Corona voorbij? Weer terug naar normaal, terug naar het menszijn

Nu de zomer voor de deur staat en het voorjaar bezig is aan een goedmakertje voor de slechte meimaand raakt de massa weer hoopvol gestemd. Blij dat het einde van een “pandemie” in zicht is. Het Ministerie van Volksgezondheid roept bij monde van Hugo dat het vaccinatieprogramma z’n vruchten afwerpt, terwijl het andere geluid roept dat we net als vorig jaar een normale daling zien in besmettingen door de naderende zomer. Oké, laten we afwachten hoe het verloopt als we het najaar ingaan. Het is onmogelijk om nu een verwachting uit te spreken. De algemeen heersende opvatting is dat we mondiaal gezien nog midden in een pandemie verkeren omdat in ontwikkelingslanden met een hoge bevolkingsdichtheid de ‘pandemie’ nog niet onder controle is.

Loodzware griep

Of we nu moeten spreken over een “pandemie” dat laat ik in het midden, hoewel ik er voor kies om te spreken over een epidemie. Misschien is zelfs die benaming nog te zwaar. Het sterftecijfer is namelijk voortdurend naar beneden bijgesteld. De zogeheten IFR (Infection Fatality Rate) komt in verschillende berekeningen veel lager uit dan de 3,4 procent waar oorspronkelijk door de WHO voor was gewaarschuwd. Er komen cijfers voorbij met een nul voor de komma zodat we zouden kunnen spreken over een loodzware griep. Toch zijn nog altijd de maatregelen van toepassing zoals die voortvloeien uit de (tijdelijke) noodwet waarmee de Minister van Volksgezondheid belangrijke bevoegdheden naar zich heeft toegetrokken. Heeft te maken met de wereldwijde globalisering waardoor de supranationale organisaties zoals de WHO, de VN, WEF, IMF, EU, enzovoort veel zeggenschap kregen.

Belangenverstrengeling

De WHO heeft kort voor de uitbraak van de Mexicaanse griep in 2009 de definitie van een pandemie aangepast. De voorwaarde dat er eerst veel doden moesten vallen werd geschrapt. Hoe opvallend is het niet dat een aantal leden van een noodcommissie van de WHO, die de definitie aanpaste, sterke banden hadden met de farmaceutische industrie. Er is in dit verband al vaker gewezen op belangenverstrengelingen binnen de supranationale organisaties met z’n ongekozen bestuurders. Niet voor niets komen steeds vaker theorieën van complotdenkers op tafel waarvan wordt gezegd dat hun samenzweringstheorieën in het verstrijken van de tijd bewaarheid worden. Zo worden de aankondigingen in de Agenda 2030 van het WEF/VN nog veelal afgedaan als onzinnige borrelpraat van een elitair clubje die kantoor houden in Davos. Ondertussen worden de 17 SDG’s(Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) gewoon officieel in voorlichtingscampagnes aan de wereldburgers uitgelegd.

Wakker worden

Landsgrenzen vervagen, niet de lokale politici maar de bestuurders van VN, WEF, IMF, EU en WHO delen de lakens uit. Kijk hoe het Klimaatakkoord tot stand kwam, kijk naar het monetair beleid van de grote centrale banken(FED, ECB) en het IMF, kijk naar de mondiale vaccinatieprogramma’s en zie het grote plaatje. Landelijke overheden met hun democratische parlementen hebben weinig meer in te brengen sinds er wereldwijd tijdelijke(?) noodwetten zijn afgekondigd. We kijken reikhalzend uit naar het moment waarop deze resoluut worden afgeschaft. Voorlopig wordt alleen aan voorzichtig afschalen gedacht totdat de winter nadert en de griep weer z’n intrede doet, zoals altijd. Sinds 2020 hebben we covid-19 er bij gekregen die net als alle andere griepvirussen muteert. Heel toevallig(?) plakte de WHO daar de sticker ‘pandemie’ op. Alleen bij wakkere denkers zijn nu de lampjes gaan branden en wordt je een wappie genoemd.

Joden, Moslims, Oeigoeren, Wappies, oei(!)

Hoe onmenselijk is het om als wappie te worden bestempeld. Het feit dat mensen met een andere mening worden weg gezet als complotdenkers of wappies. Het is pure dehumanisatie, of zeg maar ontmenselijking. Daarvan kennen we meerdere vormen zoals bijvoorbeeld groepen moslims die in westerse landen worden achtergesteld of vernederd. In de hele geschiedenis zijn er talloze voorbeelden van ontmenselijking, kijk naar de Jodenvervolging in WO2, of zoals momenteel in China met de Oeigoeren gebeurt. Het is verontrustend om te zien dat we nu in deze coronacrisis een soortgelijke ontwikkeling zien. Een gezondheidscrisis die een maatschappelijke crisis dreigt te worden met economische ontwrichting als de maatschappelijke schade onze persoonlijke financiën gaat raken. We staan er bij, kijken er naar en ondernemen niets.

Netjes in de rij

We kijken smachtend naar onze overheid die o.l.v. Big Tech en Big Farma de gezondheidscrisis gaat oplossen en daarna via de SDG’s ons een gouden toekomst belooft. De nieuwe Gouden Eeuw is in aantocht, of moet ik spreken over de Nieuwe Wereld Orde. Moeten we wel gehoorzaam blijven en geen kritiek hebben op het beleid van ……… ja, van wie eigenlijk?  Vooral niet meedenken met andersdenkenden. Haal gewoon je vaccin en ‘verdien’ je vrijheid terug. Verdiep je vooral niet in de materie wat vaccins nu werkelijk doen maar voel je vrij en blij en stel je netjes op in de rij. Alleen op die manier is corona straks voorbij.

GW

9 reacties

 1. Hmm, het vaccinatiepaspoort is erdoor en dit zal verder worden opgetuigd naar een social credit paspoort. Normaal, nee, het gaat nu pas beginnen. De klimaatwaanzin, woke, stikstof, whatever, oh ja, ufo´s staan inmiddels ook volop in de belangstelling. Van de ene verzonnen crisis naar de andere totdat de samenleving onherkenbaar is; we zullen niets bezitten maar toch gelukkig zijn.

  1. Ach ja, ik eindigde mijn column met een vrij en blij gevoel. Ga een weekje er tussenuit, verkeerde op het einde van mijn column al in vakantiestemming. Wil me voorlopig niet verdiepen in die ellende van een testsamenleving met social credit paspoort en zo. Eerst stap ik in mijn ufo en zoef ik weg naar het zonnige zuiden…

   1. Geniet van je vakantie. Inzake de ufo; buitenaardse wezens vragen na landing aan de eerste mens die ze tegenkomen of deze hun wil meenemen naar zijn leider. Daarop zegt de mens; prima maar onder de voorwaarden dat jullie hem meenemen.

  2. +1, u ziet het goed. De wereld wordt geregeerd door machtgeile psychopaten. En het volk, welk volk… oh die schaapjes die zich naar de slachtbank laten brengen.
   Op een paar na, die allang wakker zijn. Die wappies dus.

  3. Ja, stel het je vast voor. Dat de hele politiek correcte goegemeente in dit land, links-liberaal stemmend met eigen huis, hypotheekje, elektrische fiets, enz. onteigend is. Vervolgens opgehokt wordt in 3×4 kamertjes in smart woningen, aangesloten op the internet of things, in smart cities en een blokjescode op je voorhoofd.
   Het platteland verdwenen, boeren verdwenen, dorpen verdwenen, maar wel volgebouwd met zonnepanelen en windmolen van Frans T.
   O ja, voor de nog levenden, ieder jaar een paar injecties, zodat we snel afscheid kunnen nemen als u met pensioen mag. Veel plezier toegewenst en de groeten van Klaus S.

 2. Wie én ‘de ziekte’ ontkent én de bestrijding ervan afkeurt rent voortdurend als een wapperende wappie doelloos langs de zijlijn.

  Als ‘de ziekte’ an sich (‘pandemie’ of ‘epidemie’, de aanduiding doet er niet toe) voldoende is aangetoond, blijft als speerpunt van de aandacht alleen de bestrijding over. Én de eeuwige ‘strijd’ tussen de ‘reguliere’ en een ‘alternatieve’ aanpak, die in feite allang is beslecht in het voordeel van het ‘industriekartel’ van farmacie/chemie en verantwoordelijke overheden. Daarop is het gehele, internationale gezondheidswezen gebaseerd.

  De ‘kwakzalvers’ hebben afgedaan.
  Toch vragen ook deskundigen uit de ‘reguliere’ school zich bezorgd af waarom bij de corona massavaccinaties op een gehaaste en riskante manier met kanonnen op muggen wordt geschoten, terwijl de ontwikkeling, c.q. toepassing van een meer gerichte, individuele, medicatie en behandeling van ziektegevallen blijkbaar geen hoge prioriteit heeft.

  Moet daaruit de conclusie worden getrokken dat de covidaanpak internatonaal minder op zorg- dan op systeemrelevantie is gebaseerd?

  1. Citaat: “Moet daaruit de conclusie worden getrokken dat de covidaanpak internatonaal minder op zorg- dan op systeemrelevantie is gebaseerd?”

   Ik schrijf al vaker over het grote (internationale) plaatje dat steeds duidelijker zichtbaar wordt. Het draait allemaal om de macht van het grote getal. Veroorzaakt door globalisering, schaalvergroting, multinationals, open grenzen, supranationale organisaties, VN/WEF, WHO, WTO, EU, enzovoort. Sinds het vervagen van de landsgrenzen is het kapitaal op zoek naar meer. Er ging een nieuwe wereld open voor grootdenkers. Het zit in het systeem, de verbinding der delen. Wat is er nu mooier voor multinationale bedrijven dan de tentakels spreiden over werelddelen. Een plandemie is voor Big Farma (en Big Tech) de ideale gelegenheid om het ‘industriekartel’ van farmacie/chemie mondiaal uit te rollen over een angstige bevolking.

   Waar is de Hollandse nuchterheid gebleven om je eigen gezondheid te controleren. Ooit nam ik zelf de beslissing om thuis te blijven bij griep, ik ging niet eens naar de dokter. Nu moeten we massaal gaan testen als we kerngezond zijn wanneer we ons willen verplaatsen over landsgrenzen of toegang willen krijgen tot evenementen.

   Wanneer vallen de volgende mondkapjes-zwendelaars en de test-kits cowboys door de mand? Wat wordt de nieuwe functie van Hugo de Jonge als hij de politiek verlaat? Valt bijna te raden. Enzovoort, enzovoort.

 3. Het gaat natuurlijk echt niet om deze nepgriep op de achtergrond speelt
  waar overheden/banken mee bezig zijn en dat is de schuld jubilee die er aan zit te komen. De meest fantastische zaken worden in de media gepropageerd
  woke, virus, klimaat etc. allemaal om te versluieren wat er echt aan de hand is.

  Vandaar dat wef/bis in opdracht van haar meesters gewoon ronduit verteld je zal niets bezitten en gelukkig zijn. Wat een sarcasme want ze weten precies wat er aan zit te komen. Meerderheid van de bevolking houden ze mooi bezig
  met deze griep hoax en spuiten ze veel oudjes weg dat scheelt ook weer veel geld. Een experimenteel vaccin wie kan dit nu goedkeuren dat hebben we nog nooit meegemaakt. En ja gezondheid daar ben je zelf verantwoordelijk voor en niet de overheid we zullen dus de overheid keihard moeten terugfluiten en onze macht over eigen gezondheid moeten terugnemen.

  Maw bereid je voor wat goud/zilver en wat crypto,s en wacht mooi aan de zijlijn af hoe het schulden kaarten huis implodeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: