Tja, in plaats van massaal cryptomunten te verkopen (wie zijn ze, waar zitten ze, de boosdoeners, zij met de zwakke handjes?) Zouden we ze beter massaal inslaan! Kan het zijn dat weinigen gelijk hebben en de meerderheid ongelijk? Ja natuurljk, ’t gebeurt alom, altijd en overal. Een van onze vaste persoonlijke motto’s is dan ook: de meerderheid heeft altijd ongelijk! Beetje provocerend natuurlijk en daarom ook meer een boutade, maar soit. Het gaat erom dat, met de markten al overspoeld met fiatgeld, er een tsunami aankomt. Jawel, van veel méér van dergelijk funny money. Nog meer de waarde, de koopkracht ervan ondermijnend. Terwijl als er nu één waarde is die bijna of straks inflatieloos is, zijn het wel digitale munten. Dus? 

Vertrouwen zoek

Beincrypto is van mening dat de war on oil, de oorlog om olie waarover Biflatie eerder berichtte, uitgesproken kansen biedt voor de cryptowereld. ”Digital currencies are lauded for being able to draw in the world’s unbanked — which can greatly increase financial inclusivity and bolster the global economy. A sudden oil price war and the coronavirus pandemic have battered both the markets and public confidence in the Middle East. With indices and oil prices dropping, there should be no better time for digital currencies to take hold. Omwille van schade aan economieën, bedrijven, beurzen. Zo won de hoofdindex van Koeweit in 2019 nog 32 procent. De beurscrash van maandag 9 maart 2020 zette die gelijk op min 18 procent. Zo vlug kan het gaan eens het vertrouwen der beleggers zoek is. Eens twijfel, angst en onzekerheid hoogtij vieren.

Een bank vooruit

De BIS, Bank for International Settlements, schreef onlangs nog een rapport over de unbanked. Degenen zonder bank. (En dan bedoelen we niet een zitbank of bankstel.) Vooral in het Midden-Oosten en Afrika moet tot wel 50 procent van de bevolking het zonder reguliere bankrekening stellen. Onder de vrouwelijke bevolking aldaar liggen de cijfers nog hoger, met respectievelijk 64 en 60 procent. Beincrypto wijst erop dat hier een enorm onaangeroerd potentieel zit. Een andere reden dixit de site om cryptomunten te kopen, is dat ze niet gecorreleerd zijn met andere waarden, andere markten. Ze stijgen en dalen op hun eigen merites enerzijds. Anderzijds kunnen ze relatieve veiligheid bieden in woelige tijden. Ondergetekende is het een raadsel waarom digitale munten mee crashten met aandelen, op 9 maart jl. Alsof ze daar ook meer één mallemoer mee te maken hebben. Noch met het Coronavirus. Het enige wat we kunnen bedenken is dat ook de eigenaars van crypto, de meerderheid toch, even dachten dat de wereld ging vergaan. Dat is vandaag, 10 maart 2020 ook weer fout gebleken. Bij leven en welzijn, uw dienaar, Joost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: