Coronavirus/COVID19: Ook Frankrijk in Lockdown – Wanneer volgt Nederland?

Frankrijk is sinds zaterdagavond 14 maart in lockdown. Alle restaurants, cafés en andere winkel moeten de deuren sluiten. Spanje van zelfde laken een pak. De situatie in Europa wordt met de dag penibeler. Denemarken sluit de grenzen. In Italië kwamen er in één dag 3500 bij en tevens vele nieuwe doden (nu in totaal bijna 1500).

‘De scholen moeten dicht in Nederland’

In Nederland wordt de noodklok geluid door medische specialisten (Federatie Medisch Specialisten (FMS). De scholen moeten volgens hen per direct sluiten om verdere besmettingen van het coronavirus te voorkomen. De specialisten wijzen op de situatie in Brabant. Daar is het in ziekenhuizen code rood. Op zondag is er crisisoverleg en we durven al bijna met zekerheid te zeggen dat alle scholen vanaf maandag dicht zullen blijven.

Heel veel besmettingen niet in cijfers meegenomen

Er zijn waarschijnlijk al duizenden besmettingen in Nederland nu patiënten met lichte verschijnselen niet meer op Corona worden getest. Het RIVM deelt de cijfers wel, maar dat zijn natuurlijk helemaal niet de ECHTE cijfers. Naar schatting liggen er nu 50 mensen in Nederland op de IC door het coronavirus. Meer dan de helft van die patiënten in onder de 50 jaar, zelfs zo jong als 16 jaar. Het gerucht dat het dus alleen een gevaar is voor de oudere generatie kan de vuilnisbak in. Meer updates volgen.

Eén reactie

  1. Artsen in Italië moeten kiezen wie ze behandelen omdat er niet meer genoeg ziekenhuisbedden zijn en stervende patiënten telefonisch afscheid moeten nemen omdat het besmettingsgevaar te groot is. “Dat zeg ik niet om paniek te verspreiden, maar omdat ik nog altijd mensen tegenkom die de ernst van de situatie niet inzien
    De verklaring waarom er in Duitsland tot nu toe veel minder doden zijn gevallen is dat ‘er verschillende strains van SARS-CoV-2 circuleren, die vooral in besmettelijkheid verschillen en aparte ziekten veroorzaken: Covid-19A, Covid-19B, -19C, etc..,’ aldus Wathelet. ‘Ik schat dat er op dit moment zo’n 5 tot 6 verschillende varianten over de wereld gaan.’Helaas komt de variant in België en Nederland voornamelijk uit Italië, en niet uit Duitsland. ‘Daarom is de CFR van 37% in Italië zo zorgwekkend. Zelfs als het definitieve aantal wordt gereduceerd, dan zal het waarschijnlijk nog niet dalen tot 0,7%.’
    Hoe kan het dat het virus al binnen 4 maanden gemuteerd is: Virussen zijn altijd aan het muteren. Zeker RNA-virussen zoals het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. Als een persoon wordt geïnfecteerd met dit virus vermenigvuldigt het zich in de luchtweg. Iedere keer dat het virus dat doet, vinden er ongeveer zes genetische mutaties plaats, zegt viroloog Ian Jones van de Universiteit van Reading in het Verenigd Koninkrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: