Corona in de VS: hoogste dodental in één dag/´´Het begin van het einde voor Corona´´

´At leat 2760´ Amerikanen stierven aan Corona/COVID-19 gisteren, op woensdag 2 december 2020. Aldus The New York Times. Het is het hoogste aantal overlijdens op één dag sinds het virus in het land werd vastgesteld. Herinneren we ons nog de ´miljoenen Amerikanen´ die dapper verklaarden het vliegtuig te nemen om Thanksgiving (26 november 2020) te vieren met familie? Het gevolg daarvan is nu dus zichtbaar in deze keiharde, gruwelijke cijfers. Misschien dat dit de Anti-vaxxers op andere gedachten kan brengen? Het Verenigd Koninkrijk heeft ondertussen als eerste Westerse land spoedgoedkeuring gegeven aan het Pfizer vaccin. ´Next week´ kan het beginnen zijn inwoners te vaccineren. De CEO van BioNtech, die het middel samen met de farmareus ontwikkelde: ´´Dit is het begin van het einde voor Corona´´.  

Recordaantallen besmetten en overlijdens

“We believe it is really the start of the end of the pandemic,” BioNTech CEO Ugur Sahin told CNN in an exclusive interview on Wednesday. Pfizer CEO Albert Bourla hailed the emergency authorization as “a historic moment in the fight against Covid-19.” We helpen het hopen, want de cijfers wereldwijd blijven in een opgaande trend. Met op moment van schrijven – donderdag 3 december 2020 – bijna 65 miljoen besmetten en 1,5 miljoen doden. In Nederland zijn dat respectievelijk 532.444 en 9.504. 

De oorlog tegen Corona

Als grote fan van de succesvolle trendvoorspeller Gerald Celente, zijn we des te verwonderd over diens fervente oppositie tegen het dragen van mondkapjes. Celente toont zich met zijn Trends Journal al meer dan 30 jaar een bijzonder intelligent en kritisch man. Als het gaat over economie, beleggen, alles wat maatschappelijk van belang beweegt en internationale politiek. History before it happens, is de slogan van zijn maandelijkse blad. Toch blijft de Amerikaanse trendforecaster nog steeds volhouden dat de remedie erger is dan de plaag. Dit terwijl onder huidig president Trump (nog tot 21 januari 2021) er toch weinig effectiefs gedaan werd om het Coronavirus te stoppen. Heeft Celente dan meer hoop over wat president-elect Joe Biden waarschijnlijk wel gaat doen? Vast niet want deze laatste heeft al sinds de kiescampagne gedeclameerd de ´science´ te volgen. En die wetenschap, de dokters en specialisten, virologen en pandemie experten zeggen bijna allemaal hetzelfde. Mondkapjes, handhygiëne en afstand houden. Zo min mogelijk je verplaatsen tenzij het absoluut nodig is. En dat belemmert de nationale economie, die voor meer dan 70 procent teert op binnenlandse consumptie…

Na de Franse Gele Hesjes nu de Nederlandse Witte Pakken:

´Media-oorlog in Coronatijd | Ab Gietelink met professor Cees Hamelink´

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.