Correctie in bitcoin: what goes up must come down

We kregen privé van enkele cryptobeleggers-abonnees de vraag wat er aan de hand is met bitcoin et al. vanochtend. Omdat wij met een team 7/7 beschikbaar zijn voor onze leden, formuleren we een antwoord op deze vraag. Zondagochtend, 18 april 2021, wanneer heel de wereld (nou ja…) nog slaapt, uitslaapt? Jawel, want crypto never sleeps. Alle cryptoplatformen en -beurzen blijven altijd open. En ondergetekende is dan ook 7/7 waakzaam, alert op wat er zoal in die crypto/blockchainwereld gebeurt. Dit was zo één van de verontrusten met zijn vraag, en daarop volgt ons hopelijk geruststellende antwoord.

´Joost,
Wat was er aan de hand een aantal uren geleden. Alles klapte behoorlijk
in elkaar. BTC eerst en de rest er achter aan.
Of is dit het begin van het einde?
Gr T´

Beste T, als je in de meest volatiele (maar ook meest lucratieve) financiële markt ter wereld zit, en je zit daar al een poos in, dan mogen correcties zoals er deze ochtend één plaatsvond geen verrassing zijn. Heel veel crypto´s waren gewoon te snel te hoog gegaan, en dan is elke reden goed voor winstnames. Dat is wat ook gebeurde en het startte in Azië. Onze tijd 03:00-03:30 vannacht. Nee hoor T, nooit reden tot paniek(verkopen) alhoewel verkopen andere verkopen aantrekken. Wanneer er zoveel longs in de markt zitten, posities die erop speculeren dat de koersen NOG hoger gaan op korte termijn, worden die daardoor automatisch geliquideerd. Dit soort automatische verkopen (heel veel handel gebeurt dmv algoritmes ingesteld in computers, typisch voor grote handelaars die hun posities willen beschermen, de winst die ze reeds behaald hebben beschermen) trekt dan nog meer verkopen aan. Dan wordt er door de commentatoren (en De Crypto Belegger is buiten marktspeler ook commentator, zij het voor een select aantal ernstige cryptobeleggers, abonnees zoals u er één bent) naar redenen gezocht.

Redenen voor bitcoin correctie

Pas op: soms IS er gewoon geen reden behalve toevallig een groot aantal spelers dat winst van tafel neemt. Herinner u beste T dat DCB er de laatste tijd vooral, regelmatig aan herinnert dat ´van winstnemen nog niemand armer is geworden´! En als je dan naar een aanleiding zoekt voor deze golf van winstnames, dan vind je het volgende;

´Bitcoin fell as much as 15.1% on Sunday. Several online reports attributed the plunge to speculation that the U.S. Treasury may crack down on money laundering that’s carried out through digital assets. The token traded at $55,391.51 as of 1:25 p.m. in Singapore on Sunday, after declining to $51,707.51 earlier.´

Nerveus

Er was nog het interview op 16 april jl. dat in de gedachten van die spelers kan terugkomen, waarin de CEO van Kraken, prominente Europese beurs, waarschuwde voor (Amerikaans) overheidsingrijpen. Wanneer de berichten over fraude met crypto´s en mogelijke belastingontduiking blijven komen. Vanuit die hoek is de hele cryptowereld toch kwetsbaar hoor.

Dan was er Turkije dat zopas meldde cryptobetalingen te gaan verbieden… Dit maakt de markt dan nerveus, en wanneer enkele grotere spelers te nerveus worden en beginnen met winstnemen – we merken het gevolg dan vanochtend. Samengevat is er geen enkele reden tot paniek, wel moeten we steeds het gedrag van BTC, bitcoin in het oog houden. De koers is verdubbeld sinds het begin van het jaar T; als je dan spreekt van te vlug te hoog gaan…? Die koers moet als het goed is redelijk snel herstellen. En dat gebeurde en gebeurt inderdaad, er ligt een grote steun voor de bitcoinmarkt rond 50-55.000 dollar. 

Hodlers

Op Tradingview.com zien we de live koers en sinds vanochtend toont die als uitersten: 51541.16 — 60433.81. Op moment van schrijven – nú dus, 09:15 Europese tijd – is dat 56.000 dollar. Die daling moet even verteerd worden, da´s ook begrijpelijk en dat gaat kort of langer duren. Een dag. twee dagen… Ook zijn weekends nogal eens de tijd van de week waarin er wat ongewone bewegingen plaatsvinden. Dit alles, beste T, is ons antwoord. Voor hodlers (kopen-en-houden) geen enkele reden tot paniek, de Grote Beweging Opwaarts is nog lang niet voorbij hoor! Maar af en toe corrigeert die, pauzeert die ook. Dit is zo´n moment. Wie dan naar onze vaker herhaalde raad heeft geluisterd om toch af en toe wat winst van tafel te nemen, zit dubbel goed. Geniet nog van je zondag! Beste groeten, Joost voor De Crypto Belegger PS. We komen hier uiteraard op terug in de Cryptonieuwsbrief, die van maandag tot en met vrijdag het laatste crypto/blockchain nieuws brengt, gratis voor iedereen die zich hier opgeeft.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: