Crypto MSM erkenning: zelfs FOX en CNBC love it!/Het Verhaal van het Jaar?

Ook bij de grote Amerikaanse nieuwszenders is het licht gaan branden. Cryptomunten, tokens, blockchain are here to stay. Zoveel mag wel duidelijk zijn. Twee dagen na mekaar, twee keer serieuze erkenningen voor de cryptowereld. Vanwege de MSM dan nog. Niet dat die vlijerij en bewondering nodig heeft, maar het is meer een ‘come and join te club’ en dat is altijd leuk meegenomen. Grote media, institutionelen, zelfs centrale banken willen er een graantje of zeg maar grààn van meepikken. Het is volgens ons in zekere zin ook van ‘if you can’t beat them, join them.’ Want het wordt meer en meer iedereen duidelijk: wie niet méé is, is gezien. Of beter: wordt straks nièt meer gezien.

MSM: CNBC

Bitcoin is winning the race against central banks who are scrambling to devalue fiat currencies, according to CNBC’s Guy Adami.’ Prominent trader en gastheer van CNBC stelt dat Bitcoin (BTC) de overwinnaar is in een wereld vol fiatmunten. Guy Adami:

“In a world where central bankers are tripping over themselves to devalue their currency, Bitcoin wins. In a world of fiat currencies, Bitcoin is the victor.”

U.today

MSM: FOX

‘With Bitcoin (BTC) surging by more than 50 percent this year, mainstream media are changing their tune to Bitcoin. FOX Business’ Charles Payne recently said that Wall Street big-wigs, not just tech-savvy millennials, will end up loving crypto.’ Wat die millennials betreft: het is drie maal waarschijnlijker dat zij vroeg of laat crypto kopen, dan Generation X. Aldus een marktonderzoek vanwege Bankrate. Ter info: millennials zijn een demografische generatie, volgend op de generatie X. Hoewel er geen eenduidige definitie van millennials is, wordt deze meestal gehanteerd als geboren tussen 1981 en 2000. Hun ouders zijn veelal van de babyboomgeneratie (geboren vlak na WOll, tussen 1945 en 1956) of van de generatie X. Dat is dan weer de generatie geboren nà de babyboomgeneratie. Deze groep betreft ruwweg de mensen die zijn geboren tussen 1961 en 1980. Socioloog Henk Becker hanteert een ander tijdsinterval: van 1956 tot 1970. In ieder geval gaan die millenials heel anders met hun geld om, smarter. En staan ze veel opener voor wat we voorlopig nog ‘alternatieve’ betaalmiddelen zullen noemen.

Voetbal

Ook wanneer de cryptowereld in die andere populaire wereld is doorgedrongen, lijkt algehele adoptie nog maar een kwestie van tijd. We bedoelen dan in de populairste sport ter wereld: het voetbal. Zo gaat Lionel Messi zijn eigen token laten construeren, bedoeld voor alvast 300 miljoen fans. ‘Lionel Messi-led FC Barcelona set to have its own token for ‘over 300M’ fans worldwide.’

Ondertussen in de financiële wereld…

Centrale banken zien zich verplicht tot het maken van nieuwe wetgeving en regels. ‘U.S. Secretary Of Treasury Steven Mnuchin: New Cryptocurrency Regulations Coming Soon.’ De centrale bank van China verdubbelt haar inspanningen om als eerste ter wereld met een digitale munt te komen. Nou…neen. De Marshall Islands zijn haar reeds voor. Als twééde dus. En de cryptomarkt stelt het ook opnieuw uitstekend. ‘Crypto Market Cap hit New High of $300B for the first time in over six months. All of the rising cryptocurrencies contributed to this result. There have been some heavy lifters.‘ Dat meer en meer institutionelen de markt betreden is daar niet vreemd aan.

…en in China:

Ondertussen veroorzaakt het Coronavirus/Covid 19 zoals de nieuwe naam vanwege de WHO luidt, meer en meer onrust op de financiële markten. Een nieuwe, meer accurate manier om overlijdens en besmettingen te tellen, heeft voor 50 procent meer rapporteringen gezorgd. Op één nacht, van 12 op 13 feburari 2020, plus 20.000 besmetten and counting, en plus 20 procent meer erkende overlijdens and counting. Een zeer triest verhaal. Biflatie is blij dat het de ontwikkelingen op dit gebied in China elke dag is gaan volgen. Sinds vrijdag 24 januari 2020 om precies te zijn. Met een eerste van wat blijkbaar een lange reeks zal worden, met nummers 1 tot 4. Want we zitten hier misschien wel op HET VERHAAL VAN HET JAAR. (Maar hopelijk gaat de reeks updates niet tot 24 of 89…!!) Blij…en ook niet blij. Want het is beslist géén amusant of prettig werkje vanwege het nare onderwerp. Ook: waar gaat dit alles eindigen? Wordt dit de Black Swan die de reeds wankele wereldeconomie, volledig gestoeld op schulden tot in de stratosfeer, de das zal omdoen?

…en op de beurzen:

De wereldbeurzen bleven hardleers, stug volhoudend dat wat misschien wel een pandemie reeds is of weldra wordt, het economische leven toch niet zal treffen. Tough luck! Toch de Nasdaq, S&P en de beurs van China. Alle anderen kleuren rood deze ochtend, donderdag 13 februari 2020. In de meeste landen lijken beleggers dan toch gesnopen te hebben dat ze fout zaten? Voor wie nog twijfelt of deze epidemie nog in der minne te regelen is. Kan geminimaliseerd worden. Alsof aandelenbeurzen weken, maanden, misschien wel jaren op een roze wolk geleefd hebben (of is het een groene, die van de greenback?) Volgend visueel overzicht van de ernst van de verspreiding van het Coronavirus/Covid 19 nog (die naam bekt niét hoor, Wereld Gezondheids Organisatie!) Vier minuten slechts duurt deze video, maar de haren op je armen gaan er wel van rechtstaan:

Eén reactie

  1. Wat we vooral dagelijks in de vaderlandse MSM lezen is dat ons geliefde digitale landschap volgens deskundigen zo lek is als een mandje. En dat nationale en internationale hackers- en bombriefboeven vrij spel hebben en hun ‘losgeld’ steeds vaker opeisen in bitcoins. Het is geen reclame voor crypto, maar helaas wel de realiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: