Er heerst een triest sfeertje in ons kikkerlandje. Al bijna een jaar worden we onderdrukt door een virus. Ja, gewoon een virus. Niet een gewoon virus maar een minuscuul organisme, nog kleiner dan een bacterie, die het land heeft ingenomen en alles en iedereen onder druk zet. Even laten doordringen, iets wat kleiner is dan een bacterie zet niet alleen een klein polderlandje op z’n kop maar de hele wereld. Niemand om mij heen heeft dit ooit eerder meegemaakt, of het moeten al de oudjes van boven de honderd zijn die de Spaanse Griep hebben overleefd in 1919. Ze zullen het zich niet herinneren want ze lagen in de wieg of maakten hun eerste stapjes.

Steeds weer die ‘great reset’

Hoe het ook zij, we zijn overvallen. De wereld staat stil. We leven in een moderne wereld waarin de technologische vooruitgang de mensheid voorbij snelt. We zijn het digitale tijdperk al voorbij en kijken uit naar de robotisering. De evolutie staat niet stil, onder leiding van ‘Big Tech’ wordt de mensheid een nieuw tijdperk ingeloodst van eeuwige gelukzaligheid. De puppets van het WEF hebben het ons al vast beloofd. Als Elon Musk al een chip implanteert in apenhersens, dan gaat het gebeuren. Eerst nog even een “Great Reset” onder regie van het WEF en daarna hosanna. Er is zoveel over geschreven dat we er bijna in geloven. Voorlopig nog in harmonie op onze tanden bijten. “Alleen samen krijgen we corona onder controle,” zo luidt de slogan van de overheid en hun mediakanalen. Als we ’s avonds braaf voor de TV luisteren naar wat het Journaal, Jinek en OP1 ons aanbevelen en ons netjes gedragen zal het zeker goed komen.

Drie procent reductie

Wees niet bevreesd, straks weten we de clou. Onze topviroloog, Marion Koopmans is samen met andere toppers op onderzoek uit in China. Daar waar het virus ter wereld kwam en zich met de snelheid van het geluid van een Boeing 747 verplaatste naar alle uithoeken op onze aardkloot. Ineens werden we massaal wakker geschud door panische regeringen die het zomaar nodig achtten om hun burgers te beschermen. Want daar zijn ze toch voor? Hebben alle goeds met ons voor. Vooral met onze gezondheid natuurlijk. Stel je voor dat er 3 procent van de wereldbevolking overlijdt, zoals de eerste inschatting was van het WHO, dan is dat dramatisch. Voor wie? Voor de slachtoffers toch? Even doordenken. Als de wereldbevolking met 3 procent wordt gereduceerd dan zou dat slecht zijn voor de economische groei. De economie groeit alleen als de bevolking toeneemt. Bij een krimpende bevolking heb je minder nodig van alles. Dus minder vraag naar goederen, minder productie, lagere winsten, minder vraag naar aandelen van The Big Tech, de multinationals, enzovoort. Kortom, slecht voor het verdienmodel van de elite. Althans, zo is de theorie van sommige denkers.

Geen wereldramp

Mensen die deze theorie aanhangen worden weg gezet als complotdenkers. Daarvan zijn er al te veel. Er gaat ook een andere theorie rond. De aanname dat de wereldbevolking juist moet krimpen om vernietiging van onze aardkloot te voorkomen. Er ligt namelijk een Klimaatakkoord waarin draconische maatregelen zijn aangekondigd om ons te redden van de ondergang. We zijn namelijk op weg onszelf te vernietigen. We zijn met teveel. Tsja, dan weet ik het niet meer. Nu zitten we thuis voor de buis of stil in een hoekje na te denken hoe het verder moet. Coronamoeheid heet dat. Opgesloten achter de voordeur door onze leiders die ongeacht de minder dan verwachtte coronasterftecijfers het nodig vinden om de economie volledig plat te leggen. Geen 3 procent, maar slechts 0,23 procent van de wereldbevolking overlijdt aan corona. Het is meer dan bij een heuse griepgolf maar geen wereldramp. Er wordt voorbij gegaan aan de gedachte dat een mens sterfelijk is. Alles wordt uit de kast getrokken om ouderen en zwakkeren iets langer onder ons te houden. Een prima gedachte als het gaat om iemand uit je familiekring, of om jezelf. Maar is het idee hierachter wel zo sociaal? Dat is een discussie die ik in de media nog niet voorbij heb zien komen.

8,5 Miljard is teveel

Als ik de TV inschakel wordt ik knettergek van de beelden van injectiespuiten en die vaccinatieshow die de hele avond de kijkers doet sidderen van angst. En weer zeg ik, ik ben coronamoe. En vraagt u mij niet of ik het nog kan volgen. Wordt er een spelletje gespeeld achter de schermen? Het stikt van de theorieën op de alternatieve onlinemedia. Er zou bijvoorbeeld een complot bestaan om de wereldbevolking te reduceren en daarvoor hebben ze een virus op de vuile vismarkt in China uitgezet. Valt daar niet direct op. We zijn met meer dan 7 miljard en in 2030 met 8,5 miljard op deze vuile aardkloot. Teveel volgens sommigen. Maar wacht even, waarom dan massaal de wereldbevolking redden met een veelheid van vaccins van verschillende beursgenoteerde farmaceuten? Zit daar een andere theorie achter? Zegt u het maar. Ik ben de weg kwijt.

Prik mij maar lek

Ik twijfel. Welk vaccin krijg ik straks voorgeschoteld. Is het dat rose kleurtje van Pfizer, is het die gele van Moderna, is het die blauwachtige van Sputnik? Ja, van Putin dus. Prik mij maar lek. Ik weet het niet meer. Ik zie alleen die chaos en paniek van over elkaar heen buitelende politici met een minister die het allemaal even zou regelen met zijn ambtenaren. Een vaccinatieshow op TV en steeds meer twijfel onder het volk. Welk kleurtje krijg ik? En wanneer moet ik weer? Over 6 weken, of na een half jaar wanneer het spul is uitgewerkt en een nieuwe virusvariant op de markt is gezet? U merkt het al, ook deze jongeheer is besmet met complotgedachten. Ik verlang naar een verdovend middel, ik wil een spuitje met dat kleurloze spul waarmee je de mooiste kleuren in je dromen voorbij ziet komen.

GW

16 reacties

 1. Ik hunker naar meer info voordat ik mij laat vaccineren. Wat zijn de bijwerkingen op korte termijn en op langere termijn. Hoe lang werkt het vaccin eigenlijk (moet ik elke 4 maanden opnieuw een prik? Is er verschil tussen de verschillende leveranciers? etc…) Iedereen heeft wel een effectiviteispercentage maar wat zegt dat nu eigenlijk. Hoe dodelijk is het virus voor mij persoonlijk (is het pas echt gevaarlijk boven de 75 jaar ouderdom of moet ik mij op mijn 50ste ook al heel veel zorgen maken). Wat zijn de ervaringen in Israel. ik dacht dat men daar al heel wat mensen heeft gevaccineerd en daar zouden heel wat cijfers dus beschikbaar moeten zijn (waarom zien we hier weinig tot niets over in de krant of op de TV?). Hoe zijn de cijfers qua imminiteit bij de reeds gevaccineerde zorgentra en hoeveel mensen raken daar nu nog besmet. Hoe zit het nu met de goedkeuringsformaliteiten (schijnt dat eeanogal vluchtig is goedgekeurd (soort van emmergency procedure)….wat houdt dat in.

  Ik mis dus duidelijk een open debat, een gefundeerde analyse. Je zou denken dat onze MSM hierop zouden springen (en dus ons duidelijk en objectief zouden informeren) maar ondanks mijn verwoede pogingen om data te achterhalen lukt me dit dus niet. Wordt er nu van mij verwacht dat ik mij laat vaccineren met zoveel onduidelijkheid? mmmm

  1. Het is geen vaccin in de traditionele zin.
   Het is genetische manipulatie.
   En eenmaal in je lichaam is er geen weg terug.
   Het is ook nog nooit geprobeerd.
   Dit hele “vaccin” net als dat je een hele woonwijk tot op de grond afbreekt omdat iemand een giftige spin zag, die in werkelijkheid een gewone wolfspin blijkt.
   Leef en eet gewoon gezond, en je loopt geen risico.

   https://rumble. com/embed/vagrvv/?pub=4

 2. Pierre Capel is geen voorstander van genetische modificatie (DNA- en RNA-vaccins), hij beschouwt dit niet als vaccinatie. https://www.youtube.com/watch?v=841w-vLIeaU&feature=emb_logo Maar geen probleem, er blijven nog een zevental soorten vaccins over. https://www.youtube.com/watch?v=841w-vLIeaU&feature=emb_logo Mogelijk moeten de beste vaccins nog gaan komen.
  De discussie of het wenselijk is dat we tegen elke prijs almaar ouder worden is natuurlijk heel relevant. En moet je dan ook kijken of die extra jaren kwaliteitsvol zijn of niet. Voor mezelf heb ik uitgemaakt dat als ik alleen maar een last ben, veel geld kost en er zelf niets aan heb, ik beter kan verdwijnen. Laat dat maar rap gebeuren zullen enkele lezers denken.

 3. Schiet mij maar lek: https://www.nu.nl/coronavirus/6114695/belgie-laat-kappers-eerder-dan-verwacht-weer-knippen-om-welzijn-te-vergroten.html

  Nee, nou wordt ie mooi. Kappers mogen open om het welzijn van inwoners te vergroten. Dan moet je ook de kroegen, restaurants en direct alle winkels openen. Wat een grapjurk die Alexander de Corona. Tik van de Croo gehad neem ik aan.
  Wordt nu echt duidelijk dat ministers en hun adviseurs de weg kwijt zijn.

  1. Idem.
   Ger, wees niet bang, je hoeft geen spuit. Een kalmerend pilletje is in jouw geval beter, en een wandeling over de mooie Drentse hei.

  1. Niet alleen in NL chaos, ook bij de buren laait de discussie over vaccins op: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/509441/EU-versinkt-im-Impfstoff-Chaos-Staaten-bitten-Brexit-Briten-und-Russland-um-Hilfe

   Je zal maar geïnjecteerd zijn en steeds meer van die alarmerende berichten voorbij zien komen. Krijgen we straks de verhalen van de spijtoptanten die, behalve de spijt van tattoo met injectiespuit, ook spijt krijgen van deelname aan het vaccinatie-experiment.

 4. “…slechts 0,23 procent van de wereldbevolking overlijdt aan corona”‘. “Laat dat even tot u doordringen”.

  Wel de spreiding en de aantallen dodelijke slachtoffers van een wereldoorlog, maar: “Geen wereldramp”?

  “Althans, zo is de theorie van sommige denkers”.
  En dan zijn er natuurlijk nog veel meer andere ‘denkers’.
  Wat denkt en beoogt de schrijver eigenlijk zélf, met zijn gesuggereerde, tegenstrijdige scepsis, terwijl hij angstvallig de achterkant van de eigen tong verbergt?

  Zeg gewoon klip en klaat wat je op je lever hebt.

 5. U beschrijft exact het ware probleem.
  Citaat: “En dan zijn er natuurlijk nog veel meer andere ‘denkers’.”

  Precies, zoveel denkers zoveel meningen. We leven in een vrije democratie waar we gewend zijn in vrijheid te leven en waar we onze eigen mening nog altijd in vrijheid mogen spuien. Dat betekent dat een deel van de bevolking gewend is om zelfstandig te denken en niet direct van plan is om in tijden dat een noodwet is afgekondigd slaafs de bevelen van de overheid te volgen.

  Wat ik met de achterkant van mijn eigen tong betoog is voornamelijk de twijfel die rijst over de in grote haast ingevoerde maatregelen. Daaronder zijn diepgaande vaccinatieprogramma’s die in een experimentele fase verkeren. Dan zou enige bedenktijd niet verkeerd zijn. Haastige spoed is zelden goed! Dat denk ik uit de grond van mijn lever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: