Nooit eerder worden zoveel bitcoin gekocht en bitcoin verkocht in het ZuidAmerikaanse land. Met 1 miljoen procent inflatie is het geen wonder dat de bevolking de plaatselijke munt, de Bolivar, schuwt. De economische crisis woedt in februari 2019 heviger dan ooit. Twéé presidenten, Amerikaanse sancties, lage olieprijzen en slecht financieel beheer hebben Venezuela genekt. Ondanks van de grootste oliereserves ter wereld is de economie in vijf jaar met bijna de helft gekrompen.

Meer slecht nieuws in zicht

Het IMF voorspelt dat de hyperinflatie in 2019 kan oplopen tot een nooit geziene 10 miljoen procent. De VS doen er nog een schep bovenop en hebben hun sancties nog uitgebreid in januari jl. Wie de legitieme president is, daar is het land nog niet uit. De herverkozen Nicolas Maduro. Of Juan Guaido van de oppositie, die zichzelf tot president heeft uitgeroepen.

Bitcoin handel verveelvoudigd

Opvallend is dat de lokale bevolking niét de Amerikaanse dollar maar bitcoins kopen verkiest. Nochtans is die dollar nog altijd de wereldreservemunt. En historisch gezien een toevlucht in tijden van crisis. Het precieze aantal BTC dat gekocht en verkocht, is moeilijk te meten. Localbitcoins, een plaatselijk veel gebruikt platform, meet een verviervoudiging van het aantal transacties sinds de zomer van 2018. Maar tal van populaire beurzen in buurlanden worden eveneens gebruikt. ‘During the first five weeks of 2019, Venezuela has reportedly seen 8571 transactions, while Colombia saw 1709 transactions.’

Investeer jij je geld toch liever in edelmetalen?

Bekijk dan ook eens volgende artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: