Crypto markt onder druk door Evergrande-debacle

Hierbij ontvang je van ons als service een weekoverzicht van de ontwikkelingen op de cryptomarkt. Deze live grafiek geeft de koersontwikkeling aan van de cryptomarkt over de afgelopen 7 dagen. Daarop valt te zien dat er ‘bloed door de cryptostraten’ vloeide. De totale crypto market cap daalde aanzienlijk naar naar $1,96 miljard. Daarbij bleef de marktdominantie van Bitcoin evenwel stabiel rond 43%. De market cap van nummer 2 Ethereum (ETH) kreeg ook een klap en daalde naar $361 miljard, waarbij de market dominance van Ethereum iets afnam naar 18,5%.

Evergrande-sell-off trekt crypto’s mee naar beneden
 

Het Chinese Evergrande is in behoorlijke turbulentie terechtgekomen. Met een schuld van meer dan $300 miljard, is Evergrande de grootste vastgoedonderneming met zoveel schulden. Daarnaast heeft Evergrande nog een EV-company (stekkerauto’s), een eigen voetbalclub en een bronwater business.

Evergrande kwam met onheilspellend nieuws en stelde “[Evergrande] expects significant continuing decline in contract sales in September, thereby resulting in the continuous deterioration of cash collection by the Group which would in turn place tremendous pressure on the Group’s cashflow and liquidity.”

Normaalgesproken melden Chinese vastgoedboeren hogere vastgoedverkopen in september. Evergrande daarentegen niet en stelde tevens dat het ‘wellicht niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen’. De financiële markten reageerden als een wesp gestoken en verkochten alles wat los en vast zat, zo ook crypto’s.

Met als gevolg, een aanzienlijke dip in de afgelopen week. Desalniettemin veerden de crypto’s grosso modo sterk op, met Bitcoin als leader of the pack die het goede voorbeeld gaf.

Robinhood lanceert crypto wallet in oktober


Naar verluidt lanceert Robinhood een crypto wallet in oktober in zijn beleggingsapp. Momenteel biedt de Amerikaanse ‘struikrover onder de brokers’ commission-vrij trading in BTC, ETH, LTC, BCH, BSV, DOGE, en ETC. Verder is niet bekend welke coins Robinhood nog meer gaat supporten.

Met de toevoeging van deze functionaliteit biedt Robinhood de mogelijkheid aan om crypto’s te kopen met de Amerikaanse dollar. Echter de mogelijkheid om crypto’s te depositen en te withdrawen is er niet. Je kunt als belegger alleen crypto’s omzetten in ‘fiat’. Dat vinden we op zijn minst opmerkelijk, want waarom zou dat niet kunnen? De vraag die we dan ook kunnen stellen: biedt Robinhood dan wel echte coins aan of zijn het een soort van IOU’s of CFD’s? In dat geval propageert Robinhood wel heel makkelijk dat het crypto’s aanbiedt.

In dat geval is er dan is er ook nog de counterparty-risk, oftewel Robinhood is tegenpartij van beleggers. Binance, Coinmerce, Bitvavo en vele andere crypto exchanges bieden wel de mogelijkheid aan om coins te depositen en te withdrawen.

Met vriendelijke groeten,

Jan Robert Schutte

Harm van Wijk

Beleggen.com

Eén reactie

  1. Erratum: Auteurs zijn wel degelijk Harm van Wijk en Robert Jan Schutte maar dit kan technisch niet aangepast worden op dit ogenblik. Excuses heren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.