Crypto bloedt/´Worst-case scenario voor bitcoin in 2021: $135.000´

(Uit Cryptonieuwsbrief.nl) Dit is: de realiteit/perceptie versus wiskundige berekening. Laat ons beginnen met wat we zien en voelen in onze wallet. Bitcoin zakt weer een stukje door tot nauwelijks $33.000 en zowat alle digitale munten volgen. Tot daar het altcoin seizoen dat helemaal is stilgevallen. Persoonlijk koop ik in stukjes bij in de hoop nu toch éindelijk op de bodem te vissen; om helaas telkens van een koude kermis thuis te komen. 300+ Miljoen cryptobeleggers zullen wel nauwelijks anders varen. Maar dan horen we net vanochtend, maandag 21 juni 2021 van PlanB, de anonieme Nederlandse econometrist (anoniem in de zin dan van: intimi in het cryptowereld kennen hem wel degelijk, alleen prefereert de man dat het grote publiek hem in alle rust laat doorwerken, en gelijk heeft-ie). 

Zo is zijn Stock-to-Flow Bitcoin Model verder gefinetuned, en let op: dit Model is reeds twee jaar de ideale, perfecte gids voor het koersverloop van bitcoin. Ook terugkijkend en berekenend helemaal tot in 2009 – toen BTC publiek ging – klopt het Model als de spreekwoordelijke bus. Dus tot op vandaag: petje af voor PlanB. BTW: zijn pseudoniem komt van de stelling: ´omdat Plan A – centrale banken annex fiatmunten – faliekant mislukt is´. En wie zou dat durven tegenspreken… Maar dus: de meest nauwkeurige scenario´s, voorspellingen, wiskundige berekeningen van de bitcoinprijs voor rest van 2021. Dat betekent in de praktijk: voor de komende zes maanden. Want let hierop: BTC meandert dan wel veel en vaak in waarde, koers, maar zelfs in de meest extreme situaties (cf. de crash van Black Wednesday, 19 mei jl.) altijd binnen een bandbreedte. Wel, ook die bandbreedte is ingecalculeerd met het S2F Bitcoin Model. Goed, twee mogelijkheden, en ik spreek nu uit naam van PlanB, wat hij me vast niet euvel zal duiden, want ik ben een van z´n grootste fans:

– $100.000 – $288.000 als ´range´ in 2021…met heet-van-de-spreekwoordelijke naald:
– minstens $135.000.

Aub. Dit is een make-or-break voor PlanB en zijn Bitcoin Model. Nu gaat het erom spannen want bij falen kan de econometrist zijn Plan het raam uit kieperen en een ander beroep gaan leren. En wat de Ware Cryptobelegger betreft:

Zijn we Mannen en Vrouwen, of pussy´s, watjes, als de newbies die nu tezamen snel-snel als lemmingen naar de uitgang raussen? Zoals Boef zingt:  

´Als ik win, boek een trip naar Sri Lanka

Gaat het mis, moet ik effe naar de Gamma´ 

Kijk, nog iemand die all-in zit, miljardair Steve Cohen, die geen mallemoer geeft om de koers van bitcoin (mind you: hij heeft dan wel veel te verliezen, maar héél diepe zakken!): ´Billionaire Steve Cohen has gone full crypto because he doesn’t want to miss the boat. ´ “I’m fully converted to crypto. You have to pay to learn; there’s no way around it. You can talk all you want, but you’ve got to get in the game.”

Durfkapitalisten denken blijkbaar net als bovenstaande heren, want zij hebben in 2021 reeds voor een recordbedrag in cryptocurrencies geïnvesteerd: 17 miljard dollar, alstublieft!

Het technische plaatje voor BTC is wel verslechterd doordat het koersverloop zonet een Death Cross toont. Dat is wanneer het lange-termijn-gemiddelde van een koers het korte-termijn-gemiddelde naar beneden doorkruist. Not good! En toch misschien net zo ernstig als het lijkt, dixit Didi Taihuttu van The Bitcoin Family. U weet nog wel: de familie die in 2017 alles wat los en vast zit verkocht, dit in bitcoin stopte en de wereld ging rondreizen? Zij stellen het wel, zeer wel zelfs, en leiden een droomleven zo op het eerste zicht. Hier treft u Didi´s video boodschap aan waarin hij het huidige Death Cross relativeert met hoe dit in het verleden nog uitdraaide. Slecht is misschien toch zo slecht niet? ´t Is vast de realiteit/perceptie

Pin eens een crypto

Laat ons overgaan tot de orde van de dag, of beter: wat is er de afgelopen dagen nog zoal voor belangrijks gebeurd in Crypto/Blockchainland:

90 Procent van de bitcoinmijnen in China is reeds gesloten. Waar gaat het gros van deze ontheemden dan naartoe? Naar Florida en Texas. Waar ze meer dan welkom zijn, zo blijkt. Op 29 plaatsen in Texas zijn reeds ATM´s – pinautomaten – geplaatst. Het plan is dit op te voeren tot 2000 automaten. Ze staan reeds tot in kruidenierswinkels en bieden wel 30 digitale munten aan.

No can do

Dat het bitcoin initiatief van El Salvador tegenwerking zou krijgen, was te verwachten. Eerst vanwege het IMF, dat not amused is, omdat het Midden-Amerikaanse land nog een aanvraag voor een lening had ingediend, ter waarde van $1 miljard. En als El Salvador, dat BTC gaat introduceren als officiële munt naast die dollar, navolging krijgt, ziet dat Internationaal Monetair Fonds zijn invloed en bestaansrecht op de helling raken. Nu gaan ook de deuren dicht van de Wereldbank, waar El Salvador hulp aan had gevraagd voor de praktische uitwerking. No can do, (not) sorry!

Hebben we ´t net over ´navolging´? In Paraguay is het progressieve initiatief ook opgemerkt en hoe: een prominent politicus gaat in juli een wetsvoorstel indienen om ook in zijn land bitcoin te doen erkennen als ´legal tender´ – officieel géld dus! 

Portugal geeft dan weer licenties af aan twee cryptoplatformen om in het land hun diensten aan te bieden. Zo zien we toch dat niet alle landen bitcoin et al. in het verdomhoekje willen stoppen…

De mede-oprichter van Coinbase, de grootste cryptomakelaar van de VS die onlangs publiek ging, voorspelt dat 90 procent van alle NFT´s roemloos ten onder zal gaan. (Non-fungible tokens zijn unieke digitale voorstellingen; en dat kan kunst betreffen, of een enige video, zelfs een quote of de originele code waarop het internet gebaseerd is). De CEO van Ripple Labs, Inc. werd eerder geciteerd met zijn uitspraak: ´´99 procent van alle cryptocurrencies is niet levensvatbaar´´. We kunnen dit zelf alleen maar bijtreden. Het echte goud is de blockchain technologie, en wie daar te ver van af dwaalt, zal het vlaggen hebben!

In (het-niet-meer-zo-)Groot-Brittannië maken officials zich wel grote zorgen: reeds 2,3 miljoen Britten zitten aan de crypto, die zelfs populairder blijken dan aandelen! Dat kunnen we niet maken, ze niet maken hoor! Straks worden die digitale muntjes nog belangrijker dan onze Britse Pond…?! Ergo: weer een Britse bank – TBS bank – die haar klanten gaat verbieden nog naar Binance en Kraken ponden over te maken (!)

Als en slechts als

Recapituleren we tenslotte nog even. De stand van zaken, hoe de vork in de spreekwoordelijke steel zit. Van zitten gesproken: het is toch wel zo dat we niet als genoemde Bitcoin Familie álles wat we op aarde bezitten in crypto belegd hebben, toch? Het is dus toch niet zo dat als het allemaal niks wordt…als al die miljardairs fout zitten, en al die durfkapitalisten, plus de whales die reeds bijna 50 procent van alle BTC opgekocht hebben,…, dat we straks allemaal op straat belanden, toch? We hebben allemaal, als het goed is, belegd zoals het hoort: met geld dat we ´over´ hadden, waar we zelfs zonder kunnen, nietwaar? Don´t bet the farm, is het Engelstalige gezegde. Doe toch maar niét als Didi Taihuttu, die dan wél de hele boerderij en have en goed verkocht en van, met, en voor bitcoin ging leven. De man wist en weet zeer goed wat hij doet, met het gros van zijn vermogen dat aan de kant is gezet. Hij gaat nooit financiële zelfmoord plegen, en u en ik ook niet, afgesproken?

Maar…als het daarentegen wél wat wordt? Dan worden als het goed is op dagen als vandaag, en sinds enkele weken, heel veel kinderen met heel veel badwater weggegooid… Geen financieel advies, dat weet u, want eenieder is zelf verantwoordelijk voor zijn wallet, haar portefeuille, en hun beslissingen. Persoonlijk zit ik wel te bodemvissen, al lijkt die bodem stilaan zoals de zwarte gaten in het universum: mijn zuurverdiende pecunia verdwijnen erin en of ik ze ooit nog terug zal zien? 

Nek uitsteken

Oké, dit is wat we gaan doen, bijna 4000 Mannen en Vrouwen sterk. We roepen vandaag de bodem van bitcoin uit. Dit Is De Bodem! Ja? Wij stoppen alvast met z´n duizenden als massa sterk met verkopen, en als we dan nog niet bijkopen, dan kijken we ´t gewoon effe aan. Afgesproken? Doen? (maar toch géén financieel advies, u begrijpt…)

De ECB, Europese Centrale bank zegt het heden volledig omwonden, speelt open kaart waarmee ze toegeeft hoe belangrijk onze Cryptowereld, die van u en mij, wel geworden is: ´ECB Executive Says Digital Euro Will Protect EU from the Threat of Other Crypto´We vormen een bedreiging, dames en heren, zo belangrijk zijn we geworden! En daar mogen we fier op zijn. Dat is een zeer groot compliment! Nu nog allemaal flink samenspannen, stand houden, en winnen natuurlijk. 

May the best…eeuh…currency win!

En voor nu, toch, met hernieuwde moed, een geweldige start-van-de-week gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.