Corona pandemie: eindelijk licht aan het einde van de tunnel

Op wereldniveau toont de Corona/COVID-19 pandemie eindelijk serieuze tekenen van afname. Het zevendaags gemiddelde van nieuwe besmettingen is op het laagste punt beland sinds oktober 2020. Zerohedge zet e.e.a. in deze grafiek:

Hoogste tijd

Dat werd het inderdaad, vooraleer tal van landen in een recessie gingen belanden. De tol is reusachtige geweest, en nog, we checken de recentste cijfers op Worldometers.info. Dan stellen we wereldwijd bijna 110 miljoen besmette personen vast. En (slik) iets meer dan 2,4 miljoen overledenen. Hier vindt u ook twee andere grafieken die het feit ondersteunen dat het ergste achter de rug is: de Daily new cases en de Daily Deaths. Beide nemen nu in ernst af. 

Ondertussen in Nederland:

11 reacties

 1. Tegenwoordig roept men erg makkelijk dat elke coronadode er één teveel is. Waarom eigenlijk? Hoe zit dat dan met verkeersslachtoffers, mensen die overlijden aan kanker en alle andere vreselijke ziektes? Noem mij een wappie of wat ook maar. Het wordt tijd dat in de talkshows en nieuwsuitzendingen de echte grafieken worden getoond met een deskundige toelichting waaruit duidelijk wordt dat een mens nu eenmaal sterfelijk is. Dat momenteel het percentage overlijdens alleen een kleine uitschieter vertoont in de grafiek van de lange tijdlijn.

  Met 2,4 miljoen dodelijke coronaslachtoffers blijven we nog altijd steken op een percentage van 0,03 procent op een wereldbevolking van 7,8 miljard. Waarom noemen we dit een pandemie? Helaas bestaan er maar 2 theorieën. De bewering dat er sprake is van een pandemie en de tegengestelde bewering dat er op basis van keiharde cijfers geen sprake is van een pandemie. Omdat die aanname niet strookt met de opgewekte angstpsychose door overheden en wetenschappers, die achter de feiten aanlopen, wordt elke afwijkende bewering weg gezet als een complottheorie.

  1. Er is van begin af aan uiterst weinig gezegd over nevenschade; andere doden, economische schade, schade in de rest van de wereld, etc, etc. Na een kort tijdje had zelfs niemand meer het daarover, behalve de alternatieve media. Dit maakt het allemaal uiterst dubieus in mijn ogen. De MSM is er grotendeels blind achteraan gerend, wat misschien in de eerste maanden nog wel redelijk gerechtvaardigd was. Maar zelfs nu nog, een jaar later. Welke maatschappelijke functie heb je dan nog, vraag ik me af. Informeren?. Want van kritische journalistiek is inmiddels (of nog steeds niet) geen sprake meer.

    1. Ik heb deze video 5 weken terug al gezien en Mattias DeSmet heeft gelijk maar schudt de massa maar eens wakker. Gaat voorlopig niet gebeuren. Mensen zien niet in dat de ramp nu al niet meer te overzien is.

     1. “Mensen zien niet in dat de ramp nu al niet meer te overzien is.”

      Het grote gros niet inderdaad. Maar ik spreek steeds meer mensen die dat toch wel al zien.

 2. Zojuist vernomen dat de Rechter de avondklok afwijst, maar reken er maar op dat het Kabinet alle juridische strijdmiddelen uit de kast zal halen om de avondklok door te laten gaan omdat anders de oppositie wat betreft het coronabeleid de poten onder de zetel van het Kabinet vandaan zal zagen en de geloofwaardigheid van de maatregelen verder zal verdampen. Ook kan er besloten om de huidige maatregelen te verscherpen, zoals helemaal geen niet noodzakelijk bezoek meer thuis en nog meer winkels dicht. Ik zie dat deze situatie tot zeker half mei zal voortduren. Gelet de weersomstandigheden van de afgelopen weken zorgt droge lucht voor een snelle verspreiding van allerlei virussen dus ook van coronavirussen. Na iedere wekelijkse toename moet je op een 4-6 weken verlenging rekenen van de maatregelen, maar kom je door het maartje dan leef je nog een jaartje. Volgens oude volkswijsheden was maart altijd de maand met de meeste grieppatiënten.

  1. Na de avondklok: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1336868110/juridische-chaos-rond-intrekken-avondklok-zo-zit-het dan ook maar de lockdown ter discussie? De strenge maatregelen vinden geen draagvlak meer. Waarom niet een beroep doen op ieders gezond verstand. Blijft thuis als je ziek bent of de eerste symptomen van corona vertoont. Laat je testen om redelijk zeker te zijn of je wel of geen corona hebt. Een beetje aandringen op sociale controle in je eigen familie- en kennissenkring zou de juiste maatregel zijn. Geen bezoekjes aan kwetsbare familieleden met keelpijn en een druipneus, dat zou de rode draad moeten zijn om corona te bestrijden. Plus wat maatregelen in winkels en horeca om verspreiding door contacten te voorkomen.

   Een volwassen samenleving is mans genoeg om zelf te constateren dat er teveel geliefden overlijden binnen te korte tijd. Dan zal de wal vanzelf het schip keren. Heb zelf altijd mijn kinderen gewaarschuwd om niet te ver de zee in te gaan. Of bij winterweer niet te vroeg het ijs op te gaan. Waarom op elke hoek van de straat een handhaver die ons moet behoeden voor domme fouten. Waar blijft het zelfbeschikkingsrecht van de zelfstandige mens anno 2021? Hoe snel kunnen we onze vrijheden inleveren. Hoe snel kan een democratie omslaan naar een technocratie. Is hier sprake van een causaal verband? Zijn hier de eerste lijntjes uitgelegd naar 2030, het streefjaar van het WEF?

   1. Een nuchter en wijs betoog, Gerrit. We hebben al eerder gezegd dat de machthebbers mogelijk met een dubbele agenda werken. De lockdown kan niet eeuwig doorgaan dus zullen ze snel met een exitstrategie moeten komen want het geduld begint op te raken bij de mensen. De eerste reacties van Rutte en consorten op de uitspraak zijn echter niet veelbelovend. Zonder het opheffen van de avondklok zullen de huidige maatregelen sowieso nog lang van kracht blijven.

    1. Toch weiger ik te geloven in een dubbele agenda van onze Haagse politici. Ik zie daar geen complot zitten, geen ministers die aan een touwtje hangen. Dat wordt vaak geroepen door complotdenkers, hoewel ik daar ook al makkelijk onder gerangschikt kan worden omdat ik anders denk dan de heersende opvatting. Onze ‘leiders’ zitten klem tussen de hogere machten in Brussel en de macht van de supranationals. Het is de agenda van het WEF. Er wordt verwacht dat er grote verdeeldheid ontstaat onder de bevolking door de aanhoudende lockdownmaatregelen.

     We zien het nu al in de zitting van het Gerechtshof waar de rechter is gewraakt in het proces over de avondklok. In allerijl moet een nieuw college van rechters worden gevormd om voor 21:00 uur een uitspraak te doen. De regering kronkelt zich in allerlei bochten om de bevolking aan de maatregelen te houden. Intussen duiken zorgelijke berichten op over nieuwe mutaties https://www.telegraaf.nl/nieuws/1096603803/live-rivm-zorgelijke-mutatie-van-britse-variant-in-nederland van het virus die juist tot verscherping van de maatregelen zouden moeten leiden.

     Kortom, chaos alom. Die chaos zal groter worden naarmate de rechtszittingen tegen de overheidsmaatregelen toenemen. Als processen door het kabinet worden verloren zal het uitroepen van de noodtoestand voor veel mensen geen waarde meer hebben. Mensen wijzen op rechterlijke uitspraken en gaan eigen rechter spelen als de regering dat ook doet. Winkeliers en horeca etc. zijn ten einde raad en krijgen meer begrip onder de bevolking voor hun voorstellen om hun winkels te heropenen, ondanks aanhoudende lockdown.

 3. Beste patriot @GW. Mooi dat u het desondanks opneemt voor Den Haag. Proficiat. Maar hebt u niet toevallig en stukje van de discussie gemist, ook op uw eigen, geliefde site? Of is het een kwestie van bewust wegkijken?

  Pieter Omzigt, bijvoorbeeld, staat geenszins bekend als complotdenker. Vanuit het eigen, besloten Haagse machtsbolwerk roept hij de ‘Haagse Kliek’ -inclusief de eerste persoon enkelvoud- ter verantwoording. Daarbij gaat het niet alleen om een scheve schaats van de Belastingdienst, maar om het compleet falen van de rechtsstaat in dit land, door het bewust uitschakelen van de grondrechten van de burgers.

  Is dat ‘slechts’ een momentopname? Nee. De ‘systemische weeffouten’ zijn structureel en worden al decennia gepraktiseerd. Dat blijkt ook nu, in de dans rond de avondklok.
  De uitspraak van de Voorzieningenrechter wordt geannonceerd als een rechtsstaat die optimaal functioneert. Maar als puntje bij paaltje komt ontstaat er geen breder inhoudelijk debat over nut, wenselijkheid, rechtvaardigheid en rechtmatigheid van het onderwerpgelijke kabinetsbesluit, maar wordt willekeurig, zelfs onwettig handelen van Den Haag geweten aan een VORMFOUT. Die door de ‘kliek’ makkelijk juridisch kan worden hersteld door middel van een nieuwe Noodwet, die – zoals gebruikelijk in NL – niet ter toetsing behoeft te worden voorgelegd aan de ‘onafhankelijke rechter’. Een eenvoudige Kamermeerderheid is voldoende om op de ingeslagen weg voort te gaan. Omissie opgelost.

  Zoek de arrogantie van de macht, met een grote minachting voor de rechten van de burgers, in de eerste plaats bij de ‘Haagse Kliek’ en niet steeds in ‘Brussel’ of bij de denkbeeldige macht van de ‘supranationals’.

  (P.S.: we gaan dit betoog niet wekelijks herhalen. Take it or leave it).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.