Coronavirus, Coronacrisis – gaat dit ooit nog over?/Derde Coronagolf in de maak

Gaat het Coronavirus dat onder de mensheid woedt en mensenlevens verwoest record na record, ooit nog verdwijnen? Als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon? Niet wanneer we als burgers voortdoen zoals we bezig zijn. Door bij de minste daling van de cijfers over besmettingen en overlijdens te willen ons leven van voorheen terug oppakken. Want geloof ondergetekende en een handvol wetenschappers en intelligente commentatoren: dat leven komt nooit meer terug. Ergens temidden van de eerste Coronavlaag schreven we op Biflatie: this too shall pass. Ook dit zal overgaan. Vandaag, einde november 2020, zijn we daar niet meer zo zeker van. Zoals het er nu naar uitziet wacht de wereld een derde Coronagolf: noem het de Kerstgolf. 

Blij dat ik geen politicus ben

Want de eerste taak van een overheid is toch alle burgers beschermen. Ze behoeden voor allerlei soorten onheil. Van een bezetting door een vreemde mogendheid (cf. Wereldoorlog II) tot een vijandig virus dat jong en oud treft, zoals dit Coronavirus/COVID-19. De nieuwbakken president-elect van de VS, Joe Biden, benoemt het zoals het is: ´´We are at war with the virus, not with one another´´. The New York Times:´Mr. Biden delivered a raw, empathetic and optimistic address to Americans, urging them to “hang on” as they faced a long, hard winter and with coronavirus cases spiking across the country.´ Vlak voor een van de grootste Amerikaanse feestdagen, Thanksgiving, kent het land het hoogste aantal doden in één dag. Nochtans geven miljoenen Amerikanen aan dat ze het vliegtuig zullen nemen om dit familiefeest tezamen met hun naasten te vieren. Zoals Nederlanders bijvoorbeeld welkom blijven op Curacao. Ja hoor! Wel stijgt het aantal besmettingen op het eiland dramatisch. Maar reizen moet kunnen. De burgers eisen het! Neem een Nederlander, of Belg, of Amerikaan vooral zijn vakantie niet af, want dan zwaait er wat! 

´Gaat heen en vermenigvuldig het virus´

Staat er in de Bijbel´gaat heen en vermenigvuldigt u´; dan interpreteren we dat vlak voor de zogenaamde Kerstgolf, de derde besmettingsronde die de wereld gaat treffen, anders. ´Gaat heen en besmet u´. Besmet uzelf en anderen. Zijn we dan helemaal besotemieterd? Zoals het zootje verwarde geesten dat ´de Anti-vaxxers´ als groepsnaam kreeg. Of ´Viruswaarheid´, met de meest onwaarschijnlijke complottheorieën, wat ook niet bepaald constructief werkt hoor, jongens en meisjes, hmm? Want natuurlijk zijn we met 17 milljoen experten, dus wie luistert er nu nog naar de wetenschap?! Wanneer effectief een vijfde of zelfs een vierde van de bevolking gaat weigeren zich te laten inenten – mensen waar gaan we dan naartoe? Regelrecht richting de Hel van Dante of die van Hiëronymus Bosch? Denken we dat Corona anders ooit nog uit de wereld zal gaan? Zoals wereldautoriteit op het gebied van virussen professor Paul Piot nog stelde eerder in 2020:

‘We are only at the beginning of the coronavirus pandemic’

Afgelopen juni wist dit Belgische genie nog niet dat de koffers van miljoenen burgers wereldwijd, ´vakantiegangers´ genoemd voorheen, permanent klaar staan bij hun voordeur. Om bij het minste geringste van dalende Coronacijfers de deur uit te rauzen, richting de dichtsbijzijnde luchthaven. Dalende cijfers van besmettingen en overlijdens? Op zijn best betekent dat dan een afname van de stijging! Hoera, ook het virus heeft haar koffer reeds gepakt. Koffer gepakt? Om vlugvlug even een buurland een onwelkom bezoek te brengen ja? Mensen mensen, zo gaan we nooit van deze vreselijke pandemier verlost raken. Want het migreert, het muteert, maar verdwijnt niet echt. De cijfers? 60,7 Besmette personen wereldwijd d.d. 26 november 2020 and counting. 1,4 Miljoen doden and counting

Blijf in uw kot

U vertrouwt de werking en/of bijwerkingen van een vaccin tegen Corona niet? Dat is uw goed recht, en misschien is het allemaal toch niet ´94,4 procent effectief´, of 95 procent of zelfs maar 70. Maar de vrees is reëel dat we zonder helemaal nooit meer onze medeburgers kunnen vertrouwen. Een hand geven aan een zakenrelatie, een kus op de wang tijdens een receptie? Een relaxerend bezoekje door eenzame heren aan een prostituee of sexwerkster of hoe moet je ze vandaag alweer noemen? Vergeet het, want nooit zullen we nog zeker zijn dat die ander niét besmet is. Sla dan ook maar in het groot een voorraad mondkapjes in, want die voor neus en mond dragen wordt permanent. Maar laat ons het weinige verstand dat we in deze toch nog moeten hebben ook gebruiken. Handhygiëne, afstand houden en dat mondkapje ook dragen dus. En in ieder geval, zoals in het buurland de uitdrukking/dringende raad van overheidswege luidt: ´Mensen, blijf in uw kot´!

4 reacties

 1. Joost, waar blijven je verhaaltjes over de BC nu.
  Of staat de cryptozeepbel op knappen?
  BC in een paar uur Min 12% en nog geen bodem dat gaat wat worden de komende dagen.

  1. Wordt een mooie toekomst. Ik zag een streefbeeld van het WEF voorbijkomen en las:
   -geen bezit
   -geen schuld
   -iedereen een basisinkomen
   -geen privacy
   -geen sociale contacten
   -geen identiteit
   -ieder jaar vaccinatie(s)
   -chip aangebracht/ingebracht
   -kinderen vervallen als eigendom aan de staat
   -sociaal punten systeem
   -crowd control netwerk (in de breedste zin van het woord)
   -iedereen orgaandonor
   -reisbeperkingen
   En……

   -vastgestelde maximale ouderdom…….

   Prachtig uitgedokterde voornemens. The Great Reset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.