Crypto coins kopen in drie stappen

Iedereen heeft er vast wel eens over gedacht om cryptomunten te kopen. Zeker toen de bitcoin een paar jaar geleden zo veel in het nieuws was, was het erg aantrekkelijk om te beginnen met het investeren in cryptomunten. En ook vandaag de dag zijn er nog erg veel mensen die graag geld willen investeren in de vorm van cryptomunten. Hoe begin je hiermee en wat moet je precies doen?

Stap 1: Lees je goed in

Om te beginnen wil je graag alles weten wat er te weten is over cryptomunten. Doe dit niet pas nadat je jouw munten aangeschaft hebt, want zo kan het gebeuren dat je beginnersfouten maakt. Voorkomen is beter dan genezen en dus wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn. Zorg dat er geen enkele vraag meer is die nog niet voor jou beantwoord is en weet goed waar je aan begint.

Stap 2: Zorg voor een goede wallet

Een wallet is erg belangrijk wanneer je beschikt over cryptomunten. Die zorgt er namelijk voor dat jouw munten veilig zijn en goed beschermd worden. Dit kan online door middel van een soort online bankrekening, maar ook offline zijn er een paar mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld software op jouw desktop zetten en er vervolgens voor zorgen dat deze niet verbonden is met internet, om zo de kans op hackers te verkleinen. Ook kun je speciale randapparatuur kopen en een wallet aansluiten door middel van usb. Dit laatste is waarschijnlijk de beste optie als het om veiligheid gaat.

Stap 3: Kies jouw munt uit

Nu je goed voorbereid bent, is het tijd om echt te kijken naar munten. Er zijn talloze munten te krijgen en allemaal zijn ze net anders. Zo is dash geschikt voor anonieme betalingen en werkt ripple samen met traditionele banken. Maar het zijn er erg veel en voor iedereen is er wel wat. Zo heb je de welbekende bitcoin en de ethereum, die erg dominant zijn als het om cryptomunten gaat. Verder heb je erg veel altcoins, de kleinere of nieuwere munten die je voor een redelijk lage prijs aan kan schaffen.

Bepaal jouw budget en zorg dat je hier niet overheen gaat. Op die manier verzeker je jezelf dat je nooit heel veel geld verliest. Verdeel jouw budget over de verschillende munten die je wil kopen. Geef bijvoorbeeld de helft uit aan bitcoins en de andere helft aan verschillende munten. Wil je liever alles aan één munt uitgeven? Dat kan natuurlijk ook, het is maar net wat jij het fijnst vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: