier weg te doen.

Verder blijken ook maar weinig Nederlanders in te willen leveren op hun kleding (39%) of op ontspanning (33%). Een aantal kostenposten heeft duidelijk minder prioriteit. Zaken als luxe goederen (4%), cadeaus (4%) en uit eten gaan (7%) willen de Nederlanders het minst graag behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.