Crypto is ´een piramidespel´ en dient geen enkel ´maatschappelijk doel´?!

Hoe jammer, hoe triest, en dit op de nuchtere maag?! Dat valt behoorlijk zwaar hoor, heel cru, zo te moeten horen dat zoveel verleden jaren verspild zijn. Nou breekt mijn klomp – allebei m´n klompen zelfs. (Da´s maar een gezegde hoor, want ik draag meest Louboutin, D&G en SL´s). Maar toch: de uren, dagen, weken, járen die ikzelf en een slordige 100 miljoen burgers en buitenlui, wereldwijd, aan cryptobeleggen wijdden? Ze blijken ´verspild´ te zijn. Want – stel u onze consternatie voor – bitcoin, ethereum, ripple en 9000 andere digitale munten? Het is alles een ´piramidespel´. We horen dat niet voor het eerst, toegegeven, maar vandaag dus wel uit de mond van Hans de Geus, ´beurscommentator´. Nou, dat is toch een Autoriteit, dunkt ons? Ik bedoel: hij staat daar toch maar op de Beurs van Amsterdam. Mag voor de camera spreken. ´Commentaar´ geven, wordt om zijn deskundige mening gevraagd… Tja, dat wil toch wel behoorlijk wat zeggen, niet? Ik bedoel: mijn mening wordt nooit gevraagd. Dus. Nou ja, een gigantische illusie armer dus.

Rijk, maar toch…

Vreselijk is dat, op deze manier ontwaken. Wat dat is het eerste dat ikzelf  doe (net als de meeste die-hard beleggers verondersteld): stand van de wallet checken, bitcoin koers bekijken. Nu.nl bezoeken voor het algemene nieuws. Dan gaat het naar Newsnow.com voor alle crypto-gerelateerd nieuws. (Waar we merken dat ETH, ethereum een nieuw all time high neerzet.) Vervolgens Twitter, waar ik in het segment Economie en Financiën de allerlaatste nieuwtjes meepik. Dan gaat het naar… Oeps! Tja, en daar staat het dan hé – het droeve bericht, het nieuws dat me zo zwaar op de nuchtere maag treft. Het is alles voor niks geweest. Al die tijd, moeite, bloed-zweet-en-tranen (nou ja…); allemaal voor nop. Nu blijkt dat er wel sommigen rijk worden met cryptobeleggen (de laatste stand: 100.000 miljonairs). Daar zit ik ook al niet tussen, tjonge jonge. 

Een ´spel´

Bij ´een piramidespel´ blijft het trouwens niet. Want wat blijkt? En da´s misschien nog wel het allerergst. Bitcoin, cryptobeleggen, al dat digitale gedoe, weet u wel. Het dient geen enkel ´maatschappelijk doel´?! Alsjemenou. Wat hangt er nou aan m´n fiets? Toegegeven, dát wist ik ook al niet, moet je nagaan! Daar was ondergetekende zich helemaal niet van bewust? Dat we een ´maatschappelijk doel´ moesten dienen, nastreven, bewijzen misschien. Oh wee, oh wee. Ik denk dat ik maar terug in bed kruip, want dit is écht teveel voor Corneel…

Gezocht: onderdak voor familie van vijf. Dringend!

Dus de hele Bitcoin Familie kan ook maar best de koffers pakken en huiswaarts keren. Oei?! Die heeft immers alles verkocht, jaren geleden al, en – mijn God – in bitcoin gestopt?! Die hébben helemaal geen huis meer! Mensen, mensen, wat moet er nu van man, vrouw en drie kinderen terechtkomen. Tja, dat komt er dan van, zulke huizenhoge risico´s lopen. Nou, we zullen maar een oproep lanceren zeker. Wie in Nederland kan een familie van vijf onderdak bieden? Want het is echt dringend hoor, de koers van bitcoin kan nu elk moment in elkaar stuiken! Ik moet hen bellen, nu meteen!

 

Madelon! Die weet blijkbaar ook nog van niks. Madelon! Laat maar! Stop. ´t Is gedaan, ´t is over. Stop de camera. Mensen, mensen, die moet ook een ander beroep gaan zoeken. Wat een tragedie´s toch allemaal. Waar waren we mee bezig, hoe konden we allemaal zo…zo dom zijn? Zou zij nog een huis bezitten? Ik bel.

2 reacties

  1. Maar wat als R. toch eens gelijk zou hebben, en de NSA juist het proces stimuleert om Bitcoin te laten integreren in het financieel systeem. En wat nu als Bitcoin écht een keer onderuit gaat om welke reden dan ooit. Dan is niet de gevestigde orde, maar Bitcoin de schuldige van het ineenstorten van het financieel systeem en meteen een excuus: NOOIT MEER een asset die niet gecontroleerd wordt door de aangestelde beleidsmakers.

    Rekenkracht blijft zich opstapelen dat er op een gegeven moment zo enorm veel rekenkracht is dat men in plaats van het zoeken naar blokken ineens kan overgaan naar het zoeken naar ‘Satoshi share’ van 1.000.000 die by design in het Bitcoin netwerk geïmplementeerd is. En hoe veilig zijn andere wallets dan nog? En dan hebben we het nog niet gehad over quamtum computing. En nog sterker, mogelijk is men al zo ver, maar wacht men bewust met deze ‘aanval’. Hoe meer inegratie van Bitcoin in het systeem, de groter de impact.

  2. En wat als… En wat als… Nee hoor Rich. Val toch niet voor wat een stel paranoïden en andere nitwits met tijd teveel debiteren alsof het waarheden zijn. Want 9/11 en de maanlanding vonden toch ook nooit plaats hé? En Donald Trump is gezonden door ? om de Augiasstal uit te mesten op aarde… Laat ons toch met beide voeten op de grond blijven. Je kunt je verliezen, echt, in alle soorten samenzweringstheorieën en veronderstelde complotten die op het net de ronde doen. Don´t! Dát is nu net de verwarring die gezaaid wordt. Dat is wat autoriteiten met minder goede bedoelingen liefst zien. Dat er ge-twij-feld wordt Tich. Aan alles. En dan, straks, later, komen zij Orde brengen. Duidelijkheid in de verwarring. Waarheid ook. Er vindt nu m.i. in de NFT´s wel een zekere uitwas, aberratie plaats. Waar miljoenen neergeteld worden voor een…digitaal bestand. Nochtans, in de brick-and-mortar kunstwereld worden ook forse bedragen neergeteld. Christie´s werkt hier zelfs aan mee, aan digitale kunst! Wat ik Kunst, en kunst (en kleinkunst)? Wie zal het zeggen. Da´s allemaal niet zo erg, this is the digital age Rich, en ik denk? Dat we nog niets gezien hebben. Ik zou zeggen in het algemeen: hou je wallet goed in het oog als je er één bezit, en neem op tijd winst. De mijne is al voor een flink deel binnen. Take care! Beste groetjes, Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.