Crisis kost wereldwijd 20 miljoen banen

0

De economische crisis heeft tot dusver geleid tot een wereldwijd verlies van minstens 20 miljoen arbeidsplaatsen. Bij een voortijdig einde van de economische steunmaatregelen kunnen nog eens 43 miljoen banen in gevaar komen. Dit blijkt uit een rapport van de International Labour Organisation (ILO).

Volgens de ILO verkeren in de 51 onderzochte landen ongeveer 5 miljoen arbeidsplaatsen in ‘acuut gevaar’. De arbeidsorganisatie roept overheden daarom op de economische steunmaatregelen door te zetten om de arbeidsmarkt te ondersteunen en banenverlies tegen te gaan.

De ILO waarschuwt dat de malaise op de wereldwijde arbeidsmarkt nog niet voorbij is. ‘Echt economisch herstel is alleen mogelijk als ook de arbeidsmarkt aantrekt’, aldus directeur Raymond Torres. De ILO verwacht dat de arbeidsmarkt in de rijke landen niet voor 2013 het niveau van voor de crisis zal bereiken. In opkomende landen wordt dit niet verwacht voor 2011.

 

Over de auteur

Oprichter van Biflatie.nl. Ondernemer in de vis en in het goud. Schrijft zo nu en dan nog over de economie, het monetaire systeem, crypto's en de beurs.