Coronavirus/COVID19: Ook Frankrijk in Lockdown – Wanneer volgt Nederland?

1

Frankrijk is sinds zaterdagavond 14 maart in lockdown. Alle restaurants, cafés en andere winkel moeten de deuren sluiten. Spanje van zelfde laken een pak. De situatie in Europa wordt met de dag penibeler. Denemarken sluit de grenzen. In Italië kwamen er in één dag 3500 bij en tevens vele nieuwe doden (nu in totaal bijna 1500).

‘De scholen moeten dicht in Nederland’

In Nederland wordt de noodklok geluid door medische specialisten (Federatie Medisch Specialisten (FMS). De scholen moeten volgens hen per direct sluiten om verdere besmettingen van het coronavirus te voorkomen. De specialisten wijzen op de situatie in Brabant. Daar is het in ziekenhuizen code rood. Op zondag is er crisisoverleg en we durven al bijna met zekerheid te zeggen dat alle scholen vanaf maandag dicht zullen blijven.

Heel veel besmettingen niet in cijfers meegenomen

Er zijn waarschijnlijk al duizenden besmettingen in Nederland nu patiënten met lichte verschijnselen niet meer op Corona worden getest. Het RIVM deelt de cijfers wel, maar dat zijn natuurlijk helemaal niet de ECHTE cijfers. Naar schatting liggen er nu 50 mensen in Nederland op de IC door het coronavirus. Meer dan de helft van die patiënten in onder de 50 jaar, zelfs zo jong als 16 jaar. Het gerucht dat het dus alleen een gevaar is voor de oudere generatie kan de vuilnisbak in. Meer updates volgen.